Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pipipiaf

Marketing

Cipele u sampanjcu

Pada kiša, pa sije sunce, zahladilo je i vratila se jesen u Petrograd. Nije to loše: četiri godišnja doba u samo pola godine. Viza mi uskoro istječe, ali sam barem sredila smještaj. Imat ću krov nad glavom. Živjet ćemo mojih pet teta, dvije mačke i ja u našem domu. Koji Japanac katkad proviri, koja Kineskinja također, i koji Rus pljune na stepenište, ali to je uglavnom sve. O vizi razmišljam što i kako. Konzultacija dana - s iskusnim mačorom rusko-američkim završila je sljedećim:

Napravi kako osjećaš da je ispravno...

Ljudi moji, puno manje osjećam, a još manje što je ispravno. Zašto Albert Einstein plazi jezik na onom u postmodernizmu zlorabljivanome plakatu? Zato što je pametnjaković stari znao da se teorija relativnosti prelijeva preko svojih rubova i dotiče sve: pa i ono najelementarnije znanje. Arbitrarno je i relativno sve - pa i ono što ja osjećam da je ispravnothumbup.

Danas sam čak bila na razgovoru s gđom. Inspektor(ic)om, s velikim početnim I, i draga gospođa ne zna... Ne zna kakvi su dogovori između RH i RF... RH + RF = ???? Dobiva se - što!? Zadnja smo rupa na svirali svijeta i naša mala nalik na kiflu državica...

Anyhow... Profesori me američki i ruski primiše u svoj krug. Večeras smo pili šampanjac (kao zamjenu za votku) na brodiću, vozeći se nekoliko sati okolo naokolo Petrograda. Po kanalima i Nevi. Oprala nas je kiša i nije bilo vodiča, najveća je senzacija bio borbeni brod Aurora (film Ejzenštejna!) i nije bilo posve nezanimljivo. Pokrivali smo se dekama, a moj je hit profesor, mali crnac origjigji s Haitija, tamanio ruske suske. I pio se šampanjac...

Ja sam više - kao što znate - piva tip...

Ali navući s vremena na vrijeme koje drugo ruho osim ovoga u kojem je toplo, ali je nekad i dosadno i nije loše. U Srednjemu su vijeku karnevali trajali po tri mjeseca, u Antici je granica između stvarnog i karnevalnog života često bila jako tanka... pa što ne bih i ja malo probala kako je hodati u tuđim - umočenim u šampanjac - cipelama.

Eto, tako nestaje mjesta za poeziju...

Pusa, do sutra,
pipi_piaf





Post je objavljen 18.07.2006. u 23:19 sati.