Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timonthegreat

Marketing

DVIJE SUZE ZA NAJVEĆEG (NEMA VEZE SA SEKSOM)

Zinedine Zidane. Zizou. Nogomet. Nikada se neće dogoditi nešto slično, slični fenomen, slični nogometaš. Danas je vrijeme Ronaldinha. Ćiro je rekao čuvenu rečenicu 98' u Francuskoj. Novinar ga pita: «Biste li mijenjali Šukera za 10 Batistuta ( Batistuta je tada bio među tri najbolja napadača na svijetu i jedan najboljih argentinskih ikad)?» Ćiro mu je, ko iz topa, uz osmjeh, odgovorio: «Ne... Jebo tebe Batistuta.»
E, pa, ja svima kažem: «Jebo tebe Ronaldinho! Ili Beckham ili bilo tko!»
Zidane se igrao nogometa. Ali i podredio momčadi. Bilo koji njegov genijalan potez nije bio zato da dokaže: Gle, ja sam Zidane i klanjajte mi se. I tu je razlika između njega i Ronaldinha. Zato on nikada neće biti bolji sportaš o Zizoua. Istina, i Ronaldinho se igra nogača ali nerjetko pretjeruje i zbog toga trpi momčad. I zato se jedini može usorediti s Maradonom. Zbog svoje snage, požrtvovnosti ali i one njegove nogometne inteligencije.
Photobucket - Video and Image Hosting

A onaj udarac...
Materazzi je gnjida od igrača. I sam sam se na tekmama susretao sa sličnima. Pogotovo kad igram za seniore. Onda ovi starci i mlađi šminkeri misle: Ah, gle ga! Lako ću ja s njim.
Ali banana! Kad im uzmete loptu dva puta i uđete u duel čvršće počnu vas laktarit i to ne slučajno. Nema milosti. Lakat u glavu, postave vam nogu, nabijaju vas bez lopte, čak sam jednom doživio da me jedan lik potegnuo za... znate kaj. Namjerno, dok smo u duelu bili. Ali, to su jadnici, iz vlastite nemogućnosti i slabosti i jada i brige jel imaju dobru frizuru da izgledaju ljepše curi na tribini. Da se vratimo na Materazzija. Zašto on nije isključen?? Niti jedan igrač iz čista mira ne bi Zidane reagirao. Nešto mu je morao reći. Nešto ispod svakog ljudskog morala i sportskog fair playa. Pa, iako sudac to nije vidio ili čuo morao ga je isključiti jer je znao da je nešto gadno rekao. Svi su znali. I onda ona snimka... Suznih očiju Zidane objašnjava bivšem suigraču Buffonu nešto. I tu sam pukao. Nekontrolirano, dvije suze za najvećeg. Samo su procurile. I zato, Zinedine, kapa dolje. Postupio si ko čovjek. Ko veliki čovijek. Uostalom, takav si i igrač bio. Velik. Najveći. Žao mi je samo kaj nisi, kad si ga već udario i znao da ćeš biti isključen, tom istom smradu dok je ležao uvalio kopačku dva-tri puta u usta pa da se ima zašto previjati.
Photobucket - Video and Image Hosting


Post je objavljen 14.07.2006. u 13:45 sati.