Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Grah Tetovac Made in Leskovac

njamiSlucajno sam na netu dosao do astrologije i tema me vodila prostranstvima interneta do nevjerovatnih podataka o tajnama magije, astrologije i slicnih zajebancija.
Ma koliko mislili da nismo praznovjerni, sujevjerni ili kako da sve to vec nazovemo, nikome od nas nije drago kada nam crna macka predje preko puta. Nema toga koji nije pogledao horoskop iz radoznalosti, a podsvjesno ipak razmisljao o tome sta pise u tome. Koliko u svemu tome ima istine kao recimo u Woodoo carolijama sa malenom lutkicom koju probadaju iglicama a osoba kojoj je namjenjeno, grci se od bolova.



Prije kratkoga vremena procitao sam da se time bavila i Jennifer Lopez sa bivsim ljubavnicima. Vjerujete li u to ? Jeste li nekada razmisljali o tome koliko u svemu tome ima istine.
Nekada kao djeca, bili smo zadivljeni u cirkusima, gdje je ciganka gledala u kuglu kao carobnjak Merlin i pricalasta ce nam se desiti u buducnosti, koliko cemo djece imati, ljubavi, ljubavnica, novaca i slicnih gluposti.
eekJeste li nekada gledali u soljicu od kave, u grah, karte,jeste li probali na bilo koji nacin od toliko mogucih da probudite mastu na taj nacin ?
Jednom davno, dok sam jos bio srednjoskolac, bio sam kod moje tetke koja je drzala stanare.
Jedne noci skupilo se neko drustvo i kako to vec zna kod nas izvrnule se solje od kave i pocelo je laganje.
Medjutim jedan od stanara rekao je da zna gledati u karte. Prvo je nastao tajac a zatim su svi imali zelju da pogleda njima.
U sobi se nalazila i jedna prijateljica od moje tetke i poceo je sa njom. Covjek je razbacio spil karata i citao kao iz knjige zeni koju prvi puta vidi u zivotu, a svi su otvorenih usta i zacudjene face cekali sta ce sljedece reci. Za ne povjerovati je koliko je taj covjek te iste veceri rekao detalja da se ja i danas cudim.

eekDrugi slucaj sam dozivio na drugi nacin. Imao sam jednoga kolegu sa kojim sam bio nerazdvojan godinama. Izlazili smo svakodnevno na korzo i po kaficima gdje je on provalio da ja znam gledati u solju od kave. Uvjet da bi gledao je bio placanje piva meni i njemu, a nama je godilo da nas cure opsjedaju. Godilo nam je zensko drustvo,a bilo je i korisno :)
Desilo se da sam tako jednoj djevojci koja nije bila ni u vezi rekao da ce se udati za mjesec dana i to se stvarno desilo.
Svi su bili zacudjeni a najvise ja. Od tada je krenulo opsjedanje da vise nisam imao mira. Svi su vjerovali da znam gledati u solju od kave, a da bude jos gore, poceo sam i sam vjerovati da vidim neke figurice. Prica je postajala sve ozbiljnija i slozenija. Sto sam vise gledao sve sam vise pricao.
No sretan sam da je sve, neznam vise ni sam kako prestalo.

nutCitajuci neke stranice na netu, dolazimo do saznanja da ljudi trose milionske cifre, diljem cijeloga svijeta upravo na te vradzbine i carolije, horoskope, predskazanja, a oni koji to rade dobro pune svoje novcanike.
Dovoljno je samo da na yahoo ili google utipkate rijeci kao: gledanje, grah, pasulj, magija i slicno pa da vidite samo koliko je toga. Cijene netreba ni pitati, sigurno nisu tako male.
Pitam se koliko je to sve izrazajnije u siromasnijim sredinama ili se time sluze i oni bogati ali ih je stid javno o tome govoriti kako se drugi nebi tome podsmijavali.

No, bilo kako bilo, to se sve desava oko nas samo prikriveno i dovoljno je da se samo osvrnemo oko sebe, da pocnemo pricu o toj temi pa da vidite koliko vjestica ima oko nas :)




- Gledanje u karte i grah - Baka Amelija
- vidovitost - prorocica Baba Suncica vidovita
- Baka Mara
- Tetka Silva
- INES - die bekannte Kartenlegerin
- Sarah-Susanna

tako bi mogli do sutra redati imena, nadimke i nazive svih onih koji rade u tom podrucju.
Moje osobno misljenje je da se na taj nacina zaradjuje u cjelom svijetu vise nego sto zarade svi Mc Donaldsi sirom svijeta. Mozda se i varam, ali odvojite malo vremena i pretrazite net ne samo na nasim prostorima nego malo sire pa se i sami uvjerite.

Ja sada najvise volim gledati u cevape ili grah sa sunkom a moze i kobasica pa mozda i pogodim :))

pozdrav do sljedeceg posta "VIDOVITI KENGUUR" :)))))







Post je objavljen 12.07.2006. u 17:14 sati.