Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freddiemercuryzivivjecno

Marketing

sok-veliki sok

kao sto i sam naslov kaze
ovo sto cete procitati dolje je veliki sok za mene (ako cete citati)


LONDON – Rođen kao Roger Barrett u Cambridgeu, Syd je buduće članove benda, Rogera Watersa i Davida Gilmoura, upoznao još u školi. Upravo ga je Waters 1965. godine pozvao da se kao gitarist pridruži Pink Floydima. Međutim, nakon samo tri godine i jednog albuma Barrett je napustio bend zbog svog lošeg mentalnog stanja uzrokovanog uzimanjem droga.

Preminuo je spokojno prije nekoliko dana, rekla je glasnogovornica benda, dodavši da će biti održan mali, obiteljski pogreb. Barrett je bio prva pokretačka snaga Pink Floyda i utjecajan tekstopisac, ali konzumacija droga uskoro je počela utjecati na njegov rad u bendu. Često je na pozornici s gitarom u ruci kimao glavom i nepomično buljio u publiku.

Lista njegovih ekscesa se otad samo popunjavala - primjerice, u srpnju 1967. godine je, nesretan zbog pojavljivanja na top listi slavne emisije 'Top of the Pops', napustio snimanje nakon izljeva bijesa. To je bio prvi jasan znak njegovog mentalnog sloma. Nakon toga se više nije vratio u studio, zbog čega sam imao puno problema s nastavkom snimanja, napisao je kasnije producent Richard Buskin.

Syd se nakon toga samo jednom vratio bendu, i to baš onog dana kad su Floydi njemu u čast snimali 'Shine On You Crazy Diamond', no upravo kad su bili nadomak svjetskog uspjeha, Barrett se povukao u osamu u Cambridge. Iako članovi benda smatraju da bi do njegovog živčanog sloma došlo bez obzira na narkotike, sigurno je da su ga slava, pritisak javnosti i uživanje u drogi brže doveli do takvog stanja.


iako mi je drazi david gilmur,zao mi je zbog syda
fakat nisam to ocekivala
ne tako brzo
ok star je,ali ipak
a jebiga takav je zivot
i smrt kojoj se ne nadas

ja sutra idem na more i nece me biti mjesec i pol
pa necu pisat postove,mozda ako uspijem tatu nazicat laptop
ali onda cu mu morat pisat brodski dnevnik a meni se neda
pozdraF do sljedeceg puta

btw. syd r.i.p.


Post je objavljen 11.07.2006. u 19:33 sati.