Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

3. Ljetni otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 08. 07. 2006.

Odziv na ove naše turnire pokazuje da su ljetni praznici u tijeku. Neki su na odmoru, a neke uhvatila fjaka, pa im se ne ide nikuda. Neki pak traže bazene i razna druga kupališta. I tako je tek grupa nas, koji neznamo za ljepši provod od igranja goa, nalazimo se uz nama drage kamenčiće nadmudrujući se stavljanjem ih na ploču. Ima neka ljepota u tome. Odigrala je osmorka još jedan velikogorički vikend-turnir
Vrijeme za razmišljanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90.
Odigrano je pet kola.
Pogledajmo redoslijed.

1. Matej Zakanj 5. kyu (Velika Gorica), 5 bodova i sos 13
2. Mladen Smud 2. dan (Velika Gorica), 4 boda i sos 13
3. Fran Pejanović 12. kyu (Zagreb), 3 boda i sos 14
4. Nikola Primetica 16. kyu (Zagreb), 3 boda i sos 12
5. Marko Ugarčina 10. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 13
6. Antonio Pavlović 19. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 11
7. Stjepan Pavlović 25. kyu (Velika Gorica), 1 bod i sos 13
8. Filip Galeković 25. kyu (Velika Gorica – Mraclin), bez bodova i sos 11
Nema novih kategorija.
Bio je to još jedan turnir ogledanja Mateja i Mladena za prvo mjesto. Obojica su u prvom kolu pobjedili. Matej Stjepana, a Mladen Marka i to obojica dajućži devet prednosnih kamenčića. U drugom kolu stiže i njihov međusobni ogled sa četiri prednosna kamenčića. I izjednači Mladen početnu prednost i oborivši Mateju grupu u centru pređe u lagau prednost. I kada je izgledalo mda će Mladen nadvladati, Matej majstorski smješta fintu, a Mladen ko početnik griješi. Pada poveća grupa Mladenu i partija odlazi na Matejevu stranu. Bravo Matej! Do kraja obojica pobjediše svoje protivnike i zauzeše Matj prvo, a Mladen drugo mjesto.
I Fran je dobro krenuo, ali u kasnijim kolima je izgubio od Mateja i Mladena. Na kraju je bio zajedno s Nikolom na tri pobjede, ali uz bolji sos treći, a Nikola četvrti. U njihovom međusobnom susretu pobjedio je Fran.
Marko standardno. Napredovao u kyuu i izgubio neke partije neočekivano. Izgubio je od Mateja i Mladena, što nije neočekivano, ali ga je sredio Nikola i to vrlo uvjerljivo sa 100,5 poena razlike, mada uz četiri prednosna kamenčića. Sa dvije pobjede, ali uz nešto slabiji sos je na šestom mjestu Antonio. On još nije u formi, jer tek drugi mu je to turnir nakon stanke.
Sedmi je Antonijev brat Stjepan. Danas je on vratio dug pobjedom Filipu. Bio mu je to taj jedan bod, koji ga je digao na pretposlijednje mjesto.
Filip je osmi. Njegov trud i osjećaj za zajedništvo je za pohvalu. Cijelo vrijeme on brine o redu, slaže garniture, stolice, na kraju sve sakuplja i sređuje. Donio je danas i brojeve za izvlačenje startnog redoslijeda čak do 100. Fala ti Filipe. Kad bi svi tako!
Idemo dalje. Slijedeću subotu smo opet ovdje na već četvrtom ljetnom turniru. Na međunarodne turnire zasada ne idemo. Propuštamo Pardubice u Češkoj. Šparamo za jesen za Pohorje, a možda i za veliki turnir u češko Brnu.
Pripremio bl. Muradenu – Luzer wave

Post je objavljen 10.07.2006. u 09:31 sati.