Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogtemazo

Marketing

Poštujte naše znakove

Ima već neke vrijeme otkad mi je frend ukazao na nešto čega sam se danas sjetio. Vozimo se mi tako prije par mjeseci cestom nedaleko nekakvog gradilišta, kad on meni prstom pokaže prometni znak, i pita da koji kurac bi ovo trebalo značit.
Gledam ja, kad tamo trokutasti znak koji bi u slobodnom tumačneju značio “Oprez, miniranje“.
Znak ko svaki drugi, reko bi na prvi pogled, al' kad se malo zamisliš, zapitaš se čemu on zapravo služi? Da me upozori na moguće miniranje? Ma baš lijepo. A kako da se ja to PAZIM mogćeg miniranja dok vozim???

Istina, gradilište nije uz samu cestu. Ima kojih stotinjak metara. Međutim, ako postoji mogućnost da ti usred vožnje doleti grota od pedest kila brzinom od 250km/h i spizdi ti šoferšajbu, pa ti pritom raznese mozak po čitavoj dionici, nije li logičnije da zatvore cestu za vrijeme samog miniranja? Ili možda misle da je šansa minimalna, i da se rizik isplati? Jebiga, bolje jedan mrtav nego cjelodnevna gužva.

Stvarno ne znam kako su oni zamislili da se vozači ponašaju kad naiđu na sporni znak. Koja je procedura? Sve što mi pada na pamet je uvući glavu među ramena, napravit kiselu facu, zažmirit na jedno oko i lupit ko manijak po gasu uz poluglasan usklik, i nadat se da neće baš mene opizdit.

Onda opet malo razmišljam... možda taj znak služi kako bi oni oprali ruke u slučaju mogućeg sranja. Ono tipa: “Čujte, znak vam je bio tamo, a to što se vi niste PAZILI, to je vaša stvar.“
U tom slučaju pušiš i od osiguranja, jer znak je naravno bio tamo. Sam si kriv što si najebo.

Pa da..... mogo sam bolje reagirat za vrijeme detonacije i majstorski pod ručnom ili na dva kotača izbjeć krhotine. Ipak je istaknu znak “Oprez, miniranje“. Pitam se zašto nema zanka “Oprez, miniranje“ prekriženog crvenom crtom kao prestanak opasnosti?
Ili to isto vrijedi do prvog raskršća kao i ograničenje brzine?


Post je objavljen 09.07.2006. u 04:38 sati.