Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antimilan

Marketing

nakon dugo vremena

odlučio sam napisat novi post zbog jedne vijesti. pročitajte

Juventus će natjecanje u drugoj ligi početi s minus 30 bodova, Lazio s minus sedam, a Fiorentina s minus 12. Milan ostaje u elitnom rangu, ali u prvenstvo kreće s 15 bodova manje.

Staroj dami ujedno su oduzeta i dva posljednja naslova prvaka. Niti jedan od kažnjenih klubova neće moći ove sezone igrati u europskim kupovima, presudio je sportski sud na procesu o skandalu u talijanskom nogometu, gdje su suci pomagali nekim klubovima koji su s njima bili u dosluhu.

Na tu odluku klubovi i 25 pojedinaca, klupskih dužnosnika i sudaca, imaju pravo žalbe na drugostupanjskom sportskom sudu, ali je izvanredni komesar Talijanskog nogometnog saveza Guido Rossi rekao kako će klubovi koji se žale biti automatski izbačeni iz prvenstva.

Svi dužnosnici i suci upleteni u skandal suspendirani su na određeno vrijeme, do pet godina, iz svih sportskih djelatnosti. Pet članova sudskog vijeća tjedan dana su vijećali, a politika se podjelila između onih koji su tražili amnestiju za klubove na valu pobjede talijanske reprezentacije na SP-u i onih koji su naglašavali kako odgovorni moraju biti kažnjeni.

Premijer Romano Prodi je nekoliko sati prije donošenja presude izjavio kako ne bi smjelo biti amnestije, dok je bivši premijer Silvio Berlusconi, koji je i predsjednik i vlasnik Milana, zatražio da se prvenstvo počne igrati bez kazni i da suci u miru razmotre sva pitanja.

Italija mora do 25. srpnja javiti UEFA-i imena klubova koji će sudjelovati u europskim kupovima. Ako će se neki klub žaliti, onda i na drugostepenom sudu odluka mora biti donesena do tog datuma.


jedite govna lopovi!!!

rofl

Post je objavljen 14.07.2006. u 22:25 sati.