Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tihanas

Marketing

Total Guitar

znam da sam napisala post prije pet minuta no ovo sam našla o najboljim gitaristima.

Rock legenda Jimi Hendrix izabran je u anketi britanskog glazbenog časopisa "Total Guitar" za najboljeg gitaristu svih vremena, javlja u srijedu BBC.

Hendrix, koji je umro 1970. u Londonu u 27. godini, u anketi je prestigao Jimmyja Pagea (ex Led Zeppelin), koji je na drugom mjestu, i Erica Claptona (ex Cream), koji je na trećem mjestu.
Jimi Hendrix proslavio se diljem svijeta krajem šezdesetih svojim velikim talentom i brojnim hitovima, među kojima su i "Purple Haze", "Hey Joe" i "Voodoo Chile".
Urednik časopisa Scott Rowley izjavio je da su čitatelji Hendrixa izabrali zbog njegova istinskog talenta, a ne toliko zbog imidža.
"Po mišljenju glazbenih kritičara odabrani gitaristi možda i nisu najbolji, ali su oni istinski najbrži, najglasniji i najuzbudljiviji gitaristi u rock'n'rollu", kaže Rowley.
Nakon Hendrixa, Pagea i Claptona na ljestvici najboljih gitarista slijede Slash iz grupe Guns'N'Roses" te Queenovac Brian May.
Glasovi čitatelja nisu bili rezervirani samo za stariji naraštaj gitarista. I mlađi talenti našli su svoje mjesto na ljestvici - Jonny Greenwood iz Radioheada je na 35., a Noel Gallagher iz grupe "Oasis" na 50. mjestu.
Johnny Ramone iz Ramonesa, poznat po sviranju rocka u tri akorda, dospio je na 88. mjesto.
Žene na gitarama u anketi su prošle dosta loše - među 440 nominiranih bila je samo jedna - Tracy Chapman.
Rowley smatra da je to zato što žene nisu takvi štreberi ni nametljivci kad je riječ o glazbi.
"Umjesto da se razmeću, žene pokušavaju napisati dobru pjesmu. A to je vjerojatno pametnije", dodao je Rowley.
Prvih 20 na top ljestvici su Jimi Hendrix, Jimmy Page, Eric Clapton, Slash, Brian May, Joe Satriani, Eddie Van Halen (iz grupe Van Halen), Dave Gilmour (Pink Floyd), Kirk Hammett (Metallica), Steve Vai, Carlos Santana (Santana), James Hetfield (Metallica), Tom Morello (Rage Against The Machine), Kurt Cobain (Nirvana), Mark Knopfler (Dire Straits), Zakk Wylde (Ozzy Osbourne), Gary Moore (Thin Lizzy i druge grupe), Jeff Beck (Yardbirds, Jeff Beck Group), Stevie Ray Vaughan i Angus Young (AC/DC)

Slash je četvrti , ali ne na Rolling Stoneovoj ljestvici nego na ljestvici časopisa Total Guitar. I ja ne mogu otvoriti novi blog mannish boya nozujo




Post je objavljen 03.08.2006. u 00:00 sati.