Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nikki16

Marketing

TRACY CHEVALIER-Anđeli padaju

U siječnju 1901. godine dvije obitelji, Colemanovi i Waterhouseovi, posjećuju susjedne grobove na londoskome groblju. Obitelji postaju nerazdvojno povezane kada se njihove kćeri, Maude i Lavinia, sprijatelje iza nadgrobnih spomenika te sklope prijateljstvo sa sinom grobara, Simonom.
-roman prikazuje niz događaja, koji su povezali dvije obitelji, sve do svibnja 1910. godine. Najbolje prijateljice su bile nerazdvojne i veliki dio vremena su provodile sa Simonom na groblju. Ali kako su odrastale, tako su se odvajale jedna od druge i napokon prekinule veze nakon jednog tragičnog dana. Knjiga daje potpuni uvid u psihička stanja likova, te govori o njihovim razmišljanjima o različitim događajima. Opisana je kompleksna problematika tih dviju obitelji: zašto su se prijateljice odvajale, kako se njihove majke nisu podnosile, kako je jedna majka razmazila, a druga ignorirala svoju kćer i na kraju kako su obje prijateljice izgubile dragu osobu i zašto ih je to udaljilo...
-knjiga ostavlja duboki dojam i sjećat ćete je se dugo vremena nakon što je pročitate. Pisana je zanimljivim stilom-svaki lik govori iz svoje perspektive o svemu što se događa kako bi čitatelj dobio što bolji uvid u cijelu situaciju, ali i u osobnost svakog pojedinog lika. Doista vrijedi pročitati.

Post je objavljen 28.07.2006. u 19:24 sati.