Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogtemazo

Marketing

Genocid

Ovaj post je na prvi pogled vrlo zbunjujući, poput romana Aghate Christie, samo što je naravno puno bolji. Na kraju vas očekuje veliko finale koje otkriva sve tajne, a vrijedno je vaših ovacija i aplauza.


Zora je. Prostrane ravnice protežu se dokle pogled seže. Prve blage zrake sunca obasjale su čudne, gotovo umjetne teksture polja koja kao da su s nekog drugog planeta. Svjetlost sve više otkriva raznolikosti pejzaža. Tamne nijanse sive, smeđe, pa čak i crne boje ovih tmurnih čudnih stepa sve više dolaze do izražaja, i sada je već lakše razaznati detalje. Nanosi raznog smeća, izmeta, i životinjski ostataka mogu se pronaći gotovo na svakom koraku. Pokoje truplo umirućih životinja i nesnosan smrad odaju svu stravu koja se noćas odvijala pod okriljem mraka, a stare osušene ljušture nameću zaključak kako ovo nije prva noć. O ne. Ovo je ciklus koji se ponavlja.

Izvježbano oko primijetit će kako nije sve mirno kao što se čini. Ovim širokim prostranstvima i sada kruže crne životinje s dugim ticalima i snažnim klještima i sakupljaju sve što bi moglo poslužiti kao hrana. Tihe su i brze, te se oprezno ogledavaju oko sebe. U dubokim sjenama skrivaju se veće i opakije zvijeri koje su još noćas sijale strah i trepet. Mirovat će tako sve dok ponovno ne padne mrak, i onda opet izlaze u lov. Ženke brižljivo paze na netom izlegnutu mladunčad, novi naraštaj koji će jednom vladati ovim krajevima.

Sunce je sada već visoko na horizontu i vrućine su nesnosne. Odjednom se u daljini začuje neopisivo glasno brujanje nečega još nepoznatog ovdašnjim zvijerima i nametnicima. Kako se strašno brujanje sve više približava čuju se i popratni krikovi strave i užasa. Lagani zlokobni povjetarac nagovijestio je nešto puno veće i užasnije. Ubrzo je povjetarac zamijenio vjetar orkanske snage. Ogromne količine smeća i ostataka životinja i kukaca uskoro su se zakovitlale zrakom kao da je čitavo područje pogodilo više tornada odjednom.
Zvijeri su se panično povukle duboko u svoja skrovišta gazeći u panici jedna drugu, međutim snaga vjetra bila je tako snažna da je poput vakuma povukla na čistinu i one najskrivenije. Buka, užas, i panika, ledile su krv u žilama. Ginulo se na sve strane.

Nakon petnaestak minuta užasa, krikovi su utihnuli, a vjetar iza sebe nije ostavio gotovo ništa. Sve je sada apsolutno prazno i pusto, kao da niti jedno živo biće nikad nogom nije stupilo ovo tlo.

Ugasim usisavač i spremim ga sa strane. Nakon više od mjesec dana napokon sam i ja očistio svoje tepihe. Bio je i red, jer ovo da sad je bila jebena katastrofa.

Post je objavljen 17.07.2006. u 10:35 sati.