Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hskzrinjskimostar

Marketing

OPROŠTAJ OD EUROPE

Suviše lijepo da bi dugo trajalo sveukupni je dojam nakon još jednog debakla Zrinjskog u europskim takmičenjima.Odavno jedna lošija momčad nije otišla iz Mostara pjevajući kao izraelski Maccabi večeras.Ekipa u rangu solidnog premierligaša BiH ponajmanje zahvaljujući sebi ide u dalje takmičinje.
Da budem iskren očekivao sam više gledatelja ali ponajprije zahvaljujući skupoj ulaznici a zatim i lošem vremenu na stadionu se okupilo oko 3000 gledatelja.Nažalost i oni koji su došli još jednom su razočarani napustili teren, mnogi i tridesetak minuta prije kraja utakmice.

Zrinjski je počeo u sastavu:

Marić, I.Džidić, Nikolić, Landeka, D.Džidić, Smajić, Gagro, Prodanović, Žižović, Đurić i Diarra.

Utakmica počinje pritiskom Zrinjskog a gosti su se bazirali na obranu.U 4 minuti korner za Zrinjski ali dobru loptu ne koristi I.Džidić i prva prilika odlazi u nepovrat.Još nekoliko dobrih prodora napravili su Plemići ponajprije preko Smajićeve strane ali rezultat se nije mijenjao.

U 15 minuti Žižović krade jednu loptu u protivničkom šesnaestecu i proigrava Diarru koji na radost cijelog stadiona dovodi Zrinjski u vodstvo od 1-0.Nažalost sreća traje samo dva minuta i gosti iz svog prvog napada daju gol za poravnjanje.

Do kraja poluvremena samo je Zrinjski na terenu ali nažalost prednost i ne donosi pogodak.U 28 minuti Žižović sam ispred golmana ne postiže gol, u 34 Nikolić tuče pored gola.Zatim u 40 minuti Smajića čita gostujući vratar i zadnju šansu za promjenu ima Đurić koji puca pored gola.

Na čuđenje svih prisutnih u drugo poluvrijeme Zrinjski ulazi sa istim sastavom.Prva nedaća dolazi u 51 minuti kada Prodanović dobija crveni karton i to je bio izgleda trenutak odluke.

Gosti koriste igrača više i ubrzo zahvaljujući lošoj procjeni Gagre i Marića dolaze u vodstvo.Nakon toga ulazi Joldić umjesto Žižovića, a Bišćević umjesto Gagre ali za promjene je kasno.

Gosti koriste trenutak i još jednu grešku obrane Zrinjskog i nakon udarca u stativu niko ne blokira gostujućeg igrača koji mirno pogađa za 1-3.Tu je priči kraj i Kordić koji ulazi u sastav ništa nije mogao promijenuti.

Ostaje još jedna propuštena prilika za prolazak dalje ali zaista su Smajić i Diarra premalo da bi se pobjedio i ovako nesiguran sastav kao gosti iz Izraela.Još jednom se pokazalo da defanzivna igra ne donosi ništa dobro i da to više nigdje ne prolazi.

Ultrasi su zauzeli sjeverni dio tribine i navijali sjajno prvih 30 i fenomenalno zadnjih 20 minuta.Veliki dio gledatelja napustio je stadion prije kraja utakmice vidno razočaran još jednim taktičkim porazom.Ovakav sustav koji je danas koristio Zrinjski sumnjam da bi prošao i sa lošijim protivnikom od izrealca.

Na kraju sve pohvale Smajiću koji treba da bude primjer svima kako se bori za dres Zrinjskoga.

zrinjski.info

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
foto:rezo


Post je objavljen 08.07.2006. u 23:39 sati.