Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/almosfera

Marketing

PIROŠKA SA SIROM

"Mama, mama, kupi mi marelice!" rekla je mala djevojčica i pojela palačinku....

A onda se odjednom probudila. Bilo je jutro, sat je zazvonio "TRrrrrrrrrrrrrrrrrrrr". Ona je sve to samo sanjala. Ona nije bila djevojčica, nego Dragica Slamišak, žena u trideset i petoj godini života, prilično debela, zaposlena u pekari Kod Jankeca . Imala je predivnu dugu, plavu kosu, pa su je od milja svi zvali Zlatokosa... Samo što ona nije imala 3 medvjeda, kao prava Zlatokosa. Bolje rečeno, ona nije imala niti jednog medvjeda, jer se još nije udala.......
I tako je Dragica došla na posao u pekaru, i nakon nekog vremena uđe unutra ćelavi muškarac u kasnim dvadesetim godinama.
"Ovo je pljačka! Daj mi pare, babo jedna slamnata!" kaže on Dragici i pokaže joj pištolj.
A jadna Dragica se sva isprepadala. Od straha joj je pred očima prošao cijeli njezin život. Čak se sjetila kako je dok je bila mala išla u posjet baki Đurđi na selo i kako je tamo lovila kokoši, a onda je baka Đurđa trčala za njom s metlom u ruci i vikala: "Ne diraj mi kokoške, mala. Dat ću ti ja s metlom. Buš ti vidla..."
A malu Dragicu je to silno veselilo.
Odjednom se vratila u onu pekaru u kojoj je radila. Pogledala je u pljačkaševo lice, a onda mu je rekla: "Jesi li ti lud, čovječe? Pa ovo je pekara. Tu možeš kupiti slanac, a pljačkat odi kladionice. To ti je danas in!"
Ćelavi pljačkaš ju je zbunjeno pogledao, a onda je progovorio: "Neću slanac. Daj mi jednu pirošku od sira!"
"Izvoli. To košta 5 kuna." rekla je dragica.
Pljačkaš joj je dao pet kuna, uzeo pirošku i izašao iz pekare.

Trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Zazvonio je sat. U tom trenutku mala djevojčica Dragica se probudila i počela se spremati za školu. Mami je ispričala kako je sanjala da je teta u pekari.......



P.S. Koje je boje zebra? Neki kažu da je bijela sa crnim prugama, a neki da je crna s bijelim prugama. I kak da ja onda znam?

Post je objavljen 20.07.2006. u 11:05 sati.