Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ovoono

Marketing

VEZITE SE, POLIJECEMO

Svima je vec pun nos karikatura i muslimana i zapaljenih ambasada, ali sta da se radi, eno ne jenjava.

A i vidim da jos uvijek 90% ljudi govori o "onolikoj ljutnji zbog malo humora", pa valja jos koju reci o tome; vode na pozar nikad dosta - a sad je ima i premalo, na "obje strane".

Za one kojima jos nije jasno, i kojima se nece dati sve citati, osnovno u cijeloj problematici je ovo: uopce se ne radi o humoru i karikaturama, vec o cinjenici da je prikaz Muhameda u Islamu veliko svetogrdje, pa bila to karikatura ili sveta ikona koja Muhameda slavi. Potpuno je svejedno. A ovo kako je prikazan je samo malo ulja na vatru za muslimansku stranu, i glavna stvar za zapadni dio publike ovog nimalo slucajnog, i velikog geostrateskog poteza.

Svi smo vidjeli milijardu i pol prikaza, slika, crteza Isusa, Buddhe, Mojsija, Krishne, Svetog Petra, i svih ostalih raznim ljudima i kulturama svetih faca. A koliko smo vidjeli prikaza Muhameda? Ja znam koliko sam ja: nijedan.

Tome ima razlog.

To je u Islamu od pocetka, i u Kuranu izricito, zabranjeno. I to su oni uspjeli isfurati i odrzati sva ova stoljeca. Moze o muslimanima misliti tko sta hoce, ali da se postojano i posveceno drze svoje tradicije, to svakako. Mi zapadnjaci koje je lako kupiti sarenim stakalcima Holivuda i supermarketa se ne mozemo u globalu pohvaliti takvom stamenoscu i odlucnoscu.

Sloboda govora, kazu, o tome se ovdje radi! Ne mozes ti meni zabraniti da ja kazem sta hocu.

Sloboda govora - podsjetite me, ne radi li se u ovome pojmu o, i ne potjece li on iz, tematike sprecevanja drzavne kontrole nad kritikom vlasti, i nad privatnim zivotom pojedinca? Nije li to jedna od najsvetijih i najboljih tekovina pocetaka demokracije, i jedna od najvecih zamjerki totalitarizmima, poput komunizma, fasizma, vojnih rezima, teokracija itd.


Sta ovo ima s tim?

Jesu li muslimani na svijetu neka vlast, pa nas jebe njihova tlaka nad nasim glavama, ne daju nam govorit i zivit? Davno je to bilo, i price o tome dio su nase kulture i povijesti, u obliku epova o Kraljevicu Marku i turskoj carevini.

Koliko se ja sjecam, netko drugi zadnjih deset-dvadeset-pedeset i vise desetljeca pici okolo po svijetu, i prvo par stoljeca pljacka, pa kad se povuce zaduzuje, pa osiromasuje i iscrpljuje, pa postavlja banana diktature i puppet demokracije, pa intervenira vojno i bombardira raju, i generalno tlaci sve oko sebe vec stoljecima. Majka Britanija, njene kraljevske kolonijalisticke sestrice, i njeno prekomorsko krupno cedo (prica se da ga je zacela u vanbracnom aktu pod punom mjesecinom, sa bankarom bliskoistocnog porijekla), koje je kao dijete obecavalo i imalo potencijal da postane Superman, no koje se pod pomnom paskom majke i tetki profrankejnstajniralo u Terminatora.

I koliko se sjecam, prije njih to je bila Crkva koja je to radila, kad bih slobodu govora upotrebljenu protiv tzv organizirane religije itekako podrzao.

I koliko se sjecam, jos su evropski fasizmi s pocetka 20 stoljeca, i komunizam sirom svijeta, bili ti koji su slobodu govora krsili na nacin zbog kojeg je taj pojam uopce i smisljen.

Ali muslimani? Fakat, turska carevina bila je bila zadnja stvar kad su ikome u Evropi muslimani mogli biti problem te vrste. Mozda grijesim, malo sam sklero, podsjetite me. Mozda hocete navesti Iran, Talibane, i druge muslimanske diktature kao primjer? Ne podrzavam ih ni mrvu vise nego itko koga znam, ali zabranu prikazivanja Muhamedovog lika nisu bome one uvele, i s njom nemaju ni najmanje veze. Ili sta, teroristi (za one koji u njih vjeruju) mozda sprecavaju slobodu govora? Jedino eventualno slobodu kretanja ako te frka uc u podzemnu, i zapravo jedino tako sto kao zbog njih ove nase zapadne vlasti sve vise ukidaju slobodu govora, privatnosti, i kretanja. Al opet, koliko ja vidim te neslobode uvodi ta zapadna vlast, a ne teroristi, pa i ako su im teroristi izgovor/razlog (aha, razlog. sure.)

Ne, zabrana prikaza Muhamedovog lika nije izmisljotina nekog rezima, vec religijska svetinja jedne stare i masovne religije od njenog pocetka, i to jedna od najsvetijih. Moze o njoj (zabrani) misliti tko sta hoce, ali to je njima sveto i oni se toga koliko sam vidio, drze. Sam ne mislim nista posebno, s jedne strane mi je glupa, ali s druge strane kad vidim kako se krscanstvo srozalo na obozavanje raspela, kipova bogorodice, slika svetaca, poput zadnjeg primitivnog praznovjerja i idolopoklonstva, skoro i da razumijem. Ali nebitno je to jel ja razumijem ili ne. Da me dira, ne dira me, a ako je mom susjedu to bitno i drago, sto bih ga drko sad s tim; osim ako trebam nacin za zapoceti kavgu s njim.

Nego, recite vi meni ovo:

Sta bi mislili da vidite tipa, (zamislimo npr nekog nizozemca, nazovimo ga Klaas, bljedunjav ali s rumenim obrazima i celom, posut pjegicama po bezdlacnoj kozi) koji pridje krshnom preplanulom sicilijancu srednjih godina, vlasniku pizzerije, koji je vec pomalo nadrkan jer ga murja u zadnje vrijeme stalno drka zbog nekog daljnjeg rodjaka koji je u Mafiji, a nedavno su mu jos ujaka koji je navodno tlacio svoju familiju uhapsili pod izgovorom kucnog nasilja, a zapravo jer je shefu policije trebalo zemljiste na kojem je ujakova kuca.
Pridje tako samouvereni Klaas iz Groningena razdrazenom Fabiju iz Palerma, i kaze mu "Jebem ti mater kurvu, kosto sam ju jebo kad smo ono tebe pravili".
I ovaj ubije boga u njemu. Zgazi ga te prebije na mrtvo ime. Kako ne bi. Narocito ako si sicilijanac, velikacki rastom i godinama ali koji voli i postuje svoju mamu; i to vec iznerviran. I to ga tuce neko vrijeme, ono s gustom, trebalo mu je i da se ispuse, a i sicilijancu jebat mater nije mala stvar. Dapace, jos su i braca i rodjaci, koji imaju isto svete sicilijanske majke, dotrcali iz kuhinje, i malo ga dovrsili, jer mu se usprkos Fabiovim svesrdnim naporima jos malo naziralo lice.

Da li samouvjerenko Klaas ima slobodu govora i zakonsko pravo da ovome opsuje sto mu je najsvetije? Naravno.
Ima, i treba da ima.

Da li je za ocekivati da ce ga ovaj na to sravniti sa zemljom? Naravno. Pa jebote, sta si mislio da ce napravit.

Treba li dakle (zakonski) ukinuti dio slobode govora, vrijedjanje necijih svetinja? Niposto.
To je pocetak totalitarizma, tu nema greske. To mora biti zakonom dozvoljeno, ako hocemo pricati o ikakvoj demokraciji.

Treba li (u najmanju ruku jednako svetu) slobodu govora upotrebljavati za boljitak i napredak covjekovog bica, kulture, slobode? Naravno. Zato smo taj koncept i smislili.

Treba li ju upotrebljavati kao izgovor za vrijedjanje svog susjeda? You decide. Ja imam svoje misljenje.

Treba li se onaj tko ju tako zlorabi buniti kad dobije sto je trazio? Niposto. Izvuci pouku bi mu bila pametnija potrosnja vremena i uma.

Mislim li da danci i svi ostali nisu smjeli objaviti karikature? Niposto. Smjeli su i smiju, i to je jedino kako smije biti. No da su jednostavno dobili sto su trazili, to mora biti i sljepcu jasno.

Nama slucajnim prolaznicima i svjedocima ove scene ispred pizzerije valja ovog razjarenog sada smiriti, to svakako, da osim boga u njemu ne ubije i onog u kom bog je; ali da bih ostacima hrabrog ali izgleda glupavog nizozemca savjetovao da manje filozofira i da svoju hvale vrijednu pozrtvovnost i ljubav prema slobodi govora ispolji nekako drukcije, po njega malo neskodljivije a za slobodu govora smislenije i korisnije, to svakako; jer ako mi se jos jednom javi s istim problemom i situacijom i opet potegne slobodu govora, preci cu na drugu stranu ulice, a sicilijancu u prolazu dobaciti "Ciao Fabio, come stai! Come é mama?".

Je li taj tzv slobodnogovorni zapad uvijek tako gorljiv i predan ovom svetom konceptu, slobodi govora? Kanadjanin Henry Makow ovih dana spominje primjer Kanade, gdje je holokaust-denier Ernst Zündel bas prije godinu dvije zatvaran i na posljetku izbacen iz Kanade, upravo pod optuzbom sirenja mrznje, ktome nedokazanom i implicitnom; a sad prime-minister brani i zasticuje Ezru Levanta, urednika koji je u Kanadi objavio slike Muhameda, navodeci slobodu govora kao razlog. Ono je hate-speech, a ovo je kao free-speech. Mislim, ako sam ikad gledao namjerno, jako i konzistentno izazivanje mrznje, gledam ga ovih dana.

Ili ovo:

Britanija je jucer prekjucer uvela zabranu glorificiranja terorizma. Can anyone say "ogranicavanje slobode govora"? Sto je ovo drugo nego to? Koliko ja vidim, opet neslobodu govora ne uvode muslimani nego evropljani. Zakonski.


Onaj tko i dalje objavljuje karikature u ime slobode govora ili je agent neke tajne sluzbe ili drustva, ili (mnogo cesce) sazaljenja vrijedna budala koju njegovi najcrnji, i za razliku od muslimana stvarni neprijatelji, iskoristavaju za pocetak treceg svjetskog rata, nesvjesna kao i bilo koji drveni lutak na djecjoj pozornici.

Jer, make no mistake about it - ovo netko pokusava poceti Svjetski Rat. To je bilo jasno od samog pocetka (danski urednik nije narucio karikature kriticne prema Islamu, vec izricito karikature s Muhamedom kao glavim likom!), a postaje sve jasnije s najnovijim dolijevanjima ulja na vatru, tj objavljivanjem ovih raznih maltretiranja od strane zapadnih okupacionih snaga u Iraku, bas u ovom i ovakvom trenutku, iako snimke postoje vec par godina.

Sukob Civilizacija - taj pojam sad vec vidjam kao commonplace u raspravama glede ovih dogadjaja; pojam skovan u sobama za sastanke CFR-a, taktika skovana iza mutnih stakala CIA kancelarija, strategija skovana u tapeciranim sobama bankarskih i artistokratskih tajnih drustava; pojam koji vec cujem iz usta svojih prijatelja.

Nije ovo nikakav sukob civilizacija ni kultura, sve one nesmetano koegzistiraju otkad je svijeta i vijeka. Osim kad se sukobe ratom, ali ti ratovi ne izbijaju iz kulturnih razlika susjeda i susjednih naroda, vec iz interesa raznih trenutnih narodnih "vodja", i njihovih klika, familija, kurija, partija.

Sukob Civilizacija je samo slogan koji treba nositi i popularizirati ideju dolazeceg rata, u kojem nas draga zaspala braco i sestre, namjeravaju istrijebiti do njima potrebnog minimuma roblja. To nam izgleda ipak slijedi, i to cini se uskoro.

Treci i posljednji svjetski rat, nakon kojeg po svemu sudeci slijedi "konacni" mir, ali mir po ukusu onih koji su sva tri rata i napravili, i to bez puski, i iz fotelja. Iz debelo tapeciranih fotelja. I koji su ih u tim foteljama i mirno proveli; samo su nakon svakog bile jos deblje i mekse tapecirane.

Daj Boze da sam u krivu. Nadam se da jesam, s vama.

Ali jedno je sigurno: sa slobodom govora, kao ni sa humorom i karikaturama, ovo ni najmanje veze nema.
Sloboda Govora, naprotiv, je najveca svetinja u cijelom ovom slucaju, i najgora uvreda je nanesena upravo Njoj.
Najprije pozivanjem na njeno sveto ime da bi se tako gadno uvrijedio netko drugi, potom pozivanjem na nju da bi se opravdalo opetovano ponavljanje te iste uvrede, i konacno jer se iskoristava da se uvede novo doba ropstva, koje vjerujte dolazi, ako ga ne sprijecimo. Ali ne vidim da ga sprijecavamo. Vidim samo da dolazi...

Kao sto nema veze ni sa muslimanima, krscanima, i bilo kojom kulturom i civilizacijom. Ovo ima veze iskljucivo sa Zavadi Pa Vladaj. I kakav samo elegantan i sveukupan, a jednostavan potez! Moras se diviti. S jedne strane, jednima strasna sljaga, s druge strane drugima ocrnjivanje i blacenje ovih prvih, a s trece i ukupne strane samoostvarujuce prorocanstvo, kad navodna bomba u Muhamedovom turbanu stvarno eksplodira zapadnjaku u facu. Ma, petica za jednostavnost i efikasnost!

A vi koji se uvijek ponovno date zavaditi, i poslusno pijete otrov iz ekrana i s papira, sta da vam kazem. Idite do Fabija, pa mu grupno opsujte majku, mozda njegove brace bude ipak manje nego vas. A mozda i ne. Ali u taj obracun ja se dalje ne mjesam, i prelazim na drugu stranu ulice. "Come stai, Fabio? Alles goed, Klaas? Vidim, druzite se opet, ljepo, ljepo! Ja nazalost bas zurim kuci, ostavio sam frizider upaljen..."

Selam alejkum.

P.S.
Part II: Viš' kak mi fino




  • Sloboda govora, toleriranje netolerantnog... (drug Tito 17.02.2006. 03:17)

  • mene ovdje neki pitaju: pa zar nisi citao huntingtona - sukob civilizacija, a ja njima - ne trosim vrijeme na propagandu! pa su me nakoso pogledali i prebacili temu. ljudi valjda to ne mogu shvatiti. ne mogu shvatiti koliko je media smeca oko njih i kako je ovo s karikaturama smisljeno na istim mjestima gdje i bin Laden i sto ja znam sto sve ne. zasto je muslimanima trebalo 4 mjeseca da reagiraju? i zasto su danski muslimani poslali braci 3 nikada objavljene karikature, one najgnjusnije? a karikature su i prije bile objavljivane, samo nije doslo vrijeme da se ''krene''. ocito je da i je i sam vrh muslimanskoga svijeta umijesan u ovaj ''sukob civilizacija''. Ustvari, poanta je u OrwellOVOj 1984 i trajnom ratu. Nije li Rumsfeld rekao da ce rat protiv terorizma trajati 50 godina? Nedavno je, prije sastanka ministra NATO-a u Taormini na Siciliji! :) Rumsfel pricajuci o povecavanju uloge NATO-a u Afganistanu novinarima rekao: NATO bi tada kroz Medunarodne snage za sigurnosnu pomoc (ISAF) vodio sve medunarodne aktivnosti na održavanju mira u Afganistanu i tako omogucio koaliciji predvodenoj SAD-om da se usredotoci na hvatanje ostataka talibana i Al Qaide za koje se smatra da stoje iza pobune. To je cilj, ukljuciti sto vise drugih u njihov imperijalni rat. Tomu u svrhu idu i karikature. (el radical 17.02.2006. 09:40)

  • Cesto se slobode ovog ili onoga izvlace u neke druge svrhe. Kao alibi. Sloboda govora kao svetinja da, ali ne kad to nekoga namjerno vrijeda. Da li su Danci imali pravo objaviti karikature. Jesu. Da li su i ostali to trebali napraviti, pogotovo poslije prvih reakcija muslimana? Nisam baš u to sigurna. Poslljedice su bile jasno vidljive i bojim se da je ta sloboda govora pretvorena u komercijalne svrhe. Što je još i blaža solucija, nego da se namjerno potpiruje nasilje i mržnja. (Trill 17.02.2006. 09:54)

  • Klap, klap, klap! Bravo. Sve si rekao, ništa ne treba dodati... ;) (beštijica 17.02.2006. 09:59)

  • pa radi se o sukobu civilizacija, samo ne kao prirodnom stanju, nego kao implantiranom opravdanju. tako dobro implantiranom da se svodi na pitanje, mi ili oni. nacizam nije ni poceo s hitlerom, ni nestao s hitlerom. vec je najpostojanija karakteristika zapadne civilizacije, vise ili manje umiven, vec prema raspolozenju i potrebama. powered by media. nece biti drukcije, djeca ne uce Kanta, vec herojske primjere borbe za "nasu stvar".
    Kant je jednostavan. (k. 17.02.2006. 12:00)

  • Da. (kemoterapija 17.02.2006. 22:15)

  • Rekoh ja lepo free speech ili hate speech, zavisi od perspektive (Domacica iz pakla 18.02.2006. 04:58)

  • Jedna pojedinost... mozda i kriva jer sam povrsan. Imao si u Jutarnjem listu od neki dan popis vecine "portreta" Muhameda kroz povijest. I zamisli vecinu su dali izraditi kalifi, imamami.. (April 18.02.2006. 08:16)

  • nemam što više dodati. to sam sve vec i sama rekla. pozdravljam te i potpisujem s.v.a.k.u. rijec. "ciao, fabio!" (ueikap 18.02.2006. 12:57)

  • meni se cijeli svijet pomiješa u glavi od posta! :( ali nema veze, ja sam te došao pozdraviti :) (poni 18.02.2006. 20:27)

  • ha sve si rekao. uvijek je zadovoljstvo posjetiti ovaj blog :) (pLishana 20.02.2006. 12:00)

  • nepoštivanje drugih religija nije niti u Hrvatskoj nešto strano. Zar nije nepoštivanje jedne druge velike religije dozvoliti da se jedan klub nazove "Opium Buddha Bar" i interijer opremi malim kipicima tudeg božanstva i dekorira kao pušionice opiuma? Kako bi Hrvati reagirali da im netko napravi "Krist LSD bar" dekoriran hipodelicnim motivima i slikama dijeljenja hostije kao tripa? Koliko tolerancije bi onda pokazivao toleranciometar? (hatepogodak 20.02.2006. 13:08)

  • car si,nema šta...ubuduce dolazim cešce. (Đus 20.02.2006. 13:54)

  • cestitam..pišeš takva sranja da je to katastrofa..koliko ti imaš godina jebote?13?ma ko te stavi na naslovnicu da mi je znat? (neregistrirani indijanac 20.02.2006. 14:21)

  • A možda i necemo... (0 bodova 20.02.2006. 15:44)

  • Povijest se voli ponavljat...to je reka i dobri stari Marx..prvi put se ponavlja kao tragedija,a drugi put kao farsa...Stari moj ja stvarno ne znam kako se ovako lako das isprovocirat...a paris mi bas pametan momak... (Nike 20.02.2006. 19:17)

  • Ja bih isto citirao Marxa, a i reko da je i 'muzicki broj' odlican. To raspalim na walkman za adrenalin. "If the real Jesus Christ were to stand up today, He'd be gunned down cold by the C.I.A....". Jeben tekst, jebena stvar, ploca "Mind Bomb" ako se ne varam. (M (http://boggroma.blog.h 09.03.2006. 19:08)

  • osim što sam protivnik svih teorija zavjere posto je njihova jedina svrha da prodaju glupe knjige glupanima.. cini mi se da si fulao u ovoj usporedbio o sicilijancu i dancu, jer ga sicilijanac ne bi samo istukao nego bi ga i zavezao lancem, strpao u vrecu, i bacio u more.. naime, muslimi prijete smrcu svakom tko vrijedja muhameda.. a ako je tebi normalno da netko nekog ubije zato jer mu ovaj vrijedja mater, onda ti mogu samo ovo porucit - picka ti materina! (miss (http://nemasutra.bl 09.03.2006. 19:09)

  • :)) goei dag, miss, alles goed? blago tebi, kako ljepo znas sta su sve teorije zavjere; da bar ja tako znam. nego, teorija muslimanske zavjere sigurno isto spada u SVE teorije zavjere...? ili jedino ona ne? (ovajonaj (http://ovoono.b 09.03.2006. 19:10)

  • bravo! bravo! bravo! (prema (http://prema.blog. 09.03.2006. 19:10)

  • ne.. jedino area 51.. :-)))) (miss (http://nemasutra.bl 09.03.2006. 19:10)

  • oho.. ovaki kao miss su mi najbolji primjerci za proucavati. haha. nevideno nešto. jebala vas generalizacija takve pametne. (ueikap (http://seraona.bl 09.03.2006. 19:11)

  • Mislim da je ovo ponajbolji osvrt na cijelu stvar koij sam do sada procitao. Samo dopuna, mislim da je onaj tko se je sjetio na ovaj podmukli nacin uvucu Evropu u sukob s muslimanima jako dobro kontao što radi. Znao je da muslimanima nece biti smiješno i znao je da Evropa nece razumijeti. Ire je napisala jedan mali, ali simpatican tekstic o tome. (RockRoll (http://rockroll 09.03.2006. 19:11)

  • Hej, sadrzajno se slazem sa svime. samo jedno pitanje, mozda glupo, ali ponajvise jer nisam vidjela sporne karikature: ako muslimani nikad nisu prikazivali Muhameda, tada njegov lik nije znan. kako su prepoznali (iscitali/interpretirali) da je na karikaturama Muhamed? ima popratni text, or what? (Olaf (http://olafovdnevni 09.03.2006. 19:11)

  • da, iz kontexta je bilo jasno. po medijima se najvise reprioducirala ona s bombom umjesto turbana, pa mazda nije bilo 100% jasno, medjutim bilo ih je 12, od raznih autora, i bilo je jasno iz texta/situacije itd da se radi o Muhamedu. a uostalom, poznato je (sad vec) da je kao sto rekoh danski urednik narucio upravo karikature s Muhamedom kao likom, a ne generalno kariukature o islamu ili muslimanima..... (ovajonaj (http://ovoono.b 09.03.2006. 19:12)

  • notorna je laž da se ne smiju objavljivati muhamedove slike.

    http://www.zombietime.com/mohammed_image_archive/


    a, ucjenjivanje zapada zbog "holokausta" od strane aktivnih pomagaca hitlera u tom istom holokaustu, ti može proci samo kod neobrazovanih 13-godišnjaka.

    http://www.thepeoplescube.com/red/viewtopic.php?t=617 (anti68 13.03.2006. 11:23)

  • gornji link ne radi.
    ovaj radi:
    http://www.thepeoplescube.com/red/viewtopic.php?t=617 (anti68 13.03.2006. 11:28)

  • http://www.thepeoplescube.com/red/viewtopic.php?t=617 (anti68 13.03.2006. 11:30)

  • pobogu, sta su me ovi kapitalisticki fundamentalisti navalili zvati 13-godisnjakom? ovo je vec treci... zar je svima to bilo najbolje doba zivota, ili sta...? (ovajonaj 17.03.2006. 18:58)

  • tebe nitko nije nazvao 13-godišnjakom nego lažovom.
    k'o da su te slobo i mirjana odgajali. (anti68 28.03.2006. 14:34)

  • "pricaj ti, slusamo mi." [Daniil Kharms] (ovajonaj 31.03.2006. 18:53)





  • Are you ready for Jesus?
    Uh huh
    Buddha?
    Yeah
    Muhammad?
    Ok
    Well, I like this
    Let's Go

    They're 5 miles high as the crow flies
    Leaving vapour trails against a blood red sky
    Moving in from the East towards the West
    With Balaclava helmets over their heads, yes

    But if you think that Jesus Christ is coming
    Honey you've got another thing coming
    If he ever finds out who's hi-jacked his name
    He'll cut out his heart and turn in his grave

    Islam is rising
    The Christians mobilising
    The world is on its elbows and knees
    It's forgotten the message and worships the creeds


    It's war, she cried
    It's war, she cried
    This is war
    Drop your possessions all you simple folk
    You'll fight them on the beaches in your underclothes
    You'll thank the good Lord for raising the Union Jack
    You'll watch the ships sail out of harbour
    And the bodies come floating back
    Watch the ships sail out of harbour
    And the bodies come floating back

    But if you think that Jesus Christ is coming
    Honey you've got another thing coming
    If he ever finds out who's hi-jacked his name
    He'll cut out his heart and turn in his grave

    Islam is rising
    The Christians mobilising
    The world is on its elbows and knees
    It's forgotten the message and worships the creeds


    "Get the gun, get the gun, get the gun"
    "Stay away from the gun, stay away from the gun"

    If the real Jesus Christ were to stand up today
    He'd be gunned down cold by the CIA
    Oh, the lights that now burn brightest behind stained glass
    Will cast the darkest shadows upon the human heart
    But God didn't build himself that throne
    God doesn't live in Israel or Rome
    God doesn't belong to the yankee dollar
    God doesn't plant the bombs for Hezbollah
    God doesn't even go to church
    And God won't send us down to Allah to burn
    God will remind us what we already know
    That the human race is about to reap what it's sown

    Islam is rising
    The Christians mobilising
    The world is on its elbows and knees
    It's forgotten the message and worships the creeds


    The world is on its elbows and knees
    It's forgotten the message and worships the creeds
    The world is on its elbows and knees
    It's forgotten the message and worships the creeds
    The world is on its elbows and knees
    It's forgotten the message and worships the creeds

    Armageddon days are here again
    Armageddon days are here again
    Armageddon days are here again
    Armageddon days are here


    THE THE, 1989



    Post je objavljen 17.02.2006. u 16:24 sati.