Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/milou

Marketing

Vrijeme Je Da Se Krene

Jučer je stvarno bio tematski dan. Iako sam se nedavno već osvrnuo na ovu tematiku (vidi "Dajte Život Za Našu Djecu" malo niže), ova tema je jučer konačno eksplodirala i pratila me na svakom koraku. Očito se neki ipak nisu odazvali mojoj humanitarnoj akciji.

Šetajući blogovima, prvo sam ujutro pročitao nekoliko postova uvaženih kolega. Neki su stvar pošteno obradili i napisali bolje nego što bih ja to učinio. A i većina psovki uključuje vokabular, ideju i formu za koje ja ne bih imao dovoljno mašte. Zatim je rano popodne uslijedila prva jednosatna diskusija na ovu temu. Pa sam onda pročitao članak na poleđini Jutarnjeg. Pa onda druga jednosatna diskusija. Ali konačno, da se i večer odradi u revijalnom tonu, na HRT-u: reekranizacija ekranizacije Nabokove Lolite!

Tu sam puko.


Lolita Vladimira Nabokova tehnički nije knjiga/film o pedofilu!!! Medicinski kriteriji za dijagnosticiranje pedofilije su slijedeći:

1. Intenzivne, seksualne fantazije, seksualni nagoni, ili ponašanje koje uključuje seksualnu aktivnost sa predpubertetskim djetetom ili djecom (13 godina i mlađa), koje se učestalo ponavljaju kroz period od 6 mjeseci ili više.

2. Osoba djeluje na ove potrebe, ili seksualne potrebe ili fantazije zbog poremećaja ili interpersonalnog problema.

3. Osoba ima najmanje 16 godina i najmanje je 5 godina starija od djeteta ili djece iz kriterija 1.

Napomena: Ne uključivati osobu u kasnoj adolescentskoj dobi koja je u trajnoj seksualnoj vezi sa 12 ili 13 godišnjim djetetom.

I tako, Humbert Humbert, lik kojeg tumači Jeremy Irons nije pedofil, jer slučaj pada u vodu po kriteriju 1.: djevojčica, predmet njegovog iživljavanja, ima 14 godina. On je efebofil. A jel? Vid' stvarno. Onda dobro.

Svoje dojmove o filmu, a i o životu općenito, možete pisati na:
http://www.pnvd.nl/contact.html


Smrtno sam ozbiljan. Bilo zatvor, bilo moj život, su mala cijena za to da svoju djecu jednog dana, ako bude potrebno, branim i oružjem. Vjerujte mi, neće mi biti teško. A i ne kanim ubijati niti ljude niti životinje. Samo pedofile.


Post je objavljen 19.07.2006. u 14:14 sati.