Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fensicentar

Marketing

Kako prepoznati je li Vaš prijatelj metalac?

Nema ničeg strašnijeg, nego otkriti da ti je prijatelj ili dečko metalac. To se ne događa samo tako, postupak postajanja metalca je vrlo složen i kompliciran. Što su promjene brže, to su znakovi metalstva blaži, ali u svakom slučaju, što se otkrije na vrijeme, lakše se spriječi.

Image Hosted by ImageShack.us


Što potiče mlade metroseksualce da postaju metalci?
Granica između ova dva stupnja je manja nego što se čini. Jednog dana kupuju srebrnkaste olovke za oči, dok sutradan osjećaju potrebu za bijelim puderom i crnom olovkom koja će im omogućiti mračan izgled Ville Vala. Ubrzo se kolekcija odjeće iz bunta potpuno zamijeni sa nečim što nimalo nije „in“, što odiše samo akromatskim bojama i sterilnošću. Razina prijašnjeg njegovanja tijela i duha se smanji na potpunu nulu-odlasci u solarij postaju rijetkost, prijateljski kozmetički salon gubi jednu važnu mušteriju, kosa obraste poput živice koja se ne šiša redovito.

Koji znakovi potvrđuju da je vaš metroseksualan prijatelj, poslovni partner, dečko ili dijete zapravo metalac:

1. Osjeća odbojnost prema muškom spolu. Neće ga privlačiti tricepsi Arnolda Schwareneggera, obrisat će folder sa slikama Chada Michaela Murraya i nikad neće otvoreno komentirati muški izgled.

2. Ne prati trendove. Ženski časopisi (pa čak oni must-read kao Cosmo) nisu više njegov prioritet, savjeti modnih stilista mu ulaze na jedno uho, a izlaze na drugo. Na njemu će se naći svi odjevni predmeti koji nisu in, te majice koje Viktor Drago nikad ne bi predložio.

3. Glazba. Opus glazbe koju sluša postat će jednoličan, iz sobe će dopirati dernjava i buka koja priziva da stavite čepiće u uheca : (

4. Rječnik. Sve slađahne riječi, simpatične usklike (jaoh, uh, oh, jupi, jej, mici, vau, hi, ha, hu, bubi, joj, ups, ops, hop, cup, cup, ih, buh, zum) zamijenit će sa gnjusnim psovkičicama od kojih časne sestrice plaču, a fini dječaci trepere od užasavanja kao listići na vjetru.

5. Cipele. Više neće nositi cipele koje su mu ulični romski čistači cipela temeljito izglancali, nego će ih sam zamrljati u blatu ili silovito izgrebati po betonu.

6. Prehrana. Prehrana neće biti vegeterijanska ili barem zdrava, nego će posezati za ćevapima i lukom koje će degustirati golim rukama. Jest će piletinu tako da uhvati batak, zagrize najveći komad i pritom zamasti područje oko usana. Prilikom hranjenja špagetama, neće koristiti i žlicu i vilicu, nego samo vilicu (!). Neće koristiti roza ili bijeli ubrus, nego će se brisati rukavom, a ponekad ni to. Neukusno će podrigivati, a ponekad ispustiti vjetar (!!!) kad nema nikoga doma.

7. Zdravlje. Neće paziti na zdravlje, nego će sjediti na betonu, ponajviše ispod Bana, ne razmišljajući o mogućnosti prehlađivanja jajnika i mjehura. :-(

8. Literatura. Dnevnik Bridget Jones mu više neće biti omiljena knjiga, čuo je da chic-lit više ne valja, te će čitati samo biografije Children of Bottoma.

9. Instrumenti. Harfa, klarinet, flauta, triangl i violina su postale nepoznanica. Svira bubnjeve, udarajući žestoko po njima kao da će ih razbiti, ili muškobanjasti instrument gitaru. Mjesto koje je nekoć popunjavao u crkvenom zboru, sada je ostalo prazno jer je odlučio trošiti glasnice u nekoj garaži zajedno sa svojim bendom. :-(

10. Češalj. Više neće koristiti češalj. Kosa će se zamrsiti u tisuću pramenova koji izgledaju kao da su međusobno posvađani, vrhovi će biti ispucani, a nerijetko će se po kosi okupljati debeli sloj masti i ulja.


*Ispričavam se ukoliko vas je ovaj tekst potresao, te ukoliko ste nekog ex-metroseksualca prepoznali u opisu metalca.


Načini preventive uvijek postoje - obrambena tehnika je odvlačenje žrtve u Papayu, nekoliko odlazaka u shopping, tretman kod kozmetičarke; uvalite mu fensi iPod sa pjesmama Luke Nižetića, a pjesme Children of Bottoma smanjite na samo dvije, tri - tek radi kontrasta između turobne glazbe i one pozitivne koja ti daje da živiš i udišeš zrak punim plućima! Organizirajte zabavu u piđamama, listanje časopisa o body-builderima, dan za ljepotu, međusobno si gelirajte kosu, radite ful otkačene frizure, i sve će to proći u roku dva tjedna, te će on ponovo zaživjeti kao pravi suvremeni metroseksualac, a crna faza metalca će postati prošlost.

Dr. Maneken-intelektualac-psiholog-savjetnik

Post je objavljen 14.07.2006. u 17:22 sati.