Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glorytothebrave

Marketing

SENZACIONALNA RELIKVIJA

Image Hosted by ImageShack.us

povod moje znatiželje

Nekako smo skloni u današnjem svijetu svoje potrebe za fascinantnim adrenalin bombama tražiti u filmovima,uz pokoju čašu soka i kokica,ili knjigama koje pretstavljaju tek drugačiju perspektivu od one prve,a uz to smo ipak toliko slijepi i preveslani samointeresnim pričama koje nam nameću naši 'bogovi'.

Nerazjašnjena ubojstva,misteriozni nestanci,pojave nlo-a i vanzemaljaca,ostala neljudska bića i ostatak neotkrivenih tajni,tek je dio našeg života u kojem nam neke stvari,opet zbog interesa nadležnih,ostaju zatajene i nepojašnjene.Ljudi špekuliraju.Zavaravaju se u raznim varijantama priče koju im pritišću pred nos Mediji,manipulatori današnjice.A što smo mi? Tek gomila neznajućih,nesvjesnih bezveznjakovića u očima tih 'bogova'.Što poduzima Crkva,kako se ona ponaša,možemo li u nju imati povjerenja?Ostavljam to na vašoj individualnoj prosudbi,ali ja kažem da ne!

Nekako je jučerašnji dan obilježen na misteriozan način.Kao da sam dobio najiskreniji odgovor na svoje pitanje.Najiskreniji,ravno iz srca Boga.Na drugo se nažalost više ne možemo pouzdati...slijedi..

Kako sam listao jučer kroz jednu povijesnu knjigu,nabasao sam na lik jednog čovjeka,ocrtanog na fragmentu platna očite prastarosti.Pogled niže otkrio mi je naslov 'torinsko platno'-tkanina kojom je omotano Isusovo tijelo.Obuzela me neočekivana znatiželja,spontani nagon detektivske naravi koji sam morao otpratiti do kraja.I zaista,uputio sam se na internet i poharao tražilicama tražeći ključne riječi,slike,opise...Nisam htio vjerovati svojim očima !Prvo što mi je upalo za oči a što danas više nije nimalo čudno jesu riječi : ''Katolička crkva službeno nije priznala .....'' Vrtio mi se film,a slika je postajala sve čišća što sam čitao tekst.Navodno je riječ o plagijatu.Jeftinom srednjovjekovnom plagijatu s ciljem namame mase na katolicizam.I dalje nisam htio vjerovat.No kao i obično,stručnjaci se ne slažu sa 'crkvenim sveznalicama' i pokazuju rezultate njihovih istraživanja koji precizno kažu kako platno vrlo vjerojatno datira iz doba oko Kristova vremena.

Ponovno se vraćamo na priču sa početka.Bespomoćni smo i unatoč tolikim informacijama,neznalice smo jer nam se krije,svaki prokleti dan nam se krije istina,i kome da na koncu vjerujemo? Instinktu? Najpametnije je tako!

Pitam se jedino kako je moguće da toliko moćna Crkva koja poriče bilokakvu povezanost platna sa Kristom upravo to platno drži u torinskoj katedrali podalje od javnosti i namjerava ga pokazati najranije 2025 godine!Apsurd koji si samo Crkva može priuštiti.Potsjetimo se gnostičkih evanđelja a posebice Judina.Tolike godine tajenja za navodno beskorisni apokrifni tekst? Zar ne zvuči čudno?

Bio sam nadomak istine o torinskom platnu.Čvrsto sam vjerovao da ću svoj odgovor dobiti na onaj način na koji sam to i želio.Pronašao sam jednu od povečih slika dotičnog platna,zapanjeno i ispitivački promatrao nekoliko trenutaka i položio svoje prste na ekran.Osjećao sam drhtaj,osjećao sam napetost i trnce po tijelu...Promrmljao sam sasvim tiho: ''da li si to ti?''....Drhtaj u tijelu je kulminirao i znao sam da je odgovor pozitivan.

Zvuči pomalo suludo i nerealno.Iz očiju promatrača uvijek je nezgodno donjeti sud.Moja skeptičnost naspram priča koje nam se svakodnevno serviraju,prebacuje se na vas...Pitanje je koliko sam ja vjerodostojan sa svojim iskustvom.No na vas sada prebacujem teret prosuđivača.Jedino što mogu garantirati je to da sam bio potpuno iskren i dosljedan događaju koji se zbio.Ali nikad nisam čuo da se nekoga moglo uvjeriti i natjerati na nešto u što svim silama ne želi vjerovati...


Marek alias heav


*Posvećeno svih hodočasnicima koji su netom svojih obilazaka ozdravili!

*Čestitke Jeleni na uspješno napisanom prijamnom ispitu za fax!!

Post je objavljen 14.07.2006. u 23:30 sati.