Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dejvidhaselhof

Marketing

SRETAN TI ROĐENDAN, DEJVIDE !

Danas je samo blijedo sjećanje na taj dan...

11.07.1952. Vani je sjalo sunce, ptice su toga jutra pjevale nekim lijepšim pjevom, a otac četvoro malih curica uskliknuo je uizvišeno : Dobio sam sina ! I to kakvog sina.. Mali Dejvid Majkl Haselhof, sin Đozefa i Dolores Haselhof, pogledao je preslatkim okicama i zaplakao plačem od kojega su deve u Egiptu zaplesale, ljenljici u prašumama Amazone potrčali, Slonovi u Indiji popeli se na drvo, a hrvati dobili svoje blagostanje... Bilo je to u Baltimore, ogranku Marylanda..



Prilagodivši se poslu oca (šarmiranje djevica ljepotom sina), preselili su se u Jacksonville u Floridi. Nakon što je navršio zrelih osam godina, glumio je majora Doma u predstavi Rumpelstilsen, gdje je, obasjan sjajem božanske naravi, spoznao pravi put prema vrhu: gluma. Njegov životni put, glume, nije puno zabrinuo njegova roditelje, Đo i Dolores. "Kao dijete, Dejvid je bio nesputan tremom i glumio je svugdje.. " veli njegov otac.. "Čak je i tražio telefonske govornice po gradu i pričao s njima."



D Haselhof familija uskoro kreće u Atlantu, Georgia, gdje se stvara povijest... Dejvid uči glumu, pjevanje, i plesne korake, te nastupa u remek djelima kao što su : Peter Pan, Annie Get Your Gun, and Blithe Spirit. Iako stalno u pokretu, Haselhof se nije bunio.. Znao je da se mora kretati prema obali, po putu provozati malo KITT-a i biti najtrajder te postati jedan od spasioca.. Dakako, to je bilo još daleko ispred njega...



Nakon dolaska u godine kad su mu dlake na prsima počele rasti punim sjajem, Haselhof je krenuo s muzičkom karijerom.. Rezultat ? 20 velikih rasprodanih koncerata u Njemačkoj pred više od 250,000 fanova.. Bilo je i nekoliko cura al to je gotovo neprimjetno... Mlad, neobuzdan, lijep i naprosto savršen... Tko mu ne bi odolio...



Njegova je glazbena karijera dosegla povijesne razmjere nakon što je, u novogofišnjoj noći, 1989, Dejvid otpjevao "Looking for Freedom" na berlinskom zidu. . "Skoro milion mladih i zgodnih, putenih istočnih i zapadnih Njemaca, sjedili su na snijegu zagrljeni, gledajući me kako nastupam.. To me ispunilo emocijama.. Znao sam da moram postati svijetlo u mračnom tunelu njihovih neispunjenih želja.. "



Danas, nakon 54 godine, nakon mnogo koncerata, legendarnih nastupa u Bejvaču i Najtrajderu, sa mnogo toplih i vrelih želja iz Hrvatskog fan kluba čestitamo rođendan Tebi, Dejvide… Poživio nam još bar tri puta toliko i znaj da si postao svjetlo.. Samo ga ne znamo više kako zagasiti ..

SRETAN TI 54. ROĐENDAN, DEJVIDE HASELHOF ..




PS. Slobodno ostavite lijepe želje u komentarima za NJEGA, obećajem da će ih pročitati..


Bounce & ekipa D'Hoff-s CRO FAN KLUBA..



Post je objavljen 17.07.2006. u 22:03 sati.