Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lavidatermina

Marketing

Eto, opet sam je srela slucajno. I odrzala sam masku. Zvala sam je Idic i ponasala se kao da smo jos uvjek prijateljice. Ne znam se ponasati drukacije sa njom. Sve drugo mi je neprirodno. Ona je losije odrzala masku. Znam je previse dobro. Glas joj je drhtao, pricala je vise sa mojim prijateljom nego sa mnom. A ja sa njenom prijateljicom. Ponekad mi je krivo sto tako dobro glumim. Ljudi nikad ne znaju da su me povrjedili.
Mozda nisam ni glumila. U biti ne osjecam ni mrznju ni ljutnju. Nedostaje mi ali previse se desilo da bi mogle ponovo biti onako bliske. A sve osim toga je samo bolno. Jeste me povrjedila. Neke stvari koji mi je rekla zadnji put kad smo pricali nisu bile nista drugo nego izdaja. Ili vise dokaz izdaje koja je trajala mjesecima, godinama. Ne znam ni ja. Misli i osjecanja koja je ona tajno gajila prema meni a nikad mi nije rekla. Odjednom sam shvatila odakle su sve indirektne uvrjede dolazile sve ovo vrjeme. Ironicno da cemo se ponovo sresti bas na istom mjestu gdje smo se taj put tako krvnicki obracunale.
Znam da joj je zao. I znam da i ja njoj nedostajem. Mozda i jesmo imale neko neprirodno blisko prijateljstvo. Djelile svaku misao. I cim su nam se misli razlikovale nastajala je tenzija. Zivjele smo uvjek skroz razlicite zivote. Ja sam upadala u duge veze dok je njena najduza veza dvije sedmice. Ja sam bila malo vise kontrolisana dok je ona vise osjecala nego razmisljala. To mi se svidjalo sa njom. Ali nekako su te nase razlike postale razlog da osudjujemo jedna drugu.
Cudno mi je sada kad nemam nikog ko mi je tako blizak kao sto je ona bila. Svi su drugi nekako na povrsini. Ne poznaju mene u stvari. Samo vide onaj dio mene koji im je potreban u zivotu. Dok me je Idic uzimala cjelu i davala sebe. Ta njena iskrenost me je znala ganuti. Kako se bacala bez razmisljanja u riskantne situacije iako se sto puta prije toga na isti nacin opekla. Cjenila sam to iako sam se trudila da je zaustavim. Da je naucim da stiti samu sebe malo bolje.
Sad je postala vise kao ja. Malo vise zatvorena, malo se vise boji svjeta oko sebe i drzi sve ljude na distanci. Mozda sam ja kriva. Ma u biti, nije vise vazno.

Post je objavljen 31.07.2006. u 19:55 sati.