Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Zar nemamo SVI po Ustavu HR jednaka prava?

Na konferenciji za novinare Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas se raspravljalo o kampanji studentske inicijative za jednakost prava kod upisa na fakultete.Braniteljske udruge danas su osudile, kako kažu, hajku oko upisa djece branitelja i dragovoljaca na fakultete, kojom ih se, tvrde, dodatno traumatizira jer ih se naziva povlaštenom kastom.

jednakismo


- To je neprijateljstvo prema Domovinskom ratu - poručila je Slavica Hruškar, predsjednica Nezavisnih dragovoljaca. Koordinacija braniteljskih udruga i Hvidra istaknuli su da se protive izmjenama Zakona kojima bi se ukinuo povlašteni upis, a neke udruge najavile su i prosvjed.

jednakismo


Predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik Josip Đakić zapitao je stoji li možda iza takva ponašanja nekih fakulteta mito i korupcija. "Kakve je to brige Zakon o pravima hrvatskih branitelja zadao Rektorskom zboru zagrebačkog Sveučilišta?", upitao je Đakić. Nastavio je s pitanjima radi li se možda o osobama kojima je Zakon pomrsio račune te smatraju li oni možda manje vrijednom djecu hrvatskih branitelja.

Post je objavljen 13.07.2006. u 22:09 sati.