Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Čuvati se


'Svrh svega čuvaj srce svoje , jer iz njega izvire život '(Izreke 4 .23) je biblijska preporuka.
Koliko li je samo vrijedna i potrebna ovih dana!
Zasvrbio me je prst ( prsti točnije ) par puta ovih dana , da se više uključim u komentare blogova i postova koji pišu o ratu u Libanonu. Pričekao sam ipak malo , da vidim kako će se događaji razvijati; i na bojnom polju Libanona a i virtualnog bojnom polju , svijeta bloga i blogera. Iznenadio sam se ( ma zašto se uvijek iznenadim !?) , žestinom postova i komentara. Doista je 'duša strasna u dubini ...' , a temama rata, i to rata koji se upravo dešava, brzo se dođe do tih dubina. I prebrzo ! I preduboko !
Jednostavno sam odlučio da ću se držati po strani od tih žestokih , polemičkih i uvredljivih sukoba koji u krajnosti rezuliraju mržnjom i prekidom odnosa tih nekih vrlo suptilnih i možda godinama izgađivanih veza preko bloga. Još bi razumio da se 'kačimo ' oko pitanja domovinskog rata; odnosa Hrvata i Srba, ili nečega čega smo dio. Ali tako žestoko polarizirano se vrijeđati oko tužnog rata tisućama kilometara daleko ! Pomislim da tu polarizaciju na obje strane , potiču i vode tajne obavještajne snage , kao oblik specijalno rata !
Da poginulo je 40 Židova i 400 Libanonaca! Uglavnom civila !
ALI ; SAMO DANAS JE UMRLO OD GLADI , ŽEĐI, IZLJEČIVIH BOLESTI , ...NA TISUĆE LJUDI I DJECE U AFRICI ! SUTRA ISTO TOLIKO I VIŠE ! GODIŠNJE SU TO MILIJUNI !
ZAŠTO TE SVOJE STRASTI NE USMJERIMO DA TU NEŠTO PODUZMEMO , AKO MISLIMO DA NEŠTO TIME PODUZIMAMO ŠTO STRASNO I FANATIČNO BRANIMO NEKE SVOJE IZPOLIRANE I IZPOLARIZIRANE STAVOVE !? ZAR NISMO NAUČILI DA U RATU PRVO POGIBA ISTINA!?
Treba čekati kraj sukoba da pronađemo ostatke istine i reanimiramo je .

Čuvati se za pravi trenutak , konstruktivnog dijaloga i kulturne izmjene mišljenja . Čuvati se na neki svoj način.
Čuvati srce , čuvati živce , čuvati mir ...I moliti za mir!
Moj način čuvanja je , obično uz rijeku . Sinoć sam bio tamo. Da , Franc , može biti pecanje ali ne nužno. Važno je da sam uz vodu , tu sjedim , šetam , spuštam se čamcem...
Gore je par fotki sa Dunava. Na desnim rubovima slike je Srbija. Nekog to uznemirava ? Javljaju se strasti ? Neki moji najbolji prijatelji su Srbi. Smirit živce i duboko disati ! Čuvati se ... Čuvajte se !


Post je objavljen 26.07.2006. u 21:14 sati.