Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snow1ski

Marketing

IVICA KOSTELIĆ UPISAO STUDIJ POVIJESTI

IVICA: Prava istina je da sam među prvih 10 na studiju povijesti, a 169. ispod crte ostao bih gledajući ukupno sve hrvatske studije. Upisan sam izvanredno, znam da je mnogo onih koji bi željeli da nisam uspio, no moram ih razočarati, s postignutim rezultatom mogao sam upisati i kroatistiku - inzistira Ivica Kostelić



Ivica Kostelić je nakon polaganja prijamnog ispita na Hrvatskom studiju povijesti došao na Mljet, gdje je počeo s pripremama za novu skijašku sezonu.
— Upisao sam se na fakultet, znam da će biti teško u isto vrijeme učiti i trenirati, ali odlučan sam u tome da završim studij povijesti — kazao nam je Kostelić ispred kafića Lanterna u Sobri, pripremajući se za početak treninga.


Zaluđen bluesom

Ivica Kostelić: Za manje od sat vremena biciklom prijeđem 35 kilometaraUpitali smo ga nije li završio "ispod crte". Ivica se samo osmjehnuo:
— Da, čuo sam za to. No, prava istina je da sam među prvih 10 na studiju povijesti, a 169. ispod crte ostao bih gledajući ukupno sve hrvatske studije. Upisan sam izvanredno, znam da je mnogo onih koji bi željeli da nisam uspio, no moram ih razočarati, s postignutim rezultatom mogao sam upisati i kroatistiku.
Nakon toga Ivica je sjeo na bicikl, ima ustaljeni dnevni ritam treninga, krenuo je cestom od Sobre do Pomene. Kad je stigao do cilja, kazao je:
— Trebalo mi je za 35 kilometara manje od sat vremena. Upravo ste bili svjedoci jednoga od tri moja najbolja rezultata.
Sav zadihan krenuo je dalje. Uspjeli smo ga još upitati što namjerava nakon skijaške karijere. Poznato je kako svira gitaru, upisao je studij, a, eto, ostvaruje i odlične rezultate na biciklu.
— Glazba je moja velika ljubav. Nisam toliko talentiran da sam pišem pjesme, ali određene "rifove" sam uspio skladati.
Iz njegova kombija treštala je glazba Johnyja Wintera, kazao je Kostelić kako voli blues, a mi smo ga opet vratili na početak priče. Hoćete li jednoga dana biti profesor povijesti?
— Hm, možda kada uđem u šesto desetljeće i prestanem biti ovako fizički aktivan.


Već je bilo vrijeme kada Kostelić ide na ronjenje. Obožava biti pod morem, na okolnim stijenama vrši treninge ravnoteže, a opušta se plivajući. No, ima još...
— Obožavam loviti ribu. Moj najveći trofej je šarag od 1,90 kg. Mljet je idealno mjesto, gdje uživam boraviti. Moj tata je odavno kupio ovdje zemlju, još kao mala beba počeo sam dolaziti na ovaj predivan otok. Ne volim masovna okupljališta ni preveliku buku. Uz Vis, Mljet je za mene daleko najljepši otok.
Dodao je Kostelić kako ima dalmatinske krvi, baka mu se prezivala Barać i ostao je trajno vezan uz Split. Kad je došao u grad pod Marjanom na proslavu svetoga Duje, vidio je u Arheološkome muzeju fotografije grada Splita koje je snimio njegov pradjed.
Primijetili ste, vjerojatno, kako je Ivica najmanje govorio o skijanju...
— Vjerujte mi kako u ovim trenucima uopće ne razmišljam o stazi pokrivenoj snijegom. Idem dan po dan, korak po korak i koncentriran sam jedino na trening, nove izazove koji su preda mnom.


Sviđa mi se Zidaneov stil

Rekao nam je Ivica Kostelić kako je pozorno pratio finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Italije i Francuske. Upitali smo ga kako komentira potez Zinedinea Zidanea, koji je isključen zbog udaranja glavom Materazzija.
— Meni taj potez nije nimalo pokvario sliku o Zidaneu. On ostaje najveći igrač u posljednjih 20 godina. Sviđa mi se njegov coolerski stil, nikad nije sebičan i smatram ga jednim od najboljih sportaša uopće.
Upitali smo Ivicu je li moguće da se sličan incident dogodi na skijanju.
— Nije, budući da se radi o individualnom sportu. U skijanju se boriš protiv sebe, a ne protiv drugoga. Nemaš vremena razmišljati o konkurentu. Nikada mi takve kretenarije ne bi pale na pamet.

Post je objavljen 22.07.2006. u 09:46 sati.