Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegy

Marketing

Volim kad ...

Image Hosted by ImageShack.us Nije tajna da volim muškarce. Image Hosted by ImageShack.us I tu nekako počinje ova kratka priča.

Volim kad pjevaju. Gledam Talijane u svom zadnjem nogometnom ogledu kako punim plućima pjevaju himnu. Ne, ne gledam diveći se nekoj posebnoj ljepoti (iako, ima i onih koje bi se i tako dalo gledati Image Hosted by ImageShack.us), već slušajući s koliko (muškog) žara ulaze u zadnji "dvoboj". Riječ je ovdje o nacionalnom ponosu, ali čak i da je u pitanju neki drugi motiv, volim kad muškarci lijepo pjevaju. I glasove ne ispuštaju mrmljajući sebi u bradu. Valjda dobivam dojam odlučnosti, ponosa, snage.

Volim i kad se bore. Za sve ono do čega im je stalo. Ne mislim tu na rješavanje problema šakama, jer bilo bi najbolje da se njih baš nikad ne upotrebljava u tu svrhu. Govorim o nekoj sasvim drugoj borbi. Sportskoj, ali i svim drugim vrstama koje život nosi, a koje pokazuju da netko drži do časti i dostojanstva, i sebe i drugoga. O borbi u kojoj žele voljenu ženu učiniti sretnom koliko god to ponekad teško bilo. O borbi da u životu poštenim radom steknu ono što ih jača kao osobe. O borbi za dijete, svoje ili tuđe, kad god ustreba. O borbi u kojoj svladavaju sve ono teške situacije u kojima ih život nije mazio.

Volim i kad plaču. Zadnji podsjetnik su mi ove nogometne utakmice. Stvarno mi nije jasno zašto se mnogi muškarci toliko (gotovo panično) boje suza. Pokazati emocionalnost ne znači biti manje muško. Osim toga, suze su neki znak potrebe za nježnošću, a uopće ne sumnjam da potrebu za njome ima svaki čovjek. Svaki.

Volim i kad su nježni. Potpuno je nebitno izražavaju li taj osjećaj prema curi, ženi, majci, djetetu. Volim vidjeti muškarca kojeg nije sram igrati se sa djecom, koji se sjeti pokloniti cvijet ženskoj osobi koja mu znači, koji zna pogladiti po kosi, koji zna pogledati onako ...

Volim i kad pričaju i slušaju, i kad uživaju u tome. Baš kao i onda kad samo šute.

Volim i kad su odlučni. Ne odlučni u smislu "ja sam gazda i onako je kako ja kažem i nikako drugačije". Odlučni u smislu sigurnosti u sebe, u svoje stavove, ali s osjećajem da nekad ipak treba popustiti. Recimo, u kombinaciji s nježnošću.

Volim i kad poštuju žene i ne boje se to pokazati. Čak i ako to "priznanje" (povremeno) žele zapakirati u šarmantno-provokativne komentare.

Volim i kad ... e pa neću vam baš sve reći. Image Hosted by ImageShack.us

Puno puta pisala sam o tome koliko volim djecu. Puno puta, pa i ovaj, govorila sam o tome koliko volim muškarce. Govorila sam i o ženama, ali sasvim sigurno će one ovdje ponovno dobiti mjesto u jednom posebnom postu. Jer vrijede. Jako puno za one koji možda nekim čudom to još uvijek ne znaju.

Možda sam mogla biti i kraća ... Volim kad su ljudi cijelim svojim bićem.


Post je objavljen 11.07.2006. u 21:29 sati.