Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ninochka

Marketing

Histrionizirani penzici

dragi moji, prije nego udarite drvljem i kamenjem, a mogucno i tezim naoruzanjem na moj lik i djelo, u svoju bih obranu rekla samo jedno - niti mrzim niti sam protiv penzica. e sad, ako zelite citajte dalje, ako ne uvijek mozete kliknuti na neki drugi zanimljiviji blog :)

no pocnimo, dakako od pocetka. po savjetu roditelja svoje frendice odlucih se otici pogledati novu predstavu OKAJ koju su histrioni postavili na ljetnoj pozornici na opatovini. rezervirah karte, provjerih od koliko radi blagajna, po savjetu doticne gospodje koja se javlja na telefon po karte dodjoh malo poslije 19 sati jer nastane guzva pa nestane i karata. dvije karte - 50 kn. ok, platis i odes ubiti sparinu u nekom od kafica na opatovini.

kad smo se u pola devet (predstava pocinje u 21 sat) frendica i ja vratile pred ulaz na ljetnu pozornicu, docekala nas je neopisivo naguzvana rulja uglavnom gerijatrijske dobi. nekoliko ljubaznih bakica, vidjevsi me da drzim karte rekle su da oni ulaze nakon nas s kartama i da se - pazi sad - moramo progurati da bismo uopce usle ?!?!?!?! OK, krenemo frendica i ja prema naprijed, no gerijatrija nas ne zeli pustiti. masem kartama ko freak, molim da nas puste, no gerijatrijske snage snazno se odupiru bilo kakvom prodoru ikoga mladjeg od 60 godina :) COOL, rekla bih, da mi netko od gerijatrijaca nije opipavao cicu, bez imalo zaniranja. totalno raspizdjena (pardon na izrazu), pokusavam ukloniti jednu kao svraka napirlitanu babuskaru u plavoj oblekici, da mi se skloni kako bih covjeku na ulazu pruzila svoju kartu. baba uredno - kao odgurnuta, jer se ja guram (mos misliti, da sam ju gurnula, odletila bi barem do kaptol centra a ne samo pol metra naprijed) - zaurla, da jadnu ju guraju.

nakon sto mi je lik kartodrapca pruzio ruku i pomogao uskociti (doslovno uskociti kroz vrata), dok sam ja vukla za sobom svoju frendicu, uslijedio je novi shok! dodjes do gledalista, a gerijatrija je po svim mjestima rasporedila sve sto imaju sa sobom - majicu na jednu stolicu, vestu na drugu, torbu na trecu, kljuceve na petu i tako... uglavnom, imas karte nemas mjesta. i tako priupitam kaubojke gdje su zamislili da mi sjednemo koji smo uredno platili svoje karte, a sada mozemo sjediti samo iza pozornice?! curke kazu "pa donose stolce tamo sa strane". da vam pojasnim, iz tog kuta ne vidite apsolutno nista, jer je to doslovno iza pozornice. krasno - platila sam karte da bih predstavu (ne)gledala!!!! pa za to bi mi definitivno trebali dat nobela za glupost?!

sad vec na rubu kuhanja, prije nego smeljem gerijatriju u jednu veliku pastirsku pitu, odlucim ipak zatraziti povrat novca, jer ako mi se jos samo jedna od gerijatrijskih spodoba obrati ikakvim tonom koji nije ljubazno-ponizan, mirogoj, mirosevac i ostala gradska groblja mogla bi se obogatiti za solidan broj novih stanara.

uglavnom, dobile smo povrat novca, na opatovinu odlazim gledati hercegovce za volanom naoruzana bezbolnom palicom, kombajnom i protupjesadijskim minama. jedino to izgleda djeluje na gerijatriju. sve ostalo je kao da govoris zraku. niti te registriraju, niti se ponasaju ikako kulturno, a onom kretenu koji mi je opipavao cicu, drugi cu put slomiti ruku pa nek pipa onda jos jednom.

da vecer ne bi bila totalno propala, nas dvije odlucismo otici u kino. buduci je vec 21,10 izbor filmova nije tako velik. ipak je radni dan sutra, i ne ruzi nam se do kasna. odluka je pala i gledamo sentinela.
izvrstan film. u svakom slucaju bih ga preporucila svima. kiefer sutherland se kao lik izvrsno isprofilirao u tv seriji 24 glumeci jacka bauera, pa mu je uloga istrazitelja tajne sluzbe sjela ko po mjeri. u svakom slucaju, radnja je predvidljiva, jer je opet iz naftalina izvucen hladni rat i vrbovanje amera od strane kgb-a :) najsmjesnije je sto tzv. ruski teroristi govore srpski :) tu sam se zaista dobro nasmijala, pogotovo kad njuska u jednom trenu izgovori repliku "oš pivu?" :)

Post je objavljen 27.07.2006. u 10:07 sati.