Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shagy

Marketing

O MOJOJ NAJDRAZOJ NAVIJACKOJ SKUPINI ULTRASIMA

ULTRASI Povijest:
Usporedo osnivanjem HNK Cibalije, od samih njezinih početaka,s njezinim uspijesima i neuspjesima, stasavale su generacije simpatizera i pripadnika, jednom rječju navijača Cibalije. Ti navijaci Cibalije bili su pioniri VINKOVACKOG navijanja.
Sedamdesete i početak osamdesetih godina 1982. godinu Ultrasi obilježavaju kao godinu osnivanja navijača vinkovačkog dinama čine bitan korak prema naprijed nadolazećim generacijama navijaca.Domaći navijači postaju prepoznatljivi kao hrabri,neustrasive uvijek za tucu sa drugim navijačkim skupinama koje priznaju da su ULTRASI vecinom bili uspjesniji.
Za vrijeme za naziv navijacke grupe pojavljuje se ime “Čarugini momci” (to je bio slavni slavnoski odmetnik) kao jedinstveno ime domaćih navijača, no to se nije realiziralo.Nešto kasnije uz naziv Vinkovčani, domaći navijači nazivali su se i “Ekipa Vinkovci” te nesto rijeide “Ekipa smrti”.
U sezoni 1989/90 osnivaju se navijaci Aurelia,Croatia boys,Chaos boys… smještene na južnoj tribini Cibalijinog stadiona.
Početkom Domovinskog rata navijači Cibalije među prvima odlaze u ratu te se ističu i dokazuju kako na domaćem bojištu tako i na ratištima Herceg-Bosne nažalost mnogi za Hrvatsku daju i život. Zato je postavljena spomen ploca na zapodnoj tribini,gdje su se i okupljali prvi Cibalijini navijači te nas zauvijek podsječa na njihovu žrtvu.
Osnivanjem HNL-a pojavljuje se nekoliko prijedloga za ime navijača Cibalije kao što su Križari, Hooligans… no prevladava prepoznatljivo ime “Ultras” što znaci ekstreman, bolji, jači, veči...to je bilo 1992.godine kada se istoćnoj među navijačima pojavljuje transparent Ultras. Tako se u HNL Cibalijini navijači ušli ujedinjeni “Ultrasi”.
Ultrasi su obranili ime i obranili cast njihovim prethodnicima sa prvim bakljadama, prvim neredima, prvim prekidima u ligi…) Devedesete Ultrasi u devedestima sve vise osnazuju a u 21. stoljeće skupina Ultras ulazi kao mocna i jaka i sve brojnija navijacka skupina.THE END!!!!!ULTRAS CIBALIA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Post je objavljen 29.07.2006. u 14:20 sati.