Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

PAKLENE VRUĆINE I U HRVATSKOJ

Val vrućine koji je zahvatio Hrvatsku nastavit će se, kažu u Državnom hidrometeorološkom zavodu, i idućeg tjedna. Najtopliji grad u Hrvatskoj danas je definitivno bio Knin gdje je temperatura u 13 sati iznosila 38 Celzijevih stupnjeva službeno, a neslužbeno 41. U Zagrebu je temperatura u to vrijeme dosegnula 32 stupnja. Na Jadranu će narednih dana vrijeme ostati nepromijenjeno. Jedino su danas na njegovu krajnjem sjeveru te u kontinentalnim dijelovima Hrvatske mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Temperature zraka danas su se u Istri kretale između 32 i 34 stupnja, a sutra se očekuje neznatan pad, uz malu vjerojatnost kratkotrajnih pljuskova. Temperatura zraka u Rijeci danas u 13 sati dosegnula je 36 Celzijevih stupnjeva, a u poslijepodnevim satima meteorolozi su očekivali obaranje apsolutnog rekorda zabilježenog 20. kolovoza 1992. godine, kada je u Rijeci temperatura bila 38,1 stupanj.

U Dubrovniku je danas zabilježeno 30 stupnjeva i vlaga od 70 posto.U Osijeku je već u podne izmjereno čak 33 stupnja. U Splitu je danas u 13 sati bilo 33 stupnja.

::IZ MEDIJA::
jutarnji list / večernji list

Post je objavljen 22.07.2006. u 23:39 sati.