Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simat

Marketing

Chesnjak glazbeni idol.

12.4.1952.

U jednom selu kraj Donje Čerovice bila je mala kafana po imenu "Gola vrana".
Češnjak je davno zadnji puta bio u toj kafani još 39-e godine prije rata kada je pomogao vlasniku da digne ploču sa imenom kafane na pročelje kuće u kojoj se nalazila kafana.
Toga toplog travanjskog dana Češnjak i Trap`st su ušli u tu kafanu da sjednu i pojedu nešto. Vidjevši tko mu je ušao u kafanu vlasnik se nasmija od uha do uha i krene raširenih ruku prema Češnjaku. Nakon dugog prisječanja dizanja ploče na pročelje pita vlasnik Češnjaka dali ovaj ima neku posebnu glazbenu želju da mu odsviraju cigani. Češnjak reče da bi volio čuti "Živka ljubim tvoje nokte" jer mu je to od kada je upoznao svoju Živku najdraža pjesma. Kako su cigani počeli svirati on pogleda tko pjeva i vidi smješnog ružnjikavog čovijeka nasmiješena lagano razdvojenih zuba i čuje nešto nalik Frenku Sinatri, njegovu dobru osobnu prijatelju iz Amerike. Kako je nasmješen mladić završio pjesmu Češnjak ga pozva k sebi te mu objasni zašto ga je pozvao. Mladić nije znao tko je Frenk te se poče hvaliti po cijeloj Bosni kako je on bosanski Frenk Sinatra. I tako ga bosanci radi poznanstva s Češnjakom odlučili učiniti poznatim i ujedno proslavili i Frenka tako da je cijela Bosna znala za Frenka Sinatru. Halid Bešlić je do dana današnjeg ostao poznat kao bosanski Frenk Sinatra čak i nakon Frenkove smrti je ostao poznat kao njegova bosanska inačica.

Isprika romskoj manjini u hrvatskoj moje nazivanje roma ciganima je više radi samog konteksta. Nije bilo namjenjeno nikakvoj uvredi.

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 18.07.2006. u 12:37 sati.