Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/3xy

Marketing

Njezino Veličanstvo

-Ajmeeeeeeee...-opet je počeo "sliniti" Tobey. -Ma daj, u klinac, opet me bole ruke...-propištila je Felidae dva metra iza nas. -Kako to misliš opet?-rekla je Hella, prvi put prozborivši. -Ma već me bole otkad sam prelomila Keithovu pušku na pola.-rekla je Feli trljajući ruku. -Možda je puška imala neki tajni amulet sakriven. Ne bi se iznenadio da je Keith to stavio...-zamišljeno je rekao Joshua. -Ma dobro, skoknut ćemo do liječnika kada dođemo..-rekla sam ohrabrujuće iako pomalo zabrinuto.
Pokucali smo na ogromna vrata dvorca. Čekali smo par trenutaka, ali se nitko nije pojavio. -A da ja malo, znate, opet budem slučajno nespretna?-zločesto se nasmiješila Felidae. -Kako to misliš, nespretna?-upitala je Dante. -To ti onako misli, kužiš, da sruši vrata!-rekao je Tobey umilno. -Ooo, nisam znala da to možeš.. Ali ipak, ne bih ti to preporučila.-rekla je zagonetno Dante. -Vidite, ja sam tu nekad živjela. Prije nego što me Magress zarobila i vjerujte, nakon tog napada, ništa ne može probiti ova vrata osim možda... mene...-skromno je slegnula ramenima. -Samo što ja neću "srušiti" vrata, nego ću napraviti ovo..." Izvadila je zeleni prašak, isti kakav sam primijetila u Shi-Woinom laboratoriju, i posula ga pred vrata. Zatim je puhnula u taj prašak prema vratima, nešto čudno promrmljala i netko je otvorio vrata... -Izvolite?-rekla je jedna zelenooka djevojka. -Trebate.?.-zastala je čim je ugledala Dante. -Dante? Dante, jesi li to ti?-prošaptala je sa suzama u očima. -T.J.?-rekla je Dante na rubu plača. Počele su se smijati i skakati, plakati i grliti. -Živa si! Isuse, ti si ŽIVA!!!-derala se T.J. -Kakva je to buka?-na vratima se pojavila još jedna crvenokosa, malo starija djevojka. -Koji je tu...?-također je zastala čim je vidjela Dante. -DANTEE!!!-počela se derati. -Dante, moja draga prijateljice, ti si živa!!! Svi smo mislili da si..." -Mrtva.-završila je Dante. -Kako mi je drago što te vidim, Agatha.-rekla je Dante te ju zagrlila dok su joj suze klizile niz obraze. -Ajmo unutra, da javimo kraljici!-rekla je T.J. -Hghm!-nakašljala se Nora. -O! A vi ste?-upitala je T.J. -To su moji prijatelji koji su me spasili iz mora, a i došli su vratiti ogrlicu kraljici.-objasnila je Dante umjesto nas. -Oh, onda uđite! Pokazat ćemo vam sobe, a zatim odvesti kraljici. I, da.. trebaš vidjeti princezu Sellu. Užasno se promijenila..-rekla je Agatha. I tako su nas naše dvije nove prijateljice provele po dvorcu i pokazale nam sobe. Puke li slučajnosti, Hella i Joshua su dobili sobu do sobe. naughty Tko zna, možda se i pomire.. Premda Spatt, Nora i Felidae čvrsto sumnjaju. Ah, vječni optimisti. No, nakon što smo se svi smjestili, u sobe su nam upale T.J. i Agatha:-Kraljica je za stolom, zove vas na večeru, ali se ispričava zbog kraljeve odsutnosti." Hella ih je zagonetno pogledala, na što je Agatha samo odvratila:-Na sastanku redova je. Poslije ću vam objasniti." I tu temu više nismo ni spominjali.
Ušli smo u dvoranu za objedovanje. Bila je ogromna, s četiri kamina, tri ogromna lustera, portretima, naslonjačima, čajnim stolićima... Kao u bajci.. -Uđite djeco, nemojte se bojati.-rekla je kraljica nasmiješeno. I tad smo ju svi prvi put ugledali... Mislim da veći dojam nismo mogli osjetiti. To prekrasno biće, koje je izgledalo poput anđela nam se smiješilo i pozivalo nas objedujemo s njom. Takva čast se ne doživljava svaki dan. Tobey je po običaju buljio dok ga Felidae nije gurnula laktom u rebra. Svi smo došli do nje, predstavili se, duboko se naklonili i sjeli za stol. Ne moram ni spomenuti da je i stol ogroman. -Moram vam se duboko ispričati zbog kraljeve odsutnosti, pa i kćerine jer danas nisu u mogućnosti da dođu. No, isto tako vam se i moram zahvaliti na ogrlici... Mislim da vam dugujem objašnjenje zašto sam vas tražila da mi ju donesete. Vidite, Magress je našla način kako da dođe do te ogrlice u vodi. Boji se ići u vodu od djetinjstva, kada se skoro utopila. Njezini podanici nisu u mogućnosti zaroniti po ogrlicu zato jer ih uglavnom ni nema. Zato je začarala Keitha Kimberlina da vam kaže kako ima svakakvih stvorenja u Ravenhoodu kako bi vas preplašio, a ona dobila na vremenu. Ali nije uspio. Isto tako je i začarala njegovu pušku koja je bila zaštićena prahom. Tko ju je uništio?-upitala je kraljica nakon dugog objašnjenja. -Ja.-rekla je Felidae s druge strane stola. -Dobro, odmah nakon večere ideš u bolničko krilo. Ja ću te osobno otpratiti i objasniti neke stvari.-rekla je kraljica, malo se smiješeći. -Drugo, u znak moje zahvalnosti sutra se priređuje bal u kojem će biti prisutni svi iz sela u kojem ste boravili i svi stanovnici zemlje Zorian. Želim da se sada pošteno najedete i dobro odmorite. Ujutro će vas probuditi cure.-pokazala je rukom na Agathu i T.J. -A sada, želim vam dobar tek!

Post je objavljen 09.07.2006. u 23:21 sati.