Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sophiana

Marketing

TIPIČAN DAN

Dan prepun nekih neočekivanih događaja. Meni osobno barem.

1. MISLI VEZANE UZ VIVIANE I PROŠLOST
Čitala sam blog jedne Viviane i njezinog brata. Bilo bi glupo reći da nisam htjela vidjeti šta se priča tamo ali sam ipak odlučila da barem malo provirim u stranice njihovih online dnevnika. S kojim razlogom? Zar je potreban razlog? Voajerica sam, barem u očima većine onih koji će pročitati kako u biti volim s vremena na vrijeme baciti pogled po tuđim blogovima. Ja sam osoba koja je uvijek u potrezi za nekim inovacijama, inspiracijama i ostalim INacijama. Obožavam onaj osjećaj kada palim neki blog zanimljivog imena i uz pokoji dim vjerne prijateljice cigarete s nestrpljenjem čekam da mi se otvori stranica. Prvo što ću potražiti na blogu je neka boja, neka grafika, nešto zanimljivo oku. Nešto šta će mi zagolicati maštu i povuči me još dublje u svijet mašte. Pritom zaboravim da je to nečiji život, tuđa intima. Ali opet pitanje, ako netko želi ostati anoniman u smislu da ne želi da itko ikada pročita njegove stranice dnevnika, zašto ljudi onda pišu blogove? Ispada licemjerno ako mi netko ide suditi zbog mojeg voajerizma tužih blogova!
Pošto već idem istraživati te malene izvore inspiracija i boja, zašto ne bih onda navratila i na stranice osoba koje su mi značile nešto u životu, koje poznajem i kod kojih ne moram gledati šta je istina a šta laž kad ih već poznajem i znam šta je točno a šta ne?

Bila sam na blogu Viviane.. lijep blog. Onako lagane tematike, nježne grafike i tematike vezane za taj naš predivni svakodnevni život. Međutim, ako ja znam šta se je odigralo u njezinom životu (barem jedan dio priče, jedan dio cijele igre) onda je za pratiti lakše. Lješe je znati da je osoba iskrena i može reći na glas istinu. Najljepša je iskrenost kod ljudi. Nakon iskrenosti jako cijenim objektivnost. Tek onda stavljam prioritet na snagu, kreativnostm tolernaciju i ostalo. Iskreno srce stavljeno u iskrenu osobu jedno je od najvećih ljepota. A ljepota zna zaboliti koliko je divna ponekada. Međutim, za užitak pretrpimo velike boli. Pa kada je već u igri bol, neka najviše pati napuhanko. Drugim riječima veliki ego. :)

Viviane, oprosti ako sam malo uzurpirala tvoju intimu na blogu... Nisam imala namjeru time te povrijediti ili te na bilo koji način oštetiti. Željala sam malo podsjetiti se načina pisanja tvoji riječi, načina na koji tvoje oči gledaju svijet, osjetiti malo dahove prošlosti koja navire nekako. Šteta.... šteta šta je ispalo neizrečeno, nedovršeno, nejasno.. I jako mi je žao, skoro najviše, zbog udaljavanja. Nečijih laži. Nečijih izokretanja riječi. Nečijeg osječaja da postajem prijetnja i šta ja znam šta sve ne. Gluposti. Ta, barem si me ti poznavala! Jesi li Viviane...? Sa moje strane najviše mi je žao šta sam ti lagala. Laž usmjerena u pravcu našeg prijateljstva kada sam ti rekla da nas dvije više ništa ne veže. Laž kada sam rekla da više nemam potrebu biti uz tebe. Lagala sam jer trebala sam te. Kao ti što si trebala mene kada je Ella odlučila napustiti vaš svijet Scully and Mulder.. svijet vaših malenih dogodovština, avantura, svijet odrastanja. Nije li situacija išla da ti nije bilo jasno zašto ti je to tako okrutno napravila? Nisi se osjećala izigranom, prevarenom? Šta ti više nije dalo mira- činjenica šta si napuštena i sama od osobe za koju bi i ruku dala u vatru ( da ne spominjem osjećaj kako je otrgnut tebe dio same) ili činjenica šta ti nije bilo jasno zašto je osoba koju toliko poznaješ išla napraviti onako nešto na najgori mogući način?

2. DRUŠTVENI ŽIVOT ILITI DRUŽENJE SA DEČKIMA MOJEGA MOJEG

Situacija slična ovoj: sjedim na kauču i crtam, Moj nešto vrši po kompjuteru, iz vana probija sparina u sobu. Omara. Nešto teško u zraku.. pitala bih ga da odemo nekud ali niti sama nisam sigurna ide li mi se ikuda. Iz razmišljanja me prenu najtoplije oči Mojega i pitanje ide li mi se na kavicu na Splav ( kafić koji doslovce se nalazi na splavi pričvršćenoj uz obalu Mrežnice). Malo se nećkam tek toliko da malo cendram jer dugo nisam. Tek toliko da mi se zaprijeti kako će upotrijebiti silu. Tek toliko da vidim koliko se voli osjećati kao macho muškarčina. Možda zato jer mu je sutra rođendan pa da mu dam malo povoda. Ili možda zato jer sam ja žena ovan :)
Oblačimo se, naravno njemu treba duže nego meni. Moj gubi sve, upaljač, pljuge, žvakače, novce, mobitel... Dobivam ideju kupiti mu neku metro macho torbicu. Jedini problem bio bio taj šta je Moj zakleti antimetroseksualac. On više voli ovaj prirodni miris, prirodu i bitku sa krvavim nožem u rukama sa najboljim online prijateljima ( ne, Moj nije nikakav nasilnik niti ubojica već igraju igrice nešto call of duty jelte..).

Dolazim na Splav. Muzika svira po mojem ukusu ( Smooth criminal, Peppersići.. ), konobar kojem još ne rastu brkovi kako treba slekavim potezima nakon 2 sata sjedenja dolazi do našeg stola i ne donese sve. Moj pije pivu. Točenu. Pola litre. Litru. Redalo se malo. Njegovi frendovi se liječe jedan pelinom a drugi gustim od banane. Pričamo, zezamo se. Ja razmišljam o tome kako su žene jako povodljiva i naivna bića a muškarci egocentrični nesigurni stvorovi. Da ne bih pretjerala, vraćam se u zbilju. Ekipa koja je sjedila uz mene bila je super. Pasalo mi je njihovo društvo. Onda sam se sjetila i obradovala da sam daleko od ovih koje ksam navela...povodljivaca i egocetrika. Odmor za mene. Odmor na Splavi, svima će vam dobro doći. party

3. RAZGOVORI, VEZA, KRIZA, SREĆA

Moj i ja razgovaramo u suton. On me voli. Ljubomoran je. Iskren je. Priznao mi je. Nekada...možda je malo....više ne..Moj mi priča najljepše stvari dok sunce prži oblak u nadi da izazoove kišu. Moj i ja sjedamo u njegov vrt za stol. Sami smo. Uživam uz njega.Volim ga. I on to zna. Nestaje potreba da mu se dokazujem.

Egzistencijalna kriza...danas-sutra....novac i posao...nije dosta....pokvareni ljudi.....
Gledam ga i govorim mu....grlim.... plače mi se.... sjećam se .....
volim ga. Moj je, kaj ću s njime. :)

Zapao je kao klada :D
Ukrala sam mu čokolade i zaspala. Za kaznu :)MySpace Layouts


Iza ponoći sam mu šapnula ~ Sretan rođendan zlato, volim te... pusa....
Ne znam da li je čuo.
Volim ga.
Zna.





Post je objavljen 30.07.2006. u 10:34 sati.