Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/abeautifullie

Marketing

Pantera

Image Hosted by ImageShack.us

Philip Anselmo: vokal
Dimebag Darrell: gitara
Vinnie Paul: bubnjevi
Rex Brown: bass

Sve je počelo krajem 80', idejom dva brata - Darrella i Vinnie Paul Abbotta, što je preraslo u jednu od najutjecajnijih i najboljih metal bendova ikada – Panteru.
Prvu postavu činili su brača s prijateljima Rex Brownom (aka Rex Rocker) i Terrence Leejem (aka Terry Glaze). Snimili su nekoliko manje poznatih albuma s naglaskom na natapirane frizure. To je palo u zaborav kad je na mjesto pjevača umjesto Leeja došao Philip Hansen Anselmo. Ta se postava nije mjenjala do razilaženja početkom ovog tisućljeća.
Na sceni su se pojavili 1990 sa službenim previjencom Cowboys From Hell. Pantera je oko sebe okupila masu fanova kojima je bilo dosta starog stila Rock N' Rolla i koji su htjeli nešto žešče, svježije i agresivnije. Pantera je bila njihov spas. Novim zvukom, eksplozivnim koncertima i dvjema udarnim himnana "Cemetery Gates" i naslovnom "Cowboys From Hell" dobili su status velike nadolazeče atrakcije.

Image Hosted by ImageShack.us

1992 izdaju sirov i brutalan "Vulgar Display Of Power" te donose prvi metal single ikad na prvo mjesto, Mouth For War. Kritičari su bili zapanjeni što metal bendu tako dobro ide.
1994 izlazi jedinstven i moćan album, "Far Beyond Driven te prva obrada u njihovoj karijeri - "Planet Caravan" (Black Sabbath) uveli su ih na prvo mjesto Billboardove ljestvice. Bili su prvi sastav koji je tako ekstremnom glazbom uspio u tome. To je donjelo veliku metal revoluciju na najvišu točku svih vremena. S klasicima kao što su Strenght beyond strenght i I'm Broken, Pantera se izdigla iznad svih.
1996 rođen je "The Great Southern Trendkill", jedan od najžešćih i najboljih albuma godine. Nakon uspjeha je "The Great Southern Trendkill", Pantera izdaje "Official Live: 101 Proof", najžešči live album ikad, koji nije sadržavao samo stare hitove poput Walk i Cementery Gates nego i dvije nove stvari Where You Come From i I Can't Hide.
Tri godine kasnije snimili su pomalo nostalgičan, ali isto tako odličan "Reinventing The Steel", koji djelomično zbog eksplozije novovalnog metala, a djelomično i zbog letvice koju je "Far Beyond Driven" postavio jako visoko, nije postigao očekivani uspjeh.
Iako se uvijek pričalo da će ih nevjerojatna kemija koja je vladala među 'četvero braće' vratiti zajedno na pozornicu i u studio, svaka nada umrla je 08.12.2004. zaluđeni obožavatelj Pantere popeo se na pozornicu za vrijeme prve pjesme na jednom od koncerata Damageplan i priredio krvoproliće u kojem je brojnim hicima usmrtio Dimebag Darrell Abbotta i nekolicinu prisutnih. Smrt gitarističkog gurua još je jednom, zadnji put, bacila svjetlo na Panteru. Tuga u metal svijetu bila je velika, skoro kao i ostavština koju su nam ti dečki priuštili. Ostalo je samo da ih se sjećamo kao jedne od najvećih.

Image Hosted by ImageShack.us

Vinnie: "We don't ever try to be anything we aren't. The bond between us and our fans can't be broken because they see themselves up there when we play. You can never fake that."

Philip: "We've survived every fucking trend. Heavy metal, grunge metal, funk metal, rap metal - and we're still here. We put everyone on notice that we don't fuck around. Our fans know we're true right down to the fucking core."

Post je objavljen 17.07.2006. u 14:17 sati.