Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

jedinstvo u gluposti i nesposobnosti


TELEPATSKA

POLICIJA


Nedjelja je dan za posljednji pregled i bacanje novina koje su se nakupile preko tjedna. Jedan od događaja o kojima su se svi raspisali bilo je brutalno premlaćivanje nizozemskog fotografa u Splitu. Hrvatske budaletine su se iskazale u punom sjaju, a nakon njih je i policija požurila pokazati da nije mnogo bolja.

Dakle, svi izvještaji su suglasni da je policija - teško je i pretpostaviti iz kojih nebuloznih razloga - zaplijenila pretučenom fotografu fotoaparat i filmove, želeći prekontrolirati što je snimljeno. Svi su suglasni i da policija u tome nije uspjela. Pazi ovamo! Imali su filmove u rukama, ali ih nisu uspjeli razviti! Moćne li policije koja nije uspjela ono što je trivijalnost svakom fotoamateru, a svaki gradski fotograf to može napraviti za manje od pola sata za dvadesetak kuna.

Naravno da tako moćna policija pojma nema tko su napadači, a kamoli da ih može uhvatiti, ali prema izvještaju u "Jutarnjem listu" 5. srpnja "Policija je kasnije izjavila da je fotograf napadnut jer su napadači zabunom pomislili da van Denderen snima golu djecu. "

Dakle, ne znaju tko su napadači, ne znaju gdje su, pojma nemaju kako ih uloviti, ali - znaju što misle! Telepati! Telepatska policija!

Uzmimo u obzir da policija ipak nije izjavila takvu budalaštinu, nego da se ona može pripisati novinaru koji je izvještavao. Pa naravno, eto ga - idila! Jedinstvo svih Hrvata, jedinstvo u nesposobnosti, nekompetentnosti i gluposti. Zašto bi novinari bili iole pametniji ili sposobniji od nasilnika i policajaca?




Post je objavljen 09.07.2006. u 17:50 sati.