Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Sveopći preserans (dio prvi)

Image Hosted by ImageShack.us

Zidane

Sad bi svi tili znat šta je onaj špagetinjo reka Zidaneu da se onako izbezumija. Svi bi tili znat šta je to tako grubo moglo bit. Oni ludi Englezi čak pozvali i čitača s usana ne bi li in on možebitno odgonetnija otu šporku i prešporku beštimju. I dok je ćovik sa njiovih nogometnih ćunki iščitava oti napeti intelektualni dijalog, cili svit je u grču išćekiva oto svetogrđe, otu nezamislivo grubu beštimju, otu paklenu jezićnu uvredu od koje se ledi krv u žilaman. A kad tamo.. da je on njemu možebitno opsova - terorističku mater. Pih.
Neš ti beštimje! Ako je to najjača beštimja šta je se oni prepečeni pizzetino moga dositit i ako je to oti ćorak na koji je Zidaneu pa mrak na oći – e ja onda stvarno ne znan kamo ovaj svit gre!
Pa zna se ko danas najčešće koristi otu rič ´terorist´. To obićno oni kravuboj-prezident Bush tako časti svoje ´enemijese´ di god i ko god oni bili. Pa se sve mislin, s obziron od koga ota rič dolazi, ovo ´terorist´ danas dođe skoro ka kompliment.
A lipo su se mogli nji dva kulturna mediteranca, jedan Pitlić i jedan Žabinjo, samo tako isćakulat bez ikakovih nesuglasja:

-A di si Zizou pićkalitišporkamaterina, ne viđe te ima godina!
-Tako je jebatipasmater, ako ne i više! Pa šta ima, kurćiš se?
-Ma držu me za muda u tripićkematerine isto ka i tebe, znaš i sam!
-E, ne smin nategnut kurcatebe, da ti jeben Svitsko i apstinenciju da ti jeben!
-Pizduni kažen ti prčioihbabo! Aj stari ukurac kolko mi te bilo drago vidit!
-I meni tebe stari upizdumaterinu drago, i meni tebe!

Doček

A gledan Talijane, priredilo im veličanstveni svečani doček, maltene trijumfalnu povorku ka u staron Rimu. I stvarno je bija velićanstven, sve men prosicali trnci niz kićmu.
I sad se ja mislin, majkulivanžabarsku lako van je doček napravit velićanstvenim - kad van je iza Koloseum. Lako ti se tako igrat! Bandić i ekipa mogu sto puta napravit svećani doček na trgu ovon ili onom, ali sve je to cirkus iliti po naški pićkindim u usporedbi sa Koloseum. Ajde recite pravo, zar nije tako? Pa da je misto Svitskog bila i jubilarna Smotra folklora Gornji Milanovci, Babina Greda featuring Trebarjevo Desno, namečiš Koloseum iza ka kulisu i eto ga na - opet velićanstveno! Pometeš konkurenciju odma u startu!
A isto bi bilo da su kojin slućajen pobidili i Francuzi. Oni bi misto Koloseuma namečili Eiffela i opet konkurencijo – pati. Velin van ja nepravedno je to i bespoštedno, i ne znan čime bi ih mogli zasjenit, kakvim to rvackim Koloseumom ili Eiffelom, kakovim upećatljivin simbolom nacije šta bi baš onako lipo sažima našu bit? Nešto ka Kolos s Rodosa, nešto ka Aleksandrijski svjetionik na ulasku u Jadran?
Svjetionik kurćina da se vidi kolko smo u kurcu? Hmmm.. možda, nije loše, nije loše…

nastavak slijedi...

Post je objavljen 11.07.2006. u 19:57 sati.