Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mylonelyday

Marketing

15. POGLAVLJE

Dana je sjedila za radnim stolom u svojoj sobi, i bezuspješno pokušavala naučiti formule iz matematike. Dok je sva u očaju buljila u neke nepoznate znakove u njenoj bilježnici, odjednom joj je zazvonio mobitel. Ugledala je Lukasov broj.
-Bok Lukas.-reče ona tiho.
-Bok Dana. Samo sam ti htio javiti što se dogodilo mojim roditeljima. Izgleda da su imali problema sa kamatarima.
-Kamatarima? Pa kako?
-Ne znam ni ja. Valjda su me zato pustili da odem u Roseville, nisu htjeli da nastradam. Nego, ja se više neću vraćat u Roseville, neću te više gnjaviti. Oprosti ako sam ti izazvao nekakve probleme.
-Ma nema veze, davna prošlost.
-Dobro, vidimo se jednom. Bok-kaže on i poklopi slušalicu. Dani je bilo lakše jer se sve riješilo, nije bilo nikakvih tajni...

..:Rock Caffe:..
April i Natalie bile su u njihovom omiljenom kafiću, i čitale nove brojeve najpopularnijeg časopisa za mlade, Teena. Odjednom Natalie veselo krikne.
-Oh Bože! Pogledaj ovo! Traže manekenke! Ja se mogu prijavit!!-Natalie se izbezumi.
-Nat, smiri se!-kaže April i ugleda kupon za prijavu na kraju časopisa.
-Imaš kemijsku?-upita ju Nat i April prekopa po džepovima jakne. Izvukla je malenu, crnu kemijsku i predala ju Natalie. Natalie je ushićeno ispunjavala svoje ime, prezime, adresu i ostale sitnice koje su tražili.
-Ovo je moj san! Ne mogu vjerovat da se i meni sreća osmjehnula! Ako pobijedim, umrijet ću od sreće!-Natalie odere kupon i ugura ga u priloženu kuvertu.-Sliku ću dodati kada se vratim doma.
-Rezultati će biti objavljeni u...Crnoj Guji?-pročita April.
-Da, to je neki jadan časopis, nema baš puno čitatelja pa valjda tamo objavljuju da natjeraju ljude da ga kupuju.-osmjehne se Natalie.
-Nećeš ga valjda kupiti?
-Nema šanse. Samo ću na kiosku na brzinu pročitati i to je to. Ionako mi je džeparac minimalan.

..:Rezultati:..
Nakon dva tjedna rezultati su objavljeni. Sve cure su se okupile ispred kioska pored gimnazije "Albert Einsten". April je kupovala neke bombone, dok je Natalie listala Crnu Guju.
-Rezultati...Rezultati...Aha! Evo ga!-uzvikne i počne mahnito listati stranice.-Trenutak istine.-nakon nekoliko trenutaka provedenih u potpunoj tišini Natalie zavrišti od sreće.
-Ahhhh!!!! Odabrali su me! Odabrali su me! Odabrali su me!!-veselo je vikala i skakala ispred kioska, dok ju je prodavačica začuđeno gledala. Na kraju je ipak morala kupiti Crnu Guju jer joj je slučajno poderala stranicu.
-Bravo Nat!-čestita joj Dana i zagrli ju.-Sve ćeš ih rasturiti! A..ovoga...za što si to manekenka?
-Za tinejđersku modu. Slikat će me za Teen.
Nadam se da će sve biti super!, pomisli Natalie.

Post je objavljen 23.07.2006. u 22:44 sati.