Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glorytothebrave

Marketing

NEKAD SVE PADA U VODU....

Image Hosted by ImageShack.us

wien


I u ova katastrofalno teška vremena,odlučujem se za prioritet pisanja posta,iako postoji toliko stvari oko mene koje bi svakome vršnjaku bile neizmjerno privačane,ali eto rutinski sjedam svakodnevno za premili kompjutor razbijajući glavu cyber svijetom koji je defakto kroz ovih godinu blogerskih dana,postao moj novi tj. kamuflirani dom.Pronalazim snagu pišući postove,iako znajući da ih nitko ne čita.Bi li imalo istog efekta da sam kopirao poneki jeftini tekst sa interneta?Vjerojatno bi,mada težina ne bi bila ista,jer mi nitko ne može reći da vlastoručni tekst iz srca,ma koliko grozan bio,manje vrijedi od preljepog teksta tuđe osobe.

Osobno smatram,i složio bih se sa Marijom,da je protekli post bio jedan od najljepših koji sam ikada uspio uobličiti i okotiti tragajući uvijek iznova za riječju koja će savršeno korespondirat sa osjećajem koji prevladava u nutrini.Jedino mi je žao što (gotovo)nitko to ne prepoznaje pa preostaje tek osobna satisfakcija koja je nerijetko bezvrijedna ukoliko nije obavijena poštivanjem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bio je ovo tek kratki rezime i moja pesperktiva gledanja na ovaj blog u posljednje vrijeme,no danas cu se iznimno pozabaviti samim sobom i svojim interesima koji mogu,ali ne moraju otvorit mi perspektivnu budućnost.

Ne znam da li ste primjetili,međutim u jednim od svojih prijašnjih postova pisao sam o svojim narednim godinama koje slijede tj. studentski dani.Isto tako sam spominjao Los Angeles i studij izvan Hrvatske.Danas ću se osvrnuti na primamljivu ponudu koja je zamalo pala u zaborav.

I dok konkretno danas slušam od jedne osobe koja se zgražala nad ogromnim oblakom iznad Los Angelesa kada se vozila avionom (zapažate da se radi o zagađenju) mojoj sreći nema kraja kada znam da je jednom postojala Austrougarska,od koje ja danas mogu profitirati.

Radi se naime o primamljivoj ponudi austrijskih vlasti da omoguće svim potencijalnim studentima,besplatan studij unutar Beča temeljen na stoljetnoj simbiozi Austrougarskih krajeva.tako se konkretno meni koji pripadam u dio koji je bio dio velike Austrougarske,otvara mogućnost odlaska u inozemstvo.Problem jedino pretstavlja materijalno stanje koje nije bajno.
Navest ću jedne od činjenica,koje mi otvaraju vrata Beča:

-izravan je upis na fakultet ; bez prijamnog ispita
-osiguran je besplatan studij
-posebno jeftin smještaj unutar Beča
-potrebnih 500 eura kao minimalna svota za mjesečan život
-dodatni troškovi nezavisni od troškova stanovanja,hrane i sl.
-preračunato 33 000 eura za 4 godine studija

Zapeo sam na zadnjoj točki....Najkasnije tada moja zabrinutost počinje.Naime nemam toliko novaca,nemam ih odakle uzet a i neću ih imati odakle uzeti.

Cjelokupni sistem obrazovanja samim time može pasti u vodu, a o mogućoj stipendiji nećemo niti razmišljati.Kao da su ih ikada dobile ruke onih koji su ih zaslužili?!!

Ne shvaćam kako osoba može iskoristiti svoje kapacitete kada nema sredstava,a vjerujte mi da moji roditelji nisu spremni podnjeti takav rizik i omogućit mi studij izvan domovine...Ma koliko talentiran mogao biti,ma koliko savršeno znao pričati njemački, ma koliko visoko zadane ciljeve imao...

Njih to ne zanima,kao ni državu.Njih zanima samo rezultat.Rezultat koji ne može nastati od bilokuda,bez sredstava...

Sva sreća da moja razmišljanja nadilaze njihova i da imam viziju pred sobom.Inače bih odavno pokleknuo!


Marek

Post je objavljen 17.07.2006. u 23:43 sati.