Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ronaldoija

Marketing

SPEKTAKL U LONDONU

Oproštaj Bergkampa na novom Emirates stadionu
Arsenal je u subotu vrlo svečano otvorio novi, najmoderniji stadion u svojoj 120-godišnjoj povijesti, a cijeloj ceremoniji pridonijeli su i nogometaši amsterdamskog Ajaxa. Ipak, glavna svečanost je bilo umirovljenje velikog Denisa Bergkampa. Nakon 11 sezona, 423 utakmice i 120 golova za klub iz Londona bivši nizozemski reprezentativac oprostio se od 'topnika' i vjernih navijača uz ovacije 60.000 ljudi

Image Hosted by ImageShack.us


(s kćerkicom Saffron)
posljednji je put kao nogometaš Arsenala pozdravio navijače 'topnika'



Lijepo je bilo biti navijač Arsenala u subotu popodne u Londonu. Slavni engleski klub utakmicom protiv Ajaxa svečano je otvorio novi Emirates stadion, te se istovremeno na najljepši mogući način oprostio od nogometaša koji kao da je oduvijek u majici 'topnika' - Denisa Bergkampa. Nije to bila bilo kakva utakmica. Imena Patricka Vieire, Iana Wrighta i golmana Davida Seamana na Arsenalovoj strani, te Johana Cruyffa, Marca van Bastena, Dannyja Blinda, Edwina Van der Sara, Edgara Davidsa i blizanaca Franka i Ronalda de Boera u dresu Ajaxa dovoljno govore kakav je spektakl bio u pitanju.

Naravno, susret je bio revijalnog karaktera, pa je i neodlučeni rezultat bio posve prihvatljiv za navijače obiju ekipa. Thierry Henry, čovjek koji je postigao posljednji gol na starom stadionu (slavnom Highburryju) postao je i prvi 'topnik' koji je zabio gol na Emiratesu, a s Ajaxove strane strijelac je bio Klaas-Jan Huntelaar. Naravno, prepuni stadion (60.000 gledatelja) ovacijama je pozdravio i domaće i gostujuće nogometaše, a posebno Bergkampa, koji je u 35. minuti završio svoju nogometnu karijeru.

Denis Bergkamp igrao je u Ajaxu od 1986. do 1993. godine i u tom vremenu ubilježio 239 nastupa i 122 pogotka u dresu amsterdamskog kluba. Nakon dvije sezone u milanskom Interu preselio je na Otok i otada nosi majicu Arsenala. Otada do danas Berkamp je u 11 sezona odigrao 423 utakmice i zabio 120 golova te osvojio 10 velikih naslova u Engleskoj. Naravno, veliki Nizozemac, danas 37-godišnjak, godinama je bio nezamjenjiv u majici nacionalne momčadi, za koju je u 79 utakmica postigao 37 golova. To je ujedno i rekord 'oranja'.


p.s.zaj mi je sta vise nec igrat...al dobro sto je napravio u svojoj karijeri je cudo.....
stvarno je igra jedan lipi nogomet.....
a jos mi je draze sto su Arsenalovci otvorili na ovakav nacin svoj novi dom.....
jeeeeee da ce mi bit malo cudno sta vise ne igraju na Highburryju...
al i ovaj ce bit cool.....

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 24.07.2006. u 09:26 sati.