Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Star Trek XI

Vijesti iz pomalo zamrle ST franšize idu na bolje. Možda!
No, kako nema mjesta očajanju u svijetu zelenih novčanica i kiselih krastavaca, nedavno je na sajtu Comic-Con objavljen poster koji podosta podsjeća na početke Star treka.
Pored toga postoji jedna dodatna zanimljivost, a to je da pored imena Matta Damona na web stranici Imdb navedena jedna od njegovih slijedećih uloga i to ona 2008-e u Star Treku.
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Zanimljivo no to ne mora uvijek biti najbolji pokazatelj jer dosad je bilo dosta informacija i dezinformacija u pogledu Star Treka.
A i ne samo u pogledu ST-a već i nekih drugih franšiza kao npr. one Batmanove gdje je glumac Paul Betany u popisu svojih novih uloga po opet jednom od referentnijih internet sajtova imdb-u bio najavljen kao novi Joker.
I što ili čemu sad vjerovati? Hoće li ipak biti novog filma o događanjima u carstvu jednakosti i novog komunizma kojeg tako olako prihvaćaju Ameri?yes

Ne znam teško je dati odgovor no možda bi bilo dobro da se autori ovog serijala ugledaju pomalo u neke živuće sf serije ili filmove. Prvi koji mi pada na pamet je Star Gate (Atlantis još i više) ili možda meni još draža Battlestar Galactica. Gledanosti ovim serijama su odlične, ne troši se puno love na njihovu izradu, a i odlično su koncipirane sa "onim" bitnim filmskoserijskim dodatkom koji te navlači da tražiš još, i još, i još.
Hmm... načuo sam za neke ideje kako bi se moglo napraviti zaokret, tipa da se napravi ekranizacija o Klingon Empireu (ili možda o nastanku Changeling društva), ima tu podosta prostora da se složi jedan sasvim solidan film.

Naravno moja sugestija bi bila prije nego krenu u izradu filma pogledaju pokoji punokrvni film iz indie produkcije i time shvate kako ugađanje širim masama nekakvim eutanzaijskim forma neće postići ništa. Ono nasušno potrebno filmu je da se ponekad i u sf-u što više približi okrutnoj realnosti. Realnosti gdje ljudi umiru, lažu, ubijaju, imaju poroke i eto gledanosti.
Jer, to je jedino što se u svim ovim godinama ljudske civilizacije nije promijenilo.

Post je objavljen 26.07.2006. u 17:01 sati.