Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/faraontumnopoteh

Marketing



05.06.2006., ponedjeljak

----------------------------------------------------------------------------

Labudov posljednji refren


Na usnama,
zaspala pjesma,
opominje sve
novodošle nasrtaje
zauvijek izgubljenog
plemstva,
koje je sebe
dobrovoljno sahranilo
misirskim dolinama.

Osvježeni vjetrovi
kad nađu tvoje kose,
mojim željama pomršene,
vratiće se svojim otocima,
gdje vile viju gnijezda.

Da mi želje ne zaspu,
Da mi nadanje ne zamre.

I ne uplaši se
rike lavova,
koji i
ne znaju zašto
krv pljuju oni,
koji su puno voljeli
i još voljet će.

Ne spavaj,
mila dušo,
negdje
skrivenog anđela.
Ne zbog mene.

Zbog onih
koji mi ne
vjerovaše,
i sebe
nevjerom
zatrovaše.

Ako te nema,
neka te bude,
na ognjištima,
gdje se djeca griju
nakon teškog rada,
negdje,
podno Kordilijera.




- 23:06 - Komentari (64) - Isprintaj - #
Bila mi je cast medju Vama a sjecanje ce vjecno opominjati da postojala je oaza vremenska kad se Faraonn nije osjecao sam !!!!!!!!!!!!!!!! (faraonn 05.06.2006. 23:35)

:-*) .....ljubim te........PUSA (plavi titraj 05.06.2006. 23:53)

Kakvo sjecanje, o cemu ti pricas.....Pa ti nikad nisi sam, dok je nas ovdje, tvojih dragih prijatelja blogera, tvojih prijatelja koji nisu blogeri, ali dolaze da te citaju jer te cijene, postuju i vole. Sad me jos i prepadas da je ovo oprostajna pjesma od bloga. Ne, ne priznajem ti to, dragi faraonne, ovdje si dosao da se osjecas ugodno medju ljudima, da svi zajedno dijelimo dobro i zlo i sada, nema bjezanja...Tu smo da se zajedno podizemo, da zajedno isplivavamo. Moras shvatiti, ponekad necija rijec bude izgovorena u krivom trenutku, nismo uvijek jednako raspolozeni, a na to se moras navici, a postoje uvijek i oni "dusebriznici" koji stavljaju ljudiam "bubu u uho" , oni se hrane zlobom....Zajedno, ovako blogerski, svi smo jaci. Kako si me ono naucio, sto te ne slomi, to te ojaca...sad ja to tebi porucujem....Zeljela sam, dovodeci te na blog, da te oraspolozim i svima pokazem da si covjek koji je i fer i dobar, koji je kosmopolita, koji voli najprije druge, pa onda sebe. Koji ni mrava nije zgazio, postenjacina, kakvog se rijetko moze danas susresti. I procitali su to ljudi, zavoljeli te, jer ti se i ne mozes nista drugo nego voljeti.
I sad ovako...Ne , ne priznajem odlazak i oprostaj. Ispusi se ti malo, daj oduska sebi i emocijama, sve ce doci na svoje, a mi te i dalje cekamo, da nas obasjas svojim suncem, svojom toplinom i svojom svjetloscu. Jer ti zracis iskrenoscu i dobrotom i oni koji to ne vide i nisu vidjeli, slijepi su pored svojih ociju. Dobro ti jutro, saljem ti pregrst pozdrava iz Sarajeva.....Kao sto si ti nekad vjerovao u mene i podizao me iz tame, sad ja vjerujem u tebe i tu sam, dragi faraonne, uz tebe, a mislim da su i svi drugi blogeri tu, uz tebe...i blogeri i posjetitelji , koji te rado citaju. (mirisdunje 06.06.2006. 08:38)

Osjecaj neopisive tuge budi se u meni..ne zelim se rastati od tebe poeto... (anarho_vila 06.06.2006. 08:59)

Potpisujem sto je napisala mirisdunje.. (anarho_vila 06.06.2006. 08:59)

EVO, JA SE OVAKO JAVNO ISPRIČAVAM, KAO ŠTO SAM JAVNO POKAZALA SVOJU POVRIJEĐENOST!
zaista mi još uvijek nije ništa jasno, ali znam da nisam trebala tako reagirati! trebala sam te pitati za objašnjenje...ja sam jako iskrena i mogu reći naivna osoba jer vjerujem ljudima i mislim da su svi dobri. zaista se stidim što sam uplela ljude u nešto što nije prijatno druženje i pomaganje jedni dugima! (mimoza9 06.06.2006. 10:22)

Znaš Farone dragi..ja te zaista dugo ne poznajem tek nedavno sam počela posjećivati tvoj blog u dvije god.svoga bloganja..i žao mi je jako žao zbog toga...Kada sam pročitala tvoj komentar...zabolilo je zaista gdje nagovještaš svoj odlazak.. jer od tebe...samo najljepše pjesme rime..najdublje riječi komentara si znao ostaviti..i mislim slutim iako te ne poznajem da je to oskreno..u nadi da nećeš otići..molim da ne ideš..ostani jer mi te zaista svi volimo...prepoznajemo tvoju dobrotu i toliko veliku ljubav u tebi...zagrljaj...pozdrav ti ostavljam... (elena 06.06.2006. 10:43)

,,zbog tisuću izgovorenih riječi, koje nijedno sjeme nisu posijale, šutjeti želim danas...''
...dragi faraone, to je bio jedan moj post, napisan u trenutku kada sam željela šutjeti. i šutjela sam neko vrijeme, dok mi riječi ponovo nisu pokazale put prema odredištu, odredištu kojeg sam sama sebi postavila kao cilj....nadam se da tvoja šutnja nije vječna, nadam se da će riječi pronaći izlaz iz labirinta tišine i tuge, da ćeš se ipak jednom vratiti....pozdravljam te i svako ti dobro želim, gdjegod bio...pa čak i tamo, u naručju šutnje u kojoj trenutno jesi.... (Lady Di 06.06.2006. 11:59)

Sa posla ukraden trenutak željeh obogatiti razmišljanjem o tebi, moj najdraži Poeto...samo su me suze iz srca zapekle, a riječi su se saplele negdje u mojoj dubini...mislim da ću pokušati u tišini dočekati noć da pokuša reći ono što sad ne uspijevam drugačije doli suzom što joj ne dam da me napusti... (desiree8 06.06.2006. 13:37)

..."da mi želje ne zaspu, da mi nadanje ne zamre..." Nitko nema pravo tuđi život krasti i njime živjeti...odluke su Tvoje, a ja ne mogu drugo nego pridružiti se nizu štovatelja Tebe i Tvojih stihova, Tvoje riječi, Tvojih misli...Labudu pjev samo on sam može oteti. Ja ću i dalje biti tihi posjetitelj ovih stranica, jer naučila sam vlastitim životom da nada živi u nama i sa nama... (desiree8 06.06.2006. 23:36)

Dragi Faraone prijatelju nas, najveci među najmocnijima evo mene izgleda u pravom trenutku i da se pojavim kad je najbitnije i najpotrebnije.Citam i citam i vidim mnogo toga napisano. Ali najljepse sto je mogao itko napisati i najiskrenije opisati naseg mocnika je nasa draga prijateljica Mirisnadunja i sto je najbitnije da nas dragi Faraon zna da je to tako i da on sebe i te kako dobro poznaje. Njegova dobrota iskrenost, postovanje prema svojim prijateljima, ne dozvoljava da mocni Faraon napustii i zaboravi svoj dragi narod koji ga voli i koji mu je odan.I u ime svih Bogova i Bozica se duboko nadam da neces samo tako otici u sutnju i daleko od nas svih u nepovrat!Lijepe ti snove zelim i i nadam se da cu ugledati opet tvoj trag na mom i mnogim jos tebi dragim blogovima! (Hera - Areh 07.06.2006. 01:10)

Zar ti to misliš napustiti ovaj blog i ljude koji te čitaju, kojima si vrlo drag prijatelje? Mislim da ti to nećeš napraviti, prvo zato što si osjećajan i bitno ti je da ne provrijediš ljude koji te čitaju, drugo vjerujem stat ćeš ti na balun. Naći sebe i nisi prvi koji se traži, koji ne razumije uvijek sve što ga snađe, koji postavlja tisuće pitanja u sebi i traži odgovore kroz vječnost. Svi odgovori su u tebi, sva sreća, tuga, radost, sjeta i sve blago svijeta.. samo trebaš zaroniti u sebe, ne budi tužan. Sve ima razloge, što nas snađe.. samo treba čekati da nam se otkriju.. pozdarvljam te ugodan ti dan želim... nadam se novim stihovima.. ovi su predivni...;)) (erin 07.06.2006. 12:38)

Nema te, razumijem te, ali znas da ne opravdavam nacin na koji sve to u sebi rješavas. Ali se ne zelim niti mijesati u tvoj izbor izvlacenja iz problema. Odlucio si sam, postujem, ali moras znati, uvijek te ovdje cekaju dragi prijatelji, oni koji te nikada nisu napustili i nece napustiti. Nadam se da ces se jednog dana vratiti u blogosferu , a mi cemo te docekati rasirenih ruku i otvorenog srca. Pozdrav iz hladnog i kisnog Sarajeva, gdje samo sto snijeg nije pao.U ocekivanju tvojih divnih stihova, dragi faraonne.... (mirisdunje 08.06.2006. 08:36)

Ponosnog labuda jezerom života što plovi ja gledam i čekam da obali priđe... (desiree8 08.06.2006. 10:36)

samo promatram sa strane prijatelju i razmišljam......odluka je na tebi ali ako si stvarno odlučio otići želim ti sve dobro u životu i ne zamjeri na pokojoj možda krivo napisanoj riječi.......... (škropec 08.06.2006. 18:55)

To je lijepo...
A i slika je prekrasna...
Mali pozdravčić!! :P (mihi 08.06.2006. 19:47)

faraonne nedostajes mi.... (anarho_vila 09.06.2006. 16:32)

Moje misljenje znas dobro. Sve sto bih opet napisala, bilo bi samo ponavljanje. Najbolje znas sto i kako ti je raditi, sam si sebi zacrtao put i pravac i idi onako kako si naumio. Nikad nemoj zaboraviti da te ovdje cekaju ljudi koji te vole, citaju, koji su ti prijatelji, koji te nikada nece napustiti i koji ce te cekati pa kad god se vratis. Život je prokleto zeznut, uvijek nas udara sa svih strana, ponekad i vise nego smo zasluzili, vise nego sto mozemo i izdrzati, ali nas to ocvrsne, daje nam jos vise snage.Ja ti saljem svu svoju pozitivnu energiju, uzmi je i vrati se sto prije, svima nam nedostajes... (mirisdunje 09.06.2006. 17:24)

Trenutak Tišine povremeno obuzme svaku Dušu... u meni su tvoje riječi uvijek budile radost i mir...šaljem ti toplu pusu i zagrljaj kao pratnju na tvom putu kao i želju za što skorijim povratkom :-*) (safiris 09.06.2006. 20:36)

Laku noć, Poeto...Faraonne... (desiree8 09.06.2006. 23:49)

ostavljam misao i šapat.... (mirisdunje 11.06.2006. 09:21)

ne bude to dobro,ne ,ne
***
Ovdje vas svako poznaje i voli,
A tamo niko poznati vas neće;
Bolji su svoji i krševi goli
No cvijetna polja kud se tuđin kreće.
***
vozdrica (tihi 11.06.2006. 09:38)

Rado i često posjetim tvoje stihove, iako ih ne razumijem uvjek .
Rekla bih samo ; iz svake borbe izađemo jači ili mudriji, nikad slomljeni .....lipe pozdrave ti ostavljam. (sunce 12.06.2006. 19:01)

Nešto Te dugo nema, Faraonne, nadam se da si nam dobro, da nisi se ognjištu zauvijek vratio i šaljem Ti srdačni voooZdrić moj! :))) (M.H.Švabica 13.06.2006. 10:36)

Vrati nam se labude dragi.... (elena 13.06.2006. 12:10)

"Da mi želje ne zaspu,
Da mi nadanje ne zamre.

I ne uplaši se
rike lavova,
koji i
ne znaju zašto
krv pljuju oni,.."..Ne plasi se te rike, ne boj se eka...Ostvari onu zelju u tvojim grudima
"Osvježeni vjetrovi
kad nađu tvoje kose,
mojim željama pomršene,
vratiće se svojim otocima,
gdje vile viju gnijezda..."..Tisina je svakom potrebna,ali ostavi trag labuda u svojim pokretima...Laki san zelim ti. (ledynada 13.06.2006. 22:03)

Stvarno je prekrasno dragi Faraonne, ja dugo nisam bila u svijetu bloga tako da sam malo zbunjena i sad se polako vraćam,...ali ipak si ti ostao isti, naš divan pjesnik, slika je predivna, tako se savršeno uklapa,....pjesmu čitam četvrti put, i uvijek mi je iznova lijepa, kao da ju prvi put čitam,...svio osjećaji kao da su sažeti u njoj, svaka riječ kao da si je sama birala gdje joj je mijesto i savršeno je to pogodila, svako slovo kao da se samo ubacivalo i stvaralo riječi,...ovu pjesmu si stvarno pogodio,...divim ti se, jer ovo je jedna od nejljepših pjesama koje sam pročitala,...stvarno je prelijepa,...hvala ti, što nam poklanjaš tako lijepe pjesme,....stvarno si krasan,...ja sam se vratila napokon,....kad je škola završila,...ispunjena sam pozitivnom energijom, pa vidi se i po novom postu,...ajde, ja sad odlazim, jer se komentar produžio, pa da ne pokvarim ovu ljepotu od bloga,....a idem ja sad i ove stare pjesme čitati, nije me bilo dugo pa da nadoknadim,...bar da probam nadoknaditi,...pussa :)))) (Pago 14.06.2006. 09:15)

Nedostaješ dragi Faraone...ostavljam ti tople zagrljaje.-*) (safiris 15.06.2006. 19:10)

Biti zaogrnut tišinom ne znači biti zaboravljen i sam... (desiree8 15.06.2006. 21:19)

Dragi Faraone, odmori se u svojoj tisini, a onda nam se vrati u svoj svojoj lepoti, snazi i dobroti..., znaj, jedna te Zvezdana obozava..., i molim se za tebe da sve prebrodis... (Zvezdana 15.06.2006. 21:29)

"Ne spavaj,
mila dušo,
negdje
skrivenog anđela.
Ne zbog mene." (desiree8 17.06.2006. 01:27)

Ugodan vikend zelim ti. (ledynada 17.06.2006. 17:08)

dragi faraone.nemoj se osjećati usamljeno.imaš nas .svoje prijaatelje blogere.mi ćemo ti uvijek pomoći.uvijek kad sam došla na tvoj blog vidla sam novi post.zapravo jednu prekrasnu pjesmu.a sad mislim da bi trebala doći nova.ova pjesma ti je prekrasna(kao i svaka).hm...mislim da te prava ljubav čeka baš kako si ti to rekao podno kordiljera.i želje ti nikad ne smiju zaspati.svaki čovek nešto želi i mašta.on živi da bi ispunio svoje želje. (don`t worry be happy 18.06.2006. 10:22)

Dušo, odlučio si se primiriti, odmoriti, sve riješiti i onda se veličanstveno vratiti. U tvom stilu.
Podržavam te, uvijek sam uz tebe i uz svu sreću koju osjećam još mi samo tvoj povratak ovdje nedostaje. Vjerujem u tebe i ti to znaš. (Daki 20.06.2006. 09:07)

Faraone naš,..što li je bilo? Ne razumijem najbolje jer dugo nisam bila ovdje u svijetu bloga, pa ako ikako mogu pomoći,......pusssssssa najveća :))) (pago-pagić 20.06.2006. 12:18)

".......Al niko posle nas nece imati
Snagu koja se slavujima udvara
Kad je isto pevati I umirati.

Smrtonosan je zivot, al smrti odoleva.
Jedna strasna bolest po meni ce se zvati.
Mnogo smo patili. I, evo, sad peva
Pripitomljeni pakao. Nek srce ne okleva,
Isto je pevati I umirati,"

Branko Miljkovic - "Balada" (mirisdunje 21.06.2006. 10:25)

Ustani dragi faraone..i dođi k nama...čekamo te.... (elena 21.06.2006. 13:04)

Duša

Zašto plačeš,draga, svu noć i dan ceo.
Izgubljena sreća još je uvek sreća!
I taj jad u duši što te na nju seća,
To je jedan njezin zaostali deo.

Ne daj mutnoj suzi na sumorno oko:
Sreća nikad ne mre, i onda kad mine.
Taj eho kog jedva čuješ iz daljine,
To još ona zbori u tebi duboko -

U samotne noći kad žalosno šume
Reke pune zvezda, gore pune sena...
Do sluha ta pesma ne dopire njena,
No duša je sluti, čuje i razume...

(J. Dučić) (mirisdunje 22.06.2006. 11:04)

Ostavljam ti topli zagrljaj sa željom za skorim povratkom...:-*) (safiris 23.06.2006. 20:05)

Ovdje tišina kao vječnost ne postoji...isuviše je snažan sjaj blaga ostavljenog u škrinjici tvoga bloga da tvoje iskrene,dobronamjerne štovatelje ne bi privukao da je uvijek iznova otvore i prožive emocije pohranjene u njoj. Sigurna sam da nisam usamljena među onima koji čekaju tvoje ponovno rađanje, poeto... (desiree8 24.06.2006. 09:49)

Ako pišete, javite nam se na kashrabala.blog.hr, sretno u pisanju i želimo vam puno isnpiracije! (Janis 24.06.2006. 22:58)

Ipak si odlučio odustati od pisanja, žao mi je doista. Pozdrav ostavljam dragi faraone..;)) (iris-erin 25.06.2006. 11:04)

u tisini ostavljam trag, u tisinu si se povukao, ne zelim ti narusiti mir. Samo sam dosla pokupiti snagu tvojih rijeci, koje me uvijek iz tjeskobe cupaju, makar i u proslosti sacuvane....ma gdje sada bio, sigurno znas gdje si vjecno. Pozdrav ti suncani saljem.... (mirisdunje 25.06.2006. 12:13)

dragi faraonne ,nadam se da odlaziš na kraći put,jer nebi valjalo da bude zauvijek...tvoji snažni ,moćni i posebni stihovi ,nedostajat će nam i nitko ih neće moći napisati poslije tebe...zato,odmori se i vrati nam se...veeeeeeeeeeeeeeliki pozdrav ti šaljem i sve najljepše i najbolje želim,dragi prijatelju! (builderica 25.06.2006. 19:33)

Mislim da je tvoja balkanska ruza uvenula, cekajuci te...Steta, izgleda, cekanje je bilo isrkeno, ali koliko j ebila iskrena namjera....Hladan val sa Alpa zahvatio je i Balkanski poluotok i ruza nije prezivjela. Cekanje tebe da joj se vratis i ponovo pises, izgleda bilo je uzalud....
Eto, citam ove tvoje rijeci u boksovima napisane, pa mi ovo pade na pamet...posto odavno nema nove pjesme, a ovu smo gotovo svi naucili napamet, otkada stoji.... (mirisdunje 26.06.2006. 22:44)

Farone, prijatelju stari, već ne mogu čitati žalopoljke ovih cura, daj javi se, cure su već pošizile bez tebe, a mene niko ne šljivi, pozdrav frendu........................................ ( 27.06.2006. 23:19)

Farone, prijatelju stari, već ne mogu čitati žalopoljke ovih cura, daj javi se, cure su već pošizile bez tebe, a mene niko ne šljivi, pozdrav frendu........................................ (zrmanja 27.06.2006. 23:23)

Faraone dragi, ne zelim da vjerujem si otisao i da se neces vratiti... Ljeto je i svi smo ovih dana manje na blogu, pa se zato nadam da i ti ces se vratiti, ako ne prije, a ono bar kad kise ponovo pocnu da padaju... Ma gdje bio i ma sta radio, cuvaj se i ne predaj se samoci... Eh, sad si me tako rastuzio... Pozdravljam te pozdravom najvecim, pjesnice dragi... (sjena sjete 28.06.2006. 22:04)

Prelistavam Prošlost u Sadašnjosti, u Vječnost me ništa još uvjerilo nije, ali Nadu kad god pomislih da sam je putujući Životom ko slijepac danom izgubila, uvijek sam iznova dotakla. Vjerujem joj stoga i danas...ne prestajem se nadati ponovnom susretu s tobom, Poeto! (desiree8 29.06.2006. 23:40)

evo frendu javih se i stavih slike na blog, pozdrav (zrmanja 30.06.2006. 16:02)

Dragi moji prijatelji, Bog mi svjedok ,ne podvajam i ne rangiram a i kako bi kad ste mi svi i slovima s v i kao jedna Familija a ko je to i kakav je ako rangira. Ne ulazim u analize ponasanja prema meni i ne smijem jer me strah da nekog ne osudim sto ne dize glas meni u odbranu a nije me bilo tesko braniti i nije imalo od cega jedino od samog mene koji sam zapao u neku hiper-depresiju i iz koje pokusavan izaci bar sad za sad .Nije Faraon nikog nigdje ni pominjao niti je imao razlog za to, nije Faraonn nikog ni povlacio po blogu a nije imao ni razloga , Faraonn je mozda po rijecima mojih dragih prijatelja samo grijesio komentirajuci iz srca ,- a tako se ne radi zato sam zacutao a i cutati mi ne daju jer me kritikuju za dokazane mi prijatelje koji dolaze i sad kad je ostalo malo kolo oko mene a mozda sam i ja neki uvredljivko i placi-... sta cu kad ste me razmazili ? Ustace Faraonn i naci cu vas onakve kakve sam vas i privio na grudi i ako ima nazalost i Laokonovih guja medju nama , ako vrijedjam nek se meni vrati i da Bog da da sam samo ja kriv,- jer tu krivicu bih lako ispravio a i pokusat cu samo sebe osuditi i sta ce se roditi ,--- vidjecemo !
Samo jedno , - molim vas primite svi pojedinacne pozdrave od vaseg Faraonna kojem ste duh jedan-put zaista iz pepela digli i trazite od njega sto i nemoze jer i to mora dati Vama koji ste jos i vise zasluzili !!!!!!!!!!!!! (faraonn 30.06.2006. 19:29)

žao mi je što si upao u takvu depresiju, samo ti to želim reći....nadam se da ćeš ipak uskoro ustati i vratiti se..... (Lady Di 30.06.2006. 21:44)

"Kad povjeris svoju nevolju susjedu, darujes
mu dio svoga srca. Ako je u
njega velika dusa, zahvaljuje ti;
a ako je malena, omalovazava te.
Napredak nije puko popravljanje proslosti;
On je neprekidno gibanje prema buducnosti.
Umjetnost je korak od vidljivog, poznatog, do
nepoznatog.

Klonim se ljudi koji misle da je drskost
hrabrost, a njeznost kukavicluk.
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje
mudrost, a cutanje neznanje.
Oni vele meni: Ako vidis roba kako spava, ne
budi ga, jer mozda sanja o slobodi.
Ja velim njima: Ako vidite roba kako spava, probudite ga i objasnite mu slobodu.

Ocuvaj me od mudrosti koja ne place,
filozofije koja se ne smije, i velicine
koja se ne klanja pred djecom."

(Khalil Gibran) (mirisdunje 30.06.2006. 22:01)

dragi Faraone,
dobro jutro ti želim,
tvome povratku se veselim.
Ponekad mi ništa nije jasno,
ali nikad nije kasno,

da razumijem i svhatim druge,
njihove sjete i tuge.
Daj prijaelju trgni se malo,
svima nam je stalo..

da budeš sa nama tu
u dobru i u zlu.. pozdravljam te dragi faraone..;)) (iris-erin 01.07.2006. 08:56)

PJESMA

U dubini moje duse je pjesma koja nece u rijec da se odjene.
To je pjesma sto kao kamenje u mome srcu prebiva
i odbija da se tintom toci na papir,
ona mi osjecanja obuhvaća poput tananog omotaca
i nece da se jezikom skrnavi.
Kako da je izdahnem kada se plasim da je zrak ne zaprlja?
Kome da je ispjevam kada je navikla da zivi u mojoj dusi kao u svome domu
te se plasim da se slusanjem ne povrijedi?
Ako mi u oci pogledate, vidjet cete sjenku njene sjenke,
i ako mi vrhove prstiju dotaknete, osjetit cete njeno treperenje.
Svojim djelima je iskazujem kao sto jezero odrazava sjaj zvijezde,
moje suze je otkrivaju kao kapi rose, rasute na vrelini sunca,
otkrivaju tajne ruzinog cvijeta.
U meni je pjesma koju tisina objavljuje, a buka sputava;
koju snovi izgovaraju, a java progoni.
To je pjesma ljubavi, ljudi, i nema Isaka koji ce je ispjevati,
niti Davida koji ce odsvirati.
To je pjesma mirisnija od jasminovog cvijeta,
i nema sjeciva koje je moze raniti.
Bolje je cuvana od djevojackih tajni,
i nema strune koja je moze prisvojiti.
Ko moze sjediniti huku mora i pjesmu slavuja,
ko moze spojiti oluje sa djecjim uzdasima?
Koje ljudsko bice
moze bozansku pjesmu ispjevati?

(Khalil Gibran)

Cekamo te u sutnji, stihovima te zovemo, rijecima duse svoje...povratak ce biti novi pocetak, novo svitanje i nova pobjeda ..... svako cekanje je dugo, ali se na kraju isplati.... (mirisdunje 01.07.2006. 14:17)

Ova "miris dunje" je bolesno opsjednuta tobom. (Lončar 01.07.2006. 15:13)

Ova "miris dunje" je njegova iskrena prijateljica koja ga je i dovela, kao prijatelja i dobrog pjesnika, na blog .hr. Iskreni prijatelji ne mogu biti opsjednuti jedno drugim, mogu samo biti prijatelji toliko da jedni druge izvlace iz nekih zivotnih kriza. Toliko na znanje, dragi Lončar-u (mirisdunje 01.07.2006. 17:21)

putuj prijatelju mislima daleko i dođi na obale moje rijeke, da odmoriš dušu i napojiš srce,veliki pozdrav (zrmanja 01.07.2006. 23:50)

Dragi Faraone i ja sam opsjednuta tobom hehe!:) pa vise se vrati nastao je haos među Bogovima i Bozicama.Treba uspostaviti ravnotezu. Pusa tebi i mojoj dragoj Dunjici. Hera! (IndigoDj 02.07.2006. 00:15)

Kad god sam popio gorku čašu, imala je talog meda.
Kad god sam izgubio prijatelja u nebeskoj izmaglici, našao sam ga u osvitu jutra.......

I ja i vi, ljudi, očarani smo onim što se iz nas javno ispoljava, a ne prenebregavamo suštinu u nama skrivenu.

K.Gibran

baveći se svojom dušom, zapitamo li se ponekad - što je u onoj drugoj duši!? (mimoza9 03.07.2006. 07:28)

"Razgovarate kad vise niste u miru sa svojim mislima;
I kad vise ne mozete izdrzati u samoci srca,
zivite na svojim usnama, a glasnost biva zabava i razbibriga.

I u mnogom vasem razgovoru misljenje je napola ubijeno.
Jer misao je ptica prostora, i u krletki rijeci moze doista rasiriti krila, ali ne moze letjeti.

Ima ih medju vama koji traze razgovorljive, iz straha da ne budu sami.
Tisina samotnosti otkriva njihovim ocima golo jastvo, i rado bi umakli.

A ima ih koji razgovaraju, te, ne znajuci i bez predumisljaja, otkrivaju poneku istinu koju sami ne mogu razumjeti.

A ima ih s istinom u sebi, ali je ne izgovaraju rijecima.
U grudima takvih duh boravi u ritmickoj tisini.

Kad prijatelja sretnete na putu ili na sajmu, neka duh u vama pokrene vase usne i upravlja vasim jezikom.
Neka glas u vasem glasu govori uhu u njegovom uhu.
Jer njegova ce dusa cuvati istinu vasega srca, kao sto se pamti okus vina.
Kad se i boja zaboravi, a ni posude vise nema.

Khalil Gibran - "Prorok" (mirisdunje 03.07.2006. 08:02)

"Naučio sam vrijednost tišine od brbljavih, toleranciju od netolerantnih, ljubaznost od neljubaznih, a ipak sam nezahvalan tim učiteljima." Gibran

Bombardiram te Gibranovim stihovima i dubokoumnim razmisljanjima, a sutnja i dalje traje, hajde, mocni Faraone, sine sunca, obasjaj nas svjetloscu svojom, podari nam stihove duse tvoje....dobro ti jutro i sve ti veselo i suncano bilo... (mirisdunje 04.07.2006. 07:59)

U mislima s tobom pozdrav fališ...fale tvoje riječi na blogu...Čekamo te..uzmi vremena koliko treba,ali vrati nam se...pozdrav zagrljaj topli ti šaljem... (elena 05.07.2006. 11:36)

Dobro ti jutro i neka ti i dan bude lijep i uspjesan... Jedva sam ti otvorila blog, cak mi je antivirus registrirao i trojana, pokusaj ocistiti blog od virusa, mislim da i drugi ne mogu doci u posjetu upravo zbog virusa na njemu... (mirisdunje 06.07.2006. 07:42)



Post je objavljen 12.07.2006. u 15:24 sati.