Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

4. Ljetni otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 15. 07. 2006.

Ljeto je. Godišnji su odmori, a i školski praznici. More i planine zovu, a većina se zovu tom oduprijeti ne može. A i čemu bi. Među ovima što ostadoše ima i onih što dođu na ovaj turnir, ali nekako ih je sve manje. Ovaj puta sedoro.
Vrijeme za razmišljanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90.
Odigrano je pet kola.

1. Mato Taušan 14. kyu (Zagreb), 4 boda, sos 12(65)
2. Mladen Smud 2. dan (Velika Gorica), 4 boda, sos 12(52)
3. Matej Zakanj 5. kyu (Velika Gorica), 4 boda, sos 10
4. Nikola Prometica 16. kyu (Zagreb), 3 boda, sos 16
5. Fran Pejanović 12. kyu (Zagreb), 2 boda, sos 13
6. Adil Karupović 21. kyu (Velika Gorica), 2 boda, sos 10
7. Filip Galeković 25. kyu (Velika Gorica-Mraclin), 1 bod, sos 14
Nove kategorije:
13. kyu: Mato Taušan
15. kyu: Nikola Primetica
Bio je to turnir neočekivanih obrata. Već u prvom kolu igrao se susret za koji se mislilo da će odlučiti o pobjedniku turnira. Igraju Matej i Mladen uz četiri prednosna kamenčića. Na kraju za sitnih 5,5 poena pobjeđuje Mladen. Činilo se da ode ovaj turnir Mladenu, ali....pričekajmo malo. Buide tu i iznenađenje pobjedom Nikole protiv Frana i to za lijepih 22,5 razlike. Mato je pobjedio Filipa, mada se često čulo kako mu se Filip izvukao. Ipak je na kraju puno razlike za Matu. Adil prolazi bez borbe s bodom.
Nakon drugog kola dvojica na vrhu. Mladen osvaja drugi bod protiv Nikole uz datih devet prednosti, a Mato protiv Adila. Matej počinje oporavak pobjedom predajom protiv Frana. Bod bez borbe ovaj puta ide Filipu.
Slijedi okršaj dvojice vodećih Mate i Mladena. Mladen daje devet prednosti i kreće samouvjereno, kao da će se sve samo od sebe riješiti. I riješilo se, ali ne onako kako je Mladen očekivao. Odreže Mato jednu bitnu grupu i obori je. Potom drugu i na kraju odvoji i još jednu veći. Majstor u ovoj partiji je bio Mato, a ne dan-igrač Mladen. U Mladena osta čudan glup osjećaj. Bude to tako kada se samouvjereno krene. Sada Mato sam vodi s bodom prednosti. Matej nastavlja oporavak bodom protiv Filipa, a Nikola bodom protiv Adila. Bez borbe se opernatio ovaj puta Fran.
Sada Mato igra s Nikolom. I gle čuda. Pobjedi ga Nikola i sve se usložnilo. Mladen stvara novi bod protiv Filipa, a Matej ga dobiva bez borbe. Fran protiv Adila radi svoju prvu pobjedu iz igra danas. Sada sa po tri boda su na vodstvu Mato, Matej, Nikola i Mladen. To je više od polovine natjecatelja turnira. Zadnje kolo radi rasplet.
Mladen u zadnjem kolu dobiva bod bez borbe i prvi kreće sa 4 boda u vodstvo. No, to
vodstvo ne nudi ništa pšosebno dobro, jer se ovim bodom bez borbe ne dobiva sos-bodove. Matej knjiži bod protiv Nikole. Sada je i on uz Mladena, ali sa nešto slabijim sosom. Obojica su imali kolo bez protivnika. Očekuje se rezultat partije između Frana i Mate. Uhvatio Mato puno poena uz rubove, ali pred kraj npartije mu Fran zrušio veliku grupu u centru. Činilo se na prvi pogled da Fran ima partiju, ali centar često vara kao i sada. Zbraja se i vidljivo je Mato na ploči ima jedan poen više, a kao bijeli treba dobiti još 6,5 komi-poena. Pobjeđuje tako Mato za 7,5. Sad trojica imaju po 4 boda i odlučuju sos-bodovi. Matej je treći jer ima 10, a Mato i Mladen imaju po 12. Treba izračunati i sosos-bodove. Tu prednost ima Mato, jer je u svim kolima imao protivnik i sakupio više sosos-bodova. Mladen je jednom bio bez protivnika, a time i bez sosos-bodova. Dakle, ovo je prvi Matin turnir.Bravo Mato!!!
Idemo dalje. Slijedeću subotu smo opet ovdje na već petom ljetnom turniru. wave
Pripremio bl. Muradenu – Luzer

Post je objavljen 17.07.2006. u 09:44 sati.