Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Bordel maloljetnica


Zašto Dragan Novosel u optužnicu protiv gospićke skupine nije uvrstio silovanja maloljetnica?


Kada danas kao jedini političar nakon 15 godina kaže da je spomenk Nikoli Tesli u Gospiću miniran, predsjednik Stjepan Mesić, zasigurno ima u vidu i druge događaje u tom gradu koji su poprilično zaprljali lice Domovine. Ne tako davno preminuli Ante Karić, Mesićev kum, svjedočio je u svojstvu predsjednika Kriznog štaba za Liku na riječkom sudu u procesu protiv Tihomira Oreškovića i Mirka Norca.

Ante Karić je poznavao osobu koja je za potrebe haaškog suda koncem 1998. dala video iskaz iznoseći brojne šokantne pojedinosti o događajima u Gospiću 1991.-1993. Prema potvrdi dvojice svjedoka Mesić je 1999. vidio spomenuti iskaz i zgrozio se nad onim što je čuo.

U današnjem podcastu čuti ćete prvi dio iskaza ženske osobe, sudionice događaja opisanih u presudi sutkinje Ike Šarić protiv Tihomira Oreškovića, Mirka Norca i Stjepana Grandića. Zbog tadašnjeg stava vrha Državnog odvjetništva, odnosno zamjenika Glavnog državnog odvjetnika Dragana Novosela, da optužnicom ne budu obuhvaćeni svi mračni događaji, priča koju ćete čuti nije bila predmetom rasprave na riječkom sudu.

Čak i svjedokinja koja je nakon davanja ovog iskaza bila zastrašivana nije o okolnostima koje ćete čuti bila ispitivana na procesu u Rijeci. No da njen šokatni iskaz nije izmišljotina potvrdio je intervju Tomislava Orekovića, bivšeg policijskog inspektora iz Gospića koji je zbog prijetnji smrću s obitelji izbjegao u Njemačku, objavljen 2002. u Jutarnjem listu. Tomislav Orešković je sudjelovao u pronalaženje jedne žrtve koja je preživjela seksualna iživljavanja u organizaciji Tihomira Oreškovića. Predstavnici riječkog suda koji su sipitivali Njemačkoj izbjegle svjedoke nisu inzistirali na ovoj priči u razgovoru s Tomislavom Oreškovićem i Zdenkom Bandom, koji je žrtve spašavao još 1991.

Iako nije sudski dokazana, ne znači da priča nije istinita. Uostalom, uvjerite se sami!




Post je objavljen 12.07.2006. u 13:52 sati.