Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelofdespair

Marketing

Vremenska prognoza ili nešto sasvim drugo

Nevjerojatno je to kako čovjeka i najmanja sitnica ponekad može izbaciti iz takta a s druge strane nevjerojatna je i snaga unutar čovjeka da se svaki put iznova i iznova bori,da živi,da preživi.

Nebo je danas navuklo na sebe sivi kaput.Nov je jer se samo ponekad neka zaigrana zraka sunca uspije probiti kroz njega i vratiti svjetlost u turobni dan,baš kao i nada koja dođe čovjeku kada je sve sivo i tmurno.No ipak koliko god bilo tmurno,koliko god mi,ljudi govorili da nema nade,da je sve crno,uvijek negdje u nama postoji mala iskra da nije sve tako crno.Mi je možemo negirati ali ona je uvijek tu.Jedan mali čak i pamćenja ne vrijedan događaj može tu iskru pretvoriti u pravu vatru,i isto tako veliku vatru u trenutku ugasiti.
Što je to šta čovjeka uvijek tjera dalje.Što mu neda da stane?
Nagon za preživljavanjem!? Ne bih rekla da je to.
To je nešto puno dublje.
Svaki čovjek je različit ali svi imamo jedno jednako=nešto nas uvijek,ma koliko god stvari bile crne tjera da krenemo naprijed,da gledamo u novi dan,da se ne osvrćemo unatrag.
Nameće se pitanje kako objasniti slučaj kada se zraka sunca ne može probiti kroz debeli sivi kaput oblaka koji je prekrio nebo.Kako objasniti slučaj kada čovjek izgubi vjeru i iskru koja lagano tinja u njemu.
Kako objasniti čovjeka koji se ubio!
Da li zbilja postoji kap koja može preliti čašu i ugasiti tu iskru nade unutar čovjeka,ili je čovjek jednotavno preumoran od mnogobrojnog paljenja vatre,i njenog gašenja od strane nekih drugih ljudi.
Da li se u nekom trenutku osjeti da je sve uzalud i da tunel nema izlaza.
Ja sam se našla u situaciji da moj tunel nije imao izlaza,ali nisam posustala.Sama sam probila izlaz iz tunela.I to je bio predivan osjećaj,možda najbolji dosada koji sam osjetila poslije osjećaja ljubavi.Nema boljeg osjećaja od osjećaja pobjede nad nečim što je tebe gotovo pobijedilo.Osjećate se kao da vam nitko nije ravan.

Nevjerojatno je to kako čovjeka i najmanja sitnica ponekad može izbaciti iz takta a s druge strane nevjerojatna je i snaga unutar čovjeka da se svaki put iznova i iznova bori,da živi,da preživi.


Post je objavljen 08.07.2006. u 01:32 sati.