Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nasmijana

Marketing

SLADOLED..


Ledeni desert koji nas čini sretnima..hm..mene jako nut
Već jedna žličica sladoleda ljude čini sretnijima,tvrde znanstvenici,pa zato ne čudi da je to mnogima najomiljenija ljetna poslastica.
Klinička su istraživanja pokazala da sladoled ima trenutačni učinak na dijelove mozga za koje je dokazano da ragiraju na okuse koji uzrokuju osjećaj užitka.
Nutritivna vrijednost mu je velika jer 100 grama sladoleda ima oko 200 kalorija.U proizvodnji se uglavnom koristi obrano mlijeko u prahu.
U većini sladoleda koriste se bojila prirodnog podrijetla,osim kod nekih vrsta okusa,poput čokolade i limuna,kod kojih upotreba bojila nije dopuštena.
Dodavanjem voća nastaje voćni sladoled a krem sladoled nastaje dodavanjem šlaga mlječnom sladoledu.
Sladoled se ne guta i ne jede na brzinu nego se uzima u manjim količinama koje se polako rastapaju u ustima kako bi osjećaj okusa bio potpun.
No to nije samo ljetna poslastica jer se sladoled može koristiti tijekom čitave godine.
Može se ponuditi u kombinaciji s kolačima,kavom,voćem ili koktelima.
Kad je o sladoledu riječ,ja sam luda žena..jednostavno ga obožavam...kornet,na štapiću,napravljen u domaćoj radinosti,onaj od kile,od 2 kile..svejedno..samo da se zove sladoled.
Sad pijem ice cafee i unutra kuglica sladoleda od stracciatelle..ma jednostavno se nisam mogla odlučiti što ću prije.. rolleyes

Post je objavljen 02.08.2006. u 16:52 sati.