Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Usporedbe

Kako koristim dva blog alata (a oba me podjednako nerviraju, he-he) odlučila sam ih malo usporediti, onako kao površno proći njihovu ponudu svekolikom blog pućanstvu, čisto izbacivanja frustracija radi. A i da mi se to prestane vrtiti po glavi (dešava li se i vama da neka ideja neće iz glavurde i neće?). Za druge alate ne znam, nisam tamo bila ni neću, nisan sklona švrljanju nemam vrimena za to, pa ih neću ni spominjat.
Blog.hr je moja matična postaja, tu sam počela, uza sve sam joj mane ostala odana i tu ostajem (a glavne razloge tomu ću navesti u usporedbi).
MojBlog.hr je moja sekundarna ili rezervna opcija, kojoj sam se okrenula takoreći u afektu. Odnosno pri jednom od uobičajenih padova servera voljenog nam (uliz-uliz) blog.hr-a (ps-ps.. kad mi je iskreno rečeno puka film i kad san ih vrlo glasno da je i susida čula poslala u tripićkematerine, ali to neka ostane među nama).

Neću puno trtljat, nisam stručnjak, ali evo recimo za početak - naslovnica Bloga mi je lipša, prozračnija i informativnija od naslovnice MojBloga. No MojBlog od nedavno ´besramno´ dili pare (ako niste znali, a malo je takvih) pa komu pare komu obojci. ;0)

Ipak, Blog.hr-u ostajem vjerna prvenstveno zbog - lakoće unosa teksta. Nema tu komplikacija niti visoko tehnološke zajebancije, nema tu da nemoš kopi-pejstat ili pazit u čemu pišeš, Wordu ili Notepadu i takvih sranja, nema tu oš´ovo oš´ono. Ima samo – oš pisat, neš´pisat. Akoš´pisat – brate piši i objavi i amen. Vizualno je pregledno, nemaš zabune – tu ti je box, tu ti je arhiva, tu ti je dizajn, samo što ne fercera, lipa velika slova fala in (dovoljno velika da se snađe i ćorava kokoš). Čisto i jednostavno i za najobičnijeg tuduma za kompjutorom. A to meni treba, fala lipa. ;0)

MojBlog s te strane stvarno ima milijun dodatnih opcija, ali te opcije mene ni malo ne zanimaju. Baš me briga oće li slova biti u Verdani, New Romanu ili Arialu. Baš me briga za tagove, za kategorije, baš me briga za kolone, za ovo i za ono, mene te dodatne opcije samo - dodatno opterećuju. I na kraju krajeva samo mi dodatno kompliciraju ono što bi trebalo biti prioritet na blogu – unos teksta! Što jednostavniji i što brži. A ako vi velite da te silne opcije i jesu stvorene za pojednostavljivanje, sory meni se čine upravo suprotnim. Dok ja tamo nađem arhivu, pa sve nešto sitno, pa di su boxovi, pa ne vidim, pa ograničen broj prikazanih postova, pa ograničen vremenski period stagnacije bloga, pa kolko god da stranica otvorim još ih tribam otvarat i pritom pazit da ne zagubin one prve, ma neman ja živaca za to.

Ali MojBlog ipak u nečemu kapitalnom nadvisuje Blog. Ono najbitnije u čemu MojBlog gazi Blog su (pogodili ste) – slike. E tu im nemam zamjerke. To je glavna falinga Bloga, ovo pravilo 200x150 koje izobličuje slije i mene naprosto izluđuje, plus šta se za veće slije mora ić´ na svakolike ImiđŠekove pa prebacivat kodove, pa ovo, pa ono. A na MojBlogu sliju fino namečiš u svoju vlastitu arhivu pa s njom radiš šta oćeš, ma divota! MojBlog na slijama odnosi prevagu.

I na još nečemu - na stabilnosti. To su oni uobičajeni padovi servera našeg B(l)oga (uliz-uliz agen) koje gore spomenuh i koji mi svaki put odnesu pet godina života. MojBlog nema tih problema, što zbog manjeg broja korisnika, što zbog ne znam čega, ali kad Blog rikava, MojBlog - piči. Zato tamo svojedobno i savih rezervno alter-gnijezdo, čisto ovakovih situacija radi, dabogda ga što manje koristila.

No opet velim, Blog je moja baza jer na njemu najlakše pišem. A pisanje bi trebalo biti svrha bloga. I iskreno rečeno nekako se srodiš sa izgledom svog bloga, pa kolko god ti bio autor i vamo i tamo, tekstovi tamo na tom drugačijem blogu, kao da ne odražavaju baš ono što si htio reći. Riječi su iste, ali lice je drugo. A to nekako kao da ometa, zar ne.
A šta ja znam, možda sam ja samo jedna normalno nenormalna podvojena lićnost ;0)

Post je objavljen 02.08.2006. u 23:41 sati.