Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

XII SMOTRA TAMBURAŠA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

MAČKOVEC - Više od 330 izvođača okupilo se na 12. županijskoj smotri međimurskih tamburaških sastava i orkestara koja se održala u društvenom domu u Mačkovcu. Organizator je bio Odbor za tamburaške orkestre i sastave Zajednice hrvatskih kulturno-umjetničkih društava Međimurske županije, a tehnički organizator i uspješan domaćin Kulturno-umjetničko društvo Mačkovec. Na smotri je nastupilo petnaestak tamburaških sastava i orkestara.
Sviračko umijeće u dva sata programa pokazali su Županijski tamburaški orkestar Međimurje iz Čakovca, Tamburaški sastav KUD-a Belica, Tamburaški orkestar Josip Vrhovski iz Nedelišća, TS KUD-a Šandorovec, ženski tamburaški sastav Zvončice KUU Zvon Župne zajednice Mala Subotica, TS KUD-a Mihovljan, mlađi tamburaški sastav KUD-a Žiškovec, TS KUD-a Zasadbreg, TS KUD-a Mačkovec, TS KUD-a Ivan Mustač Kantor iz Svete Marije, TS KU Seljačka sloga iz Preloga, TS KUD-a općine Donji Kraljevec, TS KUD-a Mura iz Murskog Središća, muški tamburaški sastav KUU Zvon Župne zajednice Mala Subotica i Tamburaški sastav Biser Međimurja KUD-a Žiškovec.
Nastupe je pratila prosudbena komisija čiji su članovi Branimir Magdalenić i Franjo Kežman, koji će KUD-ovima iznijeti prosudbe i preporuke. Gost 12. smotre bio je KUD Orljava iz Pleternice, koji je nastupom nakon službenog programa u društvenom domu oduševio posjetitelje, kojih je prema procjenama Vladimira Jambora iz KUD-a Mačkovec, bilo od 700 do 800 u dvorani i pod šatorom. Organizatori su se pobrinuli da zabava potraje do kasno u noć i da nitko ne ode gladan ili žedan. KUD Mačkovec kao tradicionalni domaćin smotre i ove je godine prema reakcijama gostiju zaslužio sve pohvale.
Autor Ivica Beti
IZVOR:www.vecernji-list.hr


Post je objavljen 18.07.2006. u 18:11 sati.