Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

ŠLINGANI DANI U JALŽABETU

JALŽABET U organizaciji KUD-a "Elizabeta" iz Jalžabeta ovog vikenda održani su deveti "Šlingani dani". Riječ je o pučkoj svečanosti na kojoj se predstavljaju stari običaji, a ujedno se održava i tradicionalna smotra folklora.
Ovogodišnji "Šlingani dani" nakon svečana otvaranja počeli su kulturno-umjetničkim programom dječjih folklornih skupina, u kojem su nastupili ludbreški, trnovečki, radovanski, cestički, cernički, donjokraljevečki i jalžabetski mali folkloraši. Već tradicionalno, u nastavku programa održan je karaoke show u kojem su sudjelovali pjevači amateri, nakon čega su brojni posjetitelji mogli uživati u komediji "Seoska svađa" koju je izveo KUD "Lepoglavski pušlek" iz Lepoglave. Za dobar štimung u večernjem zabavnom programu pobrinuo se sastav "Barok".

Jučerašnji "Šlingani dan" počeo je točno u podne okupljanjem KUD-ova koji su se, na oduševljenje publike, najprije prošetali ulicama Jalžabeta, nakon čega su nastupili u kulturno-umjetničkom programu, predstavivši folklorno bogatstvo svojih krajeva. Članice KUD-a "Elizabeta" za posjetitelje su priredile ukusna domaća jela i slastice, koje su ponudile po popularnim cijenama. (jm)
izvor:www.vecernji-list.hr

Post je objavljen 10.07.2006. u 10:51 sati.