Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

6. Ljetni otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 29. 07. 2006.

Kolovoz samo što nije. Vrijeme je to kada većina odlazi na ljetovanja. Redovno u ljertnim mjesecima bude manje zanimanja za go. Ovaj puta smo na redovni velikogorički došli samo petorica. Nije to najmanji broj natjecatelja do sada. Bilježe se turniri sa četvero i to 11. 08. 2001, 24. 08. 2002, 13. 06. 2004, 04. 09. 2004. i 01. 01. 2005. Kako se vidi igramo i na blagdane. Nema stajanja. Svetkujemo igrajući. Tako ćemo i slijedeće subote kada ćemo igrati već 7. Ljetni.
Vrijeme za razmišlanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90.
Odigrano je pet kola, a igralo se po sistemu svak sa svakim.
Pogledajmo redoslijed.

1. Mladen Smud 2. dan, Velika Gorica, 4 boda
2. Mato Taušan 13. kyu, Zagreb, 3 boda
3. Nikola Primetica 15. kyu, Zagreb, 2 boda
4. Antonio Pavlović 19. kyu, Velika Gorica, 1 bod
5. Stjepan Pavlović 25. kyu, Velika Gorica, bez bodova
Novih kategorija ovaj puta nema.
Ovaj puta nije bilo iznenađenja i redoslijed je na kraju odgavarao kategorijama igrač. Jači su bili ispred slabiji i bez obzuira na handicap. Valjda zato što je umanjen za dva kamenčića.
Pobjednik je imao dosta muke u partoji s trećim Nikolom. U startu je izgubio jednu grupu kamenova, ali je tijekom partije uspio to nadoknaditi i pobjediti.
Najzanimljivija je bila borba za drugu poziciju između Mate i Nikole u poslijednjem kolu. Bilo je vrlo tijesno i na oko izgledalo da je pobjedio Nikola. Presudio je na kraju komi. Nikola je bio crni u ravnopravnoj partiji , te davao na kraju 6,5 poena komi i izgubio za 5,5. Na ploči je bio bolji za jedan poen. Time je Mato osvojio drugo mjesto.
U bratskom susretu dvojice Pavlovića uspješniji je bio i po kategoriji jači Antonio. I pored svih poraza primjećuje se da Stjepan igra sve bolje. Njegovo vrijeme tek dolazi, a ovisi o njegovoj upornosti i trudu.
Idemo dalje. Slijedeću subotu smo opet ovdje na već sedmom ljetnom turniru, koji će ovaj buta biti blagdanski.. wave
Pripremio bl. Muradenu – Luzer

Post je objavljen 31.07.2006. u 10:12 sati.