Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whiteflesh

Marketing

Celra (sa kosom crtom na a)

Zaboravila sam fotić. Bijednica bijedna. Na svu sreću danas se može fotkat i sa privjeskom za ključeve a R ima mobitel koji slika bolje od mog fotića.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket La Fabrica, Celra. Pep & Maria, jedini plesači koje znam da imaju svoju nezavisnu grupu a spominju ih u Lonely planet vodiču za Barcelonu, tik uz nacionalni balet. Mal Pelo. I troje djece. I plesni studio doslovno usred ničega. I konje. I smrad stajskog gnojiva koji ide uz to.

Kazalište u kojem radimo. Celra ima oko 4 tisuće stanovnika i više javnih prostora za kulturu od Zagreba.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Plaža blizu Girone. Sant Martí d'Empúries. Kao da si u Sabunikama. Nekad te razočara nedostatak različitosti tamo gdje je očekuješ i naumio si je pročitati. Mediteran izgleda identično kao i Jadransko more. Čak je i istog okusa.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Slučajno.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Novootvorena straćara na plaži. Izazvali smo općenarodno veselje kad smo naručili mojito jer im je to bio prvi. Konobar sa slike je prašnjavim prstima prljavih noktiju iščupao svežanj mente iz obližnjeg vrta i ubacio ga u posudu, propitujući nekog prijatelja koji je sjedio za šankom kako se zapravo pravi mojito. Naravno, najčudniji mojito ikad. Dobili smo dodatnu porciju ruma i leda, nakon što smo mojito već popili jer se konobaru učinilo da je bilo premalo alkohola. Sa tonom limuna?! Naravno, najbolji mojito ikad. Drugi konobar, onaj okrenut leđima, nosio je ženske špagerice na visoku punu petu koje se vežu u križ oko zgloba. Bilo bi skroz stajliš da mu ostatak outfita nije izgledao kao da je upravo došel sa bauštele.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Svježe dagnje kao predjelo. I carpaccio od tune s octom od naranče. July nema r u sebi, što dagnje nije smetalo da budu bogato ukusne. Možda nisu čule da im u mjesecima koje nemaju r nije sezona. Kao prilog glavnom jelu, turbotu i cocklesima (nemam pojma kako se to kaže na hrvatskom, neka prefina riba i školjke), dobila sam gel kocku od svježe morske vode. R je jeo monkfish (trebala bih znati koja je to riba ali ne znam) i divlju rižu. Aaaaaaaa. Morice, plači. I trči kod Ane Ugarković.

Post je objavljen 20.07.2006. u 16:07 sati.