Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/densitylife1988

Marketing

drugi dio price...

..."Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala. Sjecanja na tu noc su zbunjujuca i maglovita. Znam smo da sam bila blizu smrti - ali ne sjecam se kako je izgledala ni kamo me vodila. Voljela bih je se sjetiti - kako bih mogla i nju izbrisati iz mog srca.
Ali ne ide. Sve mi se to cini kao san,od trenutka kad sa izisla iz mracnog tunela u svijet kojeg takodjer vec bijase pokrila noc. Ni jedne zvijezde nije bio na nebu. Mutno se sjecam da sam otisala do auta,zgrabila mali ruksak koji sam imala sa sobom i pocela hodati bez cilja. Mora da sam pjesacila do ceste, pokusala stopirati - ali bezuspjesno. Sum vode je bio sveprisutan - kaskade su bile posvuda naokolo i prisutnost Velike Majke me progonila ma gdje isla. Da, Ona je voljela svijet; voljela ga je isto koliko i Bog - jer i ona je dala svog sina za zrtvu ljudima. Ali, moze li razumjeti ljubav jedne zene prema muskarcu?Ona jest patila zbog ljubavi, ali to je bila drugacija ljubav. Njezin bozanski Zarucnik bio je svemocan, cinio cudesa. Njen zarucnik na Zemlji bio je skromni radnik, koji je vjerovao u njezine snove. Ona nikad nije saznala sto znaci napustiti muskarca ili biti napustena. Kad je Josip pomislio da je izbaci iz kuce jer je zatrudnjela, Zarucnik s neba odmah je poslao andjela da bi to sprijecio. Sin je otisao od nje. Ali djeca uvijek odlaze od svojih roditelja. Lako je patiti zbog ljubavi prema bliznjemu, ljubavi prema svijetu ili prema svom djetetu. Takva vrsta patnje doima se kao plemenita i velicajna bol. Lako je patiti zbog ljubavi prema ideji, ili odanosti svom poslanju: to samo uzvelicava srce onog koji pati. Ali kako objasniti toliku patnju zbog jednog muskarca? Nemoguce je. Osjecas se kao u paklu, jer tu nema plemenitosti niti velicine - cutis samo jad.
Te sam noci legla na zaledjeno tlo i hladnoca me ubrzo umrtvila. Na trenutke sam pomislila da cu sigurno umrijeti ako ne nadjem neko skroviste, ali - sto onda? Sve sto je bilo bitno u mom zivotu velikodusno mi je dato u jednoj sedmici - i oduzeto u jednoj minuti, a da nisam dobila ni sansu da se borim.
Tijelo mi se pocelo tresti od hladnoce, ali nisam marila za to. Vec ce se umiriti - potrosit ce su energiju da me pokusa zagrijati i iscrpiti se. Onda ce se mir vratiti u tijelo i smrt ce me prigrliti u svoje narucje. Drhtala sam vise od sat vremena. I onda je dosao mir. Prije nego sto sam sklopila oci, zacula sam glas svoje majke. Bila je to prica koju mi je pricala jos dok sam bila dijete, ni ne sluteci da je to zapravo prica o meni.
>>Jedam mladic i jedna djevojka zaljubise se ludo<<, govorio je glas moje majcice, negdje izmedju sna i delirija.
>>I odlucise se zaruciti. Zarucnici se uvijek medjusobno daruju.
>> Mladic bijase siromasan - jedino vrijedno sto je imao bio je sat koji je naslijedio od djeda.Misleci na prekrasnu kosu svoje voljene, odluci prodati sat kako bi kupio jednu lijepu kopcu za kosu od srebra.
>>Ni djevojka nije imala novca za poklon svom zarucniku. Zato de do ducana glavnog trgovca u to mjestu i proda svoju kosu. Novcem koji je dobila kupi zlatni lanac za sat svog dragog.
>>I tako,na dan zarukama mu pokloni lanac za sat koji je vec bio prodan,a on njoj kopcu za kosu koje vise nije imala...<<....

I eto...mogu reci da i moja prica zavrsava na slican nacin samo sto nju na kraju spasise u samostanu a mene moji prijatelji i rodtelji...samo sto on ...krasno,jel?!?!?!Ne znam kaj da vam kezem vise...Zivot nije fer,ne samo sto se tice ljubavi nego i opcenito,grozno...Bog ubire onog tko nikome nikada nije ucinio zla a onog tko je zasluzio ne zeli...Sve je samo igra,a mi smo pijuni na ogomnoj sahovskoj ploci gdje sam Bog izmjenjuje poteze svki djelic sekunde i mjesa nase duse,sudbine i salje nove...ne znam...zvot je takav i ocito tako mora biti...ali jednostavno shvatite nakon nekog vremena,iskusta,nemilih dogadjaja da ste i vi tako mali i da je u biti svaki djelic naseg malog zivota toliko bitan i kratak da i sami moramo biti spremni i iskoristiti sve,dati mozda nekome sansu bilo kakvu er ste mozda bas vi slijedeci pjesak kojeg ce mocni crni lovac srusiti...Ne znas...ne znam ni ja...Ali zato sam sama sebi nazalost dopustila da to propustim,i sto sad,nista...cekam...
Pozdrav svima...zaliven

Post je objavljen 28.07.2006. u 15:21 sati.