Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Filip Juričić, glumac


OSNOVNI PODACI
ime: Filip
prezime: Juričić
spol: muško
datum rođenja: 1981
zanimanje: glumac
trenutno prebivalište: Zagrebu
otac: Pero Juričić
veza: Iva Šulentić
veza: Mateja Roščić



Filip Juričić
Matea Roščić

FILIP JURIČIĆ U PRIVATNOJ SAPUNICI

Postat ću tata

Zvijezda serijala 'Ljubav u zaleđu', za kojeg se vjerovalo da je u sretnoj vezi s kolegicom i TV voditeljicom Ivom Šulentić, čeka dijete s drugom - zagrebačkom novinarkom Matejom Roščić



Napisala Marijana Marinović
Snimili: Ivan Posavec, Petar Jurica i Saša Midžor-Sučić JL

Istina je, postat ću tata! Ali što će biti dalje, ne tiče se ni novinara, ni naroda, ni države, ni politike i stoga sve molim da me puste na miru - sve je što je imao za reći Filip Juričić, zvijezda donedavno vrlo gledanog serijala "Ljubav u zaleđu", nakon što je u javnost procurila vijest da Matea Roščić, 24-godišnja novinarka iz Zagreba, čeka njegovo dijete. Šok je bio tim veći, što se zna da je Filip dečko glumice i TV voditeljice Ive Šulentić. Tako se tipična priča iz sapunice "preselila" u stvarni život 25-godišnjeg zagrebačkog glumca.
Međutim, Matea Roščić nije uljez, niti slučajna prolaznica u životu glumca koji se proslavio ulogom nogometaša Marka Marušića u spomenutom serijalu. Dapače, prije no što je upoznao atraktivnu kolegicu Ivu Šulentić, Matea je bila njegova velika ljubav, a njihova veza trajala je punih šest godina. Upoznala ih je zajednička prijateljica s Akademije dramske umjetnosti, u vrijeme dok su oboje bili brucoši. Zajednički prijatelji sjećaju se da im je Matea govorila kako ju je Filip osvojio šarmom, duhovitošću i elokventnošću. A njega su pak privukle njezine plave oči i duga plava kosa. Ubrzo su postali par. Budući da oboje vole upoznavati nove sredine, često su zajedno putovali po Hrvatskoj i inozemstvu, zajedno su išli i na skijanja, a najviše ih je zbližavala ljubav prema kazalištu.
- Teatar je moja najveća ljubav - priznao je u jednom intervjuu Filip Juričić. I dok je bio u vezi s Mateom, često su ih viđali zajedno na raznim kazališnim predstavama. Filip je u to vrijeme živio s ocem, glumcem Perom Juričićem, a Matea, koja je jedinica, imala je svoj stan u Novom Zagrebu, u kojem je i njezin dečko, navodno, često boravio. U tih šest godina, Filip i Matea često su se svađali, čak i prekidali, a onda bi se još intenzivnije mirili. U svakom slučaju, za njih se govorilo da su vrlo dinamičan par. No, ljubav se definitivno ugasila prošlo ljeto. Ili su barem tako mislili.


(Ostatak teksta možete pročitati u tiskanom izdanju Glorije)


HOSTELERCOOL:

Filip Juričić - Dobro je biti mlad
Piše: Igor Filajdić
Ako je Boris dečko s Trešnjevke, Filip je dečko s Vrbana. Filip je i dečko s malih ekrana. Neki ga znaju kao poznatog nogometaša iz sapunica, neki kao opakog tipa iz serije «Kad zvoni», neki iz kazališta, mnogi iz reklama. Neki kao Perinog sina, a još je i brat, ujak, a našlo bi se još funkcija. Porazgovarali smo u opuštenoj atmosferi o sportu, ljubavi, glumi, putovanjima...

INFO BOX:
nadimci: Fike, Fićo
nisina / težina: 183 cm, 90kg
boja kose, očiju: smeđa / smeđe
zanimanje: student
ljubavni status: zauzet
jede / pije: sve, ali ipak meso / pivo
zemlja snova: HR, tu je najbolje, ne bi ju mijenjal
Znamo da si sportski fan. Koja je tvoja sportska ljubav?
Nogomet svakako, ali i tenis. Nažalost, u zadnje vrijeme nemam baš vremena za sport. Trebalo bi više. Zapravo bi kao glumac trebao biti fit, biti u dobroj kondiciji, ali teško se to stiže. Valjda je takvo vrijeme došlo pa jedno vrijeme držiš kondiciju, ali s vremenom popustiš. Fali vremena i za san, a kamoli za sport.

U «Ljubavi u zaleđu» igrao si slavnog nogometaša po čemu te i zna većina ljudi, ali si radio dosta toga. Mala retrospektiva?
Već upisom Akademije počeo sam raditi manje uloge, crtiće, dječje predstave. Prva veća stvar bile su Dubrovačke ljetne igre. Tu je bilo i kazalište Komedija. Pa onda tv serija «Kad zvoni». Od filmova radio sam «Tu» Zrinka Ogreste. Slijedi popularna «Ljubav u zaleđu», a sad radim jednu predstavu u Gavelli.

Znači, nakon sapunice slava je stigla. I kakav je to osjećaj, da li si to tako zamišljao? Predstavlja ti to probleme ili nosi više ugode?
Uh, ide često jako na živce. Podrazumijeva se da si uvijek dobre volje i voljan dati autogram i fotkati se s nekim, a možda baš kasniš na sastanak ili predstavu. I imaš onaj osjećaj da te sad svi gledaju svugdje. Pa bi i pozdravio ljude kad te gledaju, ono, učen si tako. Uglavnom, čudan je to osjećaj. Nekad dobar, nekad loš, ali da je lako, nije, ni najmanje.

A zovu li te curice?
A zovu, šaju poruke, zovu na kavu. Zovu čak i doma. Pa onda žicaju da ja nazovem jer više nemaju love na mobitelu. I tako.

Momentalno je na prvom mjestu posao ili fakultet?
Sada je prvo posao. Apsolvent sam na Akademiji, imam još 2 ispita do kraja. Nadam se da ću to skoro riješiti, da se poslovne obaveze smanjuju.

Znači love u glumi ima? Ima puno ili?
Lagao bih kad bih rekao da nema, ali nisu to neki ogromni novci. Kad počneš raditi malo ti skoči standard, ali i troškovi. U glumi je lova iznad prosjeka, ali stvarno ne puno. Vani je to enormno, ali kod nas ne. Najbolja je lova za reklame.

Spremaš diplomski ili?
Kako to ide kod glumaca, ima li diplomskog?
Prije je na Akademiji bio diplomski u vidu zahtjevnije monodrame. Sada je diplomski zapravo zadnji ispit iz glume što sam i položio, samo još ova dva.

Što planiraš nakon završetka Akademije? Dalje gluma, kazalište, film, Hollywood, Bollywood...?
Da, svakako gluma dalje, ali je teško sada reći u kojem smjeru će to dalje ići. Treba pričekati ponude i tada odlučiti što izabrati od ponuđenog. Najdraže bi mi bilo raditi na filmu iako je to i najteže dobiti. Ali realno se vidim u kazalištu. Time bih bio zadovoljan, a sa strane kao i do sad što uleti: crtići, reklame, serije... Iako opet, možda je bolje i ostati slobodnjak. Imam još malo vremena za razmišljanje.

A koji ti je san?
Kazalište i ja u njemu. Prvenstveno iz razloga što želim ostati u Hrvatskoj. Hollywood je možda privlačan i puno je love, ali to znači da moraš i živjeti tamo, a to nije za mene. Meni je ovdje dobro, ne bih živio van Hrvatske. Dakle, kazalište i probati ga činiti boljim.

Tvoj otac (Pero Juričić) je isto glumac, čak ste i radili zajedno u seriji «Ljubav u zaleđu». Ima li on danas učiteljsku, savjetodavnu funkciju u tvom životu ili ste postali samo kolege?
Kolege jesmo svakako. Nekad je imao velikim dijelom učiteljsku funkciju, a danas se slušaju njegovi savjeti, ali sve je to kroz komunikaciju pa zajedno dođemo do nekih rješenja. Više prijateljski odnos.

Sapunice? Bilo pa prošlo ili bi opet?
Za sada je sigurno dosta sapunica. Ovu sam odabrao za neku vrst osobne promocije. Pomogne tako nešto u karijeri u svakom slučaju. Ostaneš u glavama ljudi, a to pomaže za budućnost.

Oduvijek si htio biti glumac? Da li je na tvoj odabir zvanja uvelike odigrala ulogu činjenica da je otac glumac?
Pa sigurno da je odigrala. Ipak već kao mali gledaš život glumca, upoznaješ taj svijet. Ali htio sam ja biti i pilot, i kuhar, i nogometaš i tenisač, ma svašta. Na kraju ipak gluma jer kao glumac možeš biti pomalo sve.

Koristiš li svoje profesionalne glumačke sposobnosti u neke druge svrhe? Primjerice, uhvaćen si bez karte, kasniš na sastanak, odnosno, pomaže li gluma u 'muljanju'?
Ha, ha. Pa muljam vjerojatno kao i drugi. Da li je sad i to gluma, teško mi je reći. Može biti da pomaže, koristi.

Ljubavni život?
U lijepoj sam vezi u kojoj uživam. Svoje slobodne trenutke, kojih je malo, pokušavam provesti s curom.

Sprema li se kakva svadba, djeca?
Ne još, još sam mlad, pa spadam još u EURO<26. Stignem.

Kad želiš biti romantičan, curu vodiš?
Na Sljeme, u vikendicu, ne znam, bitno je da je van grada i ove žurbe, vreve. Malo se opustiti od stiske i tu romantika već dođe lako.

Voliš li putovanja?
Obožavam. No opet, nažalost, u zadnje vrijeme sam slabo stizao putovati, ali uskoro planiram početi nadoknađivati izgubljeno.

Imaš plan za prvo sljedeće putovanje?
Sicilija. To me nekako vuče, a tamo ću valjda saznati zašto.

Od dosadašnjih destinacija koje si posjetio, koja ti je najdraža?
Dubrovnik. Stvarno mi je super tamo. I radio sam predstave tamo. Lovrijenac i druge lokacije su više od kazališta sami po sebi, čista inspiracija. Ima nešto posebno u tom gradu. Osim Zagreba, Dubrovnik mi je jedini grad gdje bih mogao živjeti. Nekaj je u tom gradu.

Kako mi ovdje u Hosteleru vodimo borbu protiv ovisnosti pa i u ovom broju pišemo o drogama, zanima nas kakva je situacija s ovisnostima među glumcima. Piju li glumci više, drogiraju li se više od drugih?
Ma ja mislim da je to fama. Ne vidim ja da je tu išta više takvih tvari nego u jednoj bolnici. Tu famu će biti teško razbiti, ali nisu glumci ništa gori od novinara ili kog drugog. Stresan posao, bilo koji, često vuče neko lakoholno piće poslije radnog dana, ali nije to specifično za glumce.

Da li si kad boravio u hostelu?
Ma nisam. Moramo to popraviti što prije. Idu ljepši dani, pravo vrijeme za neki put.

Kad kreneš u hostel i ako te čeka 6-krevetna soba, koga vodiš sa sobom?
Petoricu frendova iz kvarta. I tulum.

Imaš li neku poruku glumcima još mlađim od tebe?
Polako. Polako. Ne srljati.

A poruka mladima općenito?
Drž'te se! I klonite se ovisnosti!

EURO<26?
U, super stvar. Baš ste me iznenadili. Znam za iskaznicu i popuste, a sad ću ih i koristiti. Dobro je biti mlad.


EXTRA!ZONE
Filip Juričić: "Moj život nakon sapunice"Glavni junak sapunice "LJubav u zaleđu", 25-godišnji Filip Juričić priča za Extru o svom životu nakon snimanja te o ozljedi koljeni koju liječi u Puli

Piše: Ela Radić

05.07.2006. 09:52Filip Juričić, snimljeno zavrijeme intervjua
"Jedno sam se jutro probudio i skužio - imam 25 godina, s djevojkom sam s kojom želim biti, vozim dobar auto, igram glavnu ulogu u popularnoj sapunici što mi donosi slavu i novac - imam sve. E tu sam puk'o!" Riječi su to Filipa Juričića. glavnog junaka "Ljubavi u zaleđu", s kojim smo razgovarali o životu nakon sapunice. Našli smo se s njim u Pješčanoj uvali kraj Pule gdje Filip provodi dane oporavljajući se od ozljede koljena koju je "zaradio" padom s bicikla prije mjesec i pol dana, što je bio tek "šlag na kraju" posljednjih nekoliko mjeseci koje je okarakterizirao kao najgore razdoblje u životu. Više o samoj ozljedi, oporavku ali i o borbi s depresijom u koju je upao tijekom snimanja popularne sapunice pročitajte u tiskanom izdanju Extre.
Pero Juričić

Post je objavljen 08.08.2006. u 00:00 sati.