Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Vrh državnog odvjetništva nekompetentan za Glavaša


Zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel javno je otkrio imena dvojice svjedoka u istrazi o ubojstvu Milana Levara. Kakve su njegove kompetencije komentirati smije li ili ne smije Branimir Glavaš na svojoj web stranici objavljivati iskaze svjedoka iz istrage?
Nikakve!

Čitav istražni postupak protiv Branimira Glavaša je farsa.
Večernjak je objavio dijelove svjedočenje generala Karla Gorinšeka i pukovnika Ivana Grujića. Potom je istražni sudac i glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić otkrio identitet dvojice mogućih svjedoka. A na koncu Općinsko državno odvjetništvo iz Zagreba traži od policije da otkrije tko je Večernjaku odao pojedinosti svjedočenja Gorinšeka i Grujića. Naravno da će se autorica spornog teksta u Večernjaku Mladenka Šarić koju policija treba ispitati pozvati na zaštitu svog izvora i od čitave stvari neće biti ništa.

Zanimljivo je da je upravo Grujić, za kojeg su i ostali mediji naveli da nije rekao ništa protiv Glavaša, kao operativac SZUP-a 1991. bio zadužen za istragu o nestancima srpskih civila, te da je ne dovršivši posao prebačen u Zagreb kod Josipa Perkovića u SIS.

Koliko mi je poznato, u dosadašnjem dijelu istrage o ratnim zločinima u Osijeku nisu korišteni materijali POA-e (bivšeg SZUP-a), tako da je sve ovo skupa, ponavljam, farsa.


Post je objavljen 26.07.2006. u 02:20 sati.