Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prestigio

Marketing

Kako prosječan građanin uštedi ulaganje u fond

Prosječna mjesečna neto plaća isplaćena u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj je iznosila 4686 kuna, objavio je Državni zavod za statistiku.

Ok ajmo reći kako u obitelji rade oba člana i imaju dvoje djece a uz to su ili postanari (300 EUR + režije) ili otplaćuju kredit za stan cca 3500 kn + režije.

Ok ljudi imaju i auto...1200 kn mjesečno a da ne trepneš (u prosjeku - možda sam malo pretjerao al nek bude)

Hrana, kućne potrepštine, dječje potrebe - neke povremeni užitak i na kraju mjeseca možda im ostane za uložiti nekih 500 kn...što je na kraju krajeva super, jer bar 50 % pučanstva (po mom skromnom mišljenju) nema ni približno ovakvu plaću - krenuvši od moji roditelja pa na dalje.

Ok sa 500 kn - što učiniti kako bi ih oplodili te za određeno vrijeme stekli bar nekakvu dobit.

Kupit dionice ? No way...

Kupit obveznice...

Stambena štednja pa uzet državi 720kn (ak se ne varam)...

ili

Fond. E sad koji fond pitanje je sad...Dionički, mješoviti...ove ispod toga sa ovim ulogom ne treba ni gledati...

Na kraju se svede sve na 500 kn koje bi svaki mjesec trebalo O B A V E Z N O trajnim nalogom, prebacivati u neki fond pa nek se gomila...Za 5 godina skupit će se 30 000 kn glavnice + dobit fonda (ako je bude...)
Zašto sam istaknuo trajnim nalogom...zato što, stavimo ruku na srce, nismo disciplinirani svaki mjesec uplaćivati svojom voljom jer uvijek ima nešto važnije i prešnije stoga nas trajni nalog rješava problema discipline i jednostavno silom naloga (kombinacija papira, interneta, tekućeg računa i tete osobnog bankara) prebaciva naših 500 kn u neke više "sfere financija".

Stoga ako ste u mogućnosti uložite - jer bolje išta nego ništa (što bi naš narod rekao).

Post je objavljen 22.07.2006. u 11:33 sati.