Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

I djelatnici Hercegovačke Televizije Mostar u štrajku

Neovisni sindikat djelatnika Hercegovačke Televizije Mostar odlučio je kako od večeras kreće sa štrajkom upozorenja nezadovoljan teškom financijskom situacijom i neriješenim statusom u kojoj se nalazi ova ...


... medijska kuća i djelatnici. Kako su istaknuli iz Sindikata na ovaj su korak primorani nebrigom Grada Mostara koji je 100% vlasnik HTV Mostar, a koji trenutno ima ignorantski odnos prema ovome mediju.

Bezbroj puta do sada upućivan je poziv Ljubi Bešliću gradonačelniku Mostara da se očituje o ovome problemu, ali do sada od njega nisu dobili nikakav odgovor. Svoj su poziv gradonačelniku Bešliću, da ih posjeti i da zajedno razgovaraju o problemima, sinoć uputili javno, ali i dalje iz Ureda gradonačelnika nema odgovora.

Nakon što su djelatnici RTV Herceg-Bosne u štrajku već skoro mjesec dana bez izgleda za rješavanjem krize ovo je druga medijska kuća sa sjedištem u Mostaru čiji djelatnici na ovaj način pokušavaju riješiti nagomilane probleme.

Kako ističu u priopćenju za javnost nakon što su dovedeni na rub egzistencije, razočarani neodgovornom politikom rukovoditelja Grada i Županije, te podržavajući djelatnike Radija Herceg Bosne, Sindikalna podružnica Hercegovačke televizije Mostar stupa u ŠTRAJK UPOZORENJA, pokušavajući skrenuti pozornost na višegodišnje ignoriranje problema ove medijske kuće, jedine javne televizije na hrvatskom jeziku.
Zbog ne postojanja volje i odgovornosti da se riješi vlasništvo i status ove kuće, višegodišnjeg nepodmirivanja socijalnih doprinosa, redovnih kašnjenja mjesečnih plaća,te općenitom nezainteresiranošću vlasničkih struktura da dođu do bilo kakvog rješenja agonije ove kuće, djelatnici ove kuće su osuđeni da krenu u generalni štrajk, ukoliko se u međuvremenu ne uradi ništa na riješavanju ovih problema, stoji u priopćenju.

''Ovim putem pozivamo odgovorne ljude Gradskog poglavarstva Mostara, Hercegovačko-neretvanske vlade, te sve namjesnike vladajućih stranaka da rade posao za koji su redovno plaćeni, prihvate se odgovornosti za svoje postupke i omoguće običnim ljudima pravo na rad i normalan život''.

Na kraju priopćenja Sindikalna podružnica Hercegovačke televizije izrazila je podršku djelatnicima radija Herceg-Bosne u njihovoj legitimnoj borbi za svoja prava,te pozvala sve sindikalne organizacije, nevladine, gospodarske i druge udruge, kao i sve građane da se usprotive nemaru i bahatosti političkih struktura, čime ovu zemlju vode u propast i bijedu.

Hercegovačka Televizija Mostar svojim signalom pokriva područje Mostara, Čapljine, Ljubuškoga, Čitluka, Gruda, Širokoga Brijega, Posušja i Tomislavgrada; u svome razvojnom projektu ima regije Konjic, Mostar, Trebinje i Livno.

(Bljesak.info)

komentar na forumu

Post je objavljen 11.07.2006. u 19:52 sati.